Kilpailu

Tämän vuoden Habboweenkilpailussa tehtävänäsi on etsiä raatoankkoja!

Kilpailu on päättynyt. Voittaja on Vinoteksti! Onnea! Tulokset löytyvät täältä!


Tätä lehteä olivat toimittamassa:

Erinna
keikku
Mic
etc
kumina
Suurennuslasi
Curpizza
-Caldria-
HessuliHabboweenjuhlat!

Tervetuloa Heebun Habboweenjuhliin tiistaina 31.10.2006 klo 21-22. Huoneen nimi on Karmiwa Habboween! ja sen omistaa keikku.

Luvassa mm. pukeutumiskilpailuja. Ota mukaan iloista mieltä ja muista pukeutua karrrrrrrrrrrmiwasssttiiii!

KARKKI VAI KEPPONEN?

8D

On taas se aika vuodesta, jolloin noidat ja kummitukset kiertelevät pimeän aikaan naapurustossa ovia kolkuttelemassa. Useimmat nettoavat makeissaaliita, mutta epäonnekkaat voi bongata juonimassa luvattua kepposta, ellei ole tärpännyt. Todellista kiusaa ei silti tehdä, halutaanhan pyhäinpäivän aattoa muistella kuitenkin hyvällä vielä myöhemminkin.

pöö

Meillä koto-Suomessa halloweenia ei kovin näkyvästi vietetä, mutta Yhdysvalloissa pyhäinpäivänä, 31.10, hyytäviin pukuihin pukeutuneita lapsia voi nähdä katukuvassa läpi illan ja yön. Asusteisiin kuuluvat myös kurpitsalamput, korit taloista saaduille karkeille ja muuta monenkirjavaa koristetta. Myöhäisen ajankohdan ja pukuloiston lisäksi tunnelmaa luovat uutta taloa lähestyessä kajahtavat "Trick or treat?" -huudot, jotka meillä tunnetaan paremmin sanoin "Karkki vai kepponen?"

pöö

Ellet ole tavannut viettää halloweenia sen kummemmin, askartelepa kuitenkin irvistävä kurpitsan muotoinen pää ikkunaa koristamaan ja jää odottamaan - ties vaikka ovellesi löytäisi tiensä trulli tai toinenkin. Muista kuitenkin varata herkkukori lähelle, sillä ikinä ei voi etukäteen aavistaa, mitä salamyhkäisten naamioiden takana olevilla kulkijoilla on mielessään kepposten osalta...

Hyytävää halloweenin aikaa,
Erinna


Halloween-tunnelmaan on päässyt myös Hessuli hotellin staffista... Hessuli

Uskokaa tai älkää, olen menossa elämäni ensimmäisiin Halloween-naamiaisiin ensi viikonloppuna! On ollut tuskan takana miettiä, mihin pukeutuisin, mutta nyt olen jo vihdoin saanut asuni miettittyä valmiiksi. Aion naamioitua kissanaiseksi. Ostin mustan peruukin sekä korvat ja hännän. Näytän kyllä enemmän hassulta kuin viekkaalta kissanaiselta, mutta yritys on tärkeintä, eikö niin? Asujen etsiminen oli mahtavaa! Mitä kaikkea olikaan tarjolla. Nauroimme ystävieni kanssa kippurassa kaiken maailman kaljuille peruukeille ja syylänenille.

Habbossa minä vietän itse asiassa ensimmäistä kertaa Habboweenia! Jännittää, minkälaista kepposta on luvassa, kun Tuu on ollut sen verran salasaperäinen viime aikoina... Karkki vai Kepponen?

Hessuli

HABBO HOTELIN HENGET

Oli aivan tyypillinen päivä. Tulin Habbo Hoteliin virkistäytymään uuvuttavan päivän päätteeksi. Yhtäkkiä näin jotain! Tapahtui välähdys. Huomasin jotain sumeaa Habbo Hotelin ikkunassa. Otin screen shotin ja tarkastelin tarkemmin, mutta en nähnyt mitään. Henki Ajattelin, että se häipyy, kun käynnistän Habbon uudelleen. En uskonut sen olevan vakavaa... Olin väärässä. Sain viestin. Se oli hahmolta, joka ennen oli ollut kaverilistallani, mutta meille tuli erimielisyyksiä, enkä sen jälkeen hänestä ollut kuullut. Ennen kuin nyt. Viestissään hän sanoo näin: "Miksi? MIKSI? MIKSI?!?!" Ihmettelin, mitä hän sillä tarkoitti, vaikkakin vielä enemmän sitä, miten hän sen lähetti. Sen jälkeen lennähdin Aulasta etusivulle ja hahmotin siinä hahmon! Se oli aivan tummanpunainen, vaikkakin musta iho. Hän sanoi jotain, mutta en ehtinyt näkemään sitä, sillä koneeni sammui aivan välittömästi sen sanonnan jälkeen.

pöö

Oli jo yö, enkä saanut nukuttua. Minua vaivasi päivän tapahtuma Habbossa. Jotain outoa oli tekeillä, tiesin sen. Päätin mennä katsomaan vielä asiaa. Huomasin, että postilaatikkoni oli aivan täynnä viestejä: "Scaramonda!" Henki Poistin jokaisen ja menin Habboon. En päässyt sisään, koska minulle oli tullut liikaa viestejä. Sitten näin, kun tietokoneen ruudusta heijastui joku musta, joka läheni minua takaapäin! Käännyn, mutta en näe mitään. Seuraavaksi kuulen oikein vaivalloista hengitystä korvani vierestä, siitä tuli oikein lämmin virtaus. Kylmä hiki valui otsaltani... Sitten menin vara-hahmollani Habbo Hoteliin, jonne ei ole tullut kuin yksi viesti. Se viesti oli nimettömältä habbolta ja siinä luki, että minun täytyisi JUOSTA HENKENI EDESTÄ!!!

(Perustuu uneen, jonka näin)

Mic

KARMEA PAINAJAINEN

Keikku makasi sängyllä ja koetti saada unen päästä kiinni. Uni ei kuitenkaan tullut helposti, joten keikun piti mennä useasti alakertaan juomaan lämmintä maitoa. Lopulta hän kuitenkin sai unen päästä kiinni.

pöö

Unessa keikku käveli hautausmaalla. Siellä oli pimeää, ja kuu heijasti varjoja hautakiviin. Keikku kuuli jonkun äänen, mutta ei kuitenkaan tunnistanut, mikä se oli. Hän jatkoi matkaa rauhallisesti, kunnes hänen jaloistaan otti kiinni jokin limainen, sinisen värinen käsi, joka sanoi karmealla äänellä:

Nukkuva keikku - Nyt tapahtuu jotain kamalaa..

Keikku lähti juoksemaan niin nopeasti kuin jaloistaan pääsi. Juostuaan kauan hän törmäsi johonkin. Johonkin isoon.

- Ai terve keikku, sanoi keikun hyvä ystävä Erinna.
- Terve vaan. Kauheaa! Hautausmaalla kummittelee! huusi keikku pelokkaasti.
- Hahahahha! Se oli vain pilaa. Se oli minun idea. Se kaamea otus oli oikeasti vain Suurennuslasi, sanoi Erinna pidätellen naurua.

Suurennuslasi tulee keikun takaa ja nauraa katketakseen. Sitten onkin keikun aika herätä.

etc

KUINKA JÄRJESTÄN ONNISTUNEET HALLOWEENJUHLAT?

Eihän se halloween ole mitään ilman juhlia, eihän? Olen koonnut tähän muutamia hyviä ruoka-, koristelu- ja leikkivinkkejä. Oman mielikuvituksen käyttö on myös suositeltavaa!

pöö

Tarjoillessasi popkornia tai sipsejä sujauta kulhon joukkoon esim. pilailupuodista ostettavia hämähäkkejä tai torakoita. Makeisiksi kelpaavat kaikki mato- ja lierokarkit. Suosi paljon punaisia ja vihreitä karkkeja; ne tuovat tarjoilupöytään väriä! Booliksi sopii hyvin sekoitus erilaisia limonaadeja, tai vaikka ihan perus päärynä-mehukatti. Juomia voit värjätä erivärisiksi erilaisilla elintarvikeväreillä, joita saa apteekista.

pöö

Kun koristelet juhlatilasi, käytä paljon mustaa ja oranssia. Mustalla ja oranssilla silkkipaperilla voit loihtia mitä hienoimpia koristeita, tai köynnöksiä. Lisäksi voit tehdä hämähäkinseittejä villalangasta. Suihkuta vettä villalankoihin ennen juhlia, näin saat aikaiseksi hurjat ja kammottavat hämisverkot! Kaupoissa on lisäksi paljon erilaisia halloweenaiheisia koristeita. Vain mielikuvitus on rajana!

Murhaajaleikki

Ehdottomasti paras halloween-leikki on murhaajaleikki. Tarvitset lappuja ja kynän. Jokaiselle pelaajalle annetaan yksi lappu. Kaikista lapuista yhdessä pitää olla kirjoitettuna X ja toisessa P. Loput ovat tyhjiä. X on murhaaja ja P on poliisi. Kun kaikki ovat saaneet lappunsa, valot sammutetaan. Tällä aikaa murhaaja kävelee muiden ihmisten joukossa ja merkkaa uhrejansa ristimerkillä selkään. Kun murhattu kaatuu maahan rymisten ja pelosta kirkuen, poliisi laittaa valot päälle. Sitten hän kuulustelee jokaisen pelaajan, tietävätkö he murhasta mitään, ja näiden vinkkien avulla hän koettaa selvittää ja arvata, kuka murhaaja on. Jos murhaaja arvataan väärin, leikki jatkuu.

Lähde: http://www.suomenhalloween.fi/

Oikein karmiwaa Habboweenia,
toivottaa keikku

HYÖKKÄYS PUISTOSSA

Oli vuosi 2000, kun Kultakalaan saapui Kolumbus hienoine hattuineen. Hän oli aikansa legenda, rakensi kaikkea pelottavaa, mutta turhaan. Hän kuoli vuoden 2000 lopussa, kun iso paha Keikku tuli ja surmasi hänet suurella, kultaisella huonepokaalilla. Syynä surmaan oli se, että Kolumbus rakensi pieniä mutta pelottavia ”ihmiskoneita” Habboja vastaan.

Puistossa

Tuli vuosi 2003. Suurennuslasi tuli Habbo Hoteliin, hän löysi salaisen kammion Puiston kielletyltä alueelta ison puun kupeesta. Salaisessa kammiossa oli useita, mutta erittäin vanhoja laattoja, joissa oli epämääräistä selitystä. Selityksistä olennaisin kuului näin: ”Seuraa pimeää, kapeaa polkua. Se johdattaa sinut tunneliin. Tunnelin päässä on valoa, joka johdattaa sinut koneen luokse.” Suurennuslasi tietysti käveli polkua pitkin kohti valoa, kunnes saapui määränpäähän. Määränpäässä, tunnelin päässä, Suurennuslasi löysi ison mutta veikeän näköisen koneen. Hän tutki konetta tunteja löytääkseen ohjeet koneen käynnistämiseen. Hän luki ohjeet pikaiseen tietämättä siitä, mitä kone tekee tai mitä tulee tekemään. Koneen käynnistyttyä kone lähti kävelemään hitaasti, mutta varmoin askelin kohti polkua, polkua pitkin pois Salaisesta kammiosta kohti Puistoa.

ÖRRR!!

Puistossa Habbot viettivät kaunista syyspäivää toppatakkien parissa, juttelivat mukavia sekä kyselivät kuulumisia. Mutta sitten kuului kauhea pamahdus. Iso, ruma sekä ilkeä kone saapui Puistoon ison puun katveestä, kone repi maasta aidan, jonka takia kuului hirmuinen kolina ja pauke. Habbot olivat peloissaan Hubu -nimisen linja-auton vieressä, juoksivat äkkiä linja-auton katolle pelastumisen toivossa. He pitelivät toisiaan käsistä kiinni, rukoilivat sekä itkivät samaan aikaan. Paha kone lähestyi lähestymistään linja-autoa kohti. Kun kone oli linja-auton kohdillä, se tarttui sivupeiliin, repi sen irti ja heitti habbomassaa päin. Samalla hetkellä Suurennuslasi juoksi Salaisesta kammiosta Puistoon, huusi kovaan ääneen habbomassaa kohti: ”Tiedän, miten kone saadaan houkuteltua pois ja suljettua se!!”. Habbot ihmettelivät, puhuuko hän totta vai ei.

APUA!

Mutta sitten yksi habbo huusi: ”No näytä meille!”. Suurennuslasi toteaa siihen: ”Näytän, mutta siihen tarvitsen joukostanne yhden erittäin rohkean habbon.”. Hetken hiljaisuuden jälkeen habbomassan keskelta kuuluu kimeä mutta tarkka ääni, joka kuului seuraavasti: ”Minä Mic suostun avunantajaksi.”. Niinpä Mic lähti juoksemaan linja-auton katolta kohti Suurennuslasia. Suurennuslasi totesi Micille: "Meidän täytyy saada houkuteltua kone takaisin kammioon. Sieltä löydämme pienen, punaisen napin, jolla sammutamme sähköt hetkellisesti koko Habbo Hotelista." Mic toteaa: "Okei, minä houkuttelen rumiluksen alakertaan." Niinpä Suurennuslasi lähti itse juoksemaan edeltä kohti kammiota, Mic lähti houkuttelemaan konetta... Kului 15 minuuttia. Suurennuslasi ihmettelee, mikä Micillä kestää, mutta sitten kuuluu örinää ja pauketta, Mic tulee hengästyneenä ja vaatteet riekaileina ilmoittamaan, että nyt on kone tulossa tänne, ole valmiina. Suurennuslasi hyppää onnessaan ilmaan, juoksee punaisen napin viereen ja odottaa H-hetkeä. Kun kone saapuu viereen, Suurennuslasi painaa äkkiä punaisesta nappulasta. Suurennuslasi ja Mic huutavat riemuissaan: ”Jee jee, se sammui”. Nyt Mic kysyi huuli pyöreänä Suurennuslasilta: ”Mitäs me nyt tehdään?”. Suurennuslasi toteaa: ”No, puretaan se tietysti.” Niinpä molemmat alkoivat purkaa konetta, Suurennuslasi otti virtalähteen irti, Mic repi sähköpiuhat. 12 minuutin päästä he olivat valmiita, Suurennuslasi pisti sähköt takaisin päälle vapauttamalla punaisen napin pohjasta. Kone ei enää käynyt, jippii.

pöö

Suurennuslasi sekä Mic lähtivät onnellisena ilmoittamaan Puiston väelle, että vaara on ohi, rukouksiinne vastattiin. Tähän koko habbomassa onnellisena vastaa: ”Kiitos Suurennuslasi sekä Mic <3”

Suurennuslasi

KURPITSAN MYSTEERI

Kaikki varmasti tietävät perinteisen herkullisen kurpitsan. Jos sitä ei ulkokuorelta tunnista, niin ainakin sen maistaa! Kurpitsa kuuluu vanhimpiin kasvisruokaa valmistettaessa käytettyihin ruoka-aineksiin. Kurpitsan erottaminen muista vihanneksista voi olla hyvinkin vaikeaa, koska näitä vihanneksia on monen näköisiä ja muotoisia. On esimerkiksi kurkun muotoisia kesäkurpitsoja, isoja keltaisia jättiläisiä tai vaikka oransseja jalkapallon muotoisia sekasikiöitä.

Kurpitsa

Kurpitsa liitetään myös vahvasti halloweenin pitkään perinteeseen, mutta kysymys kuuluukin: miksi? Kurpitsaa pidetään kyseisen juhlatapahtuman tärkeimpänä symbolina! Niin kuin aina, tämänkin koristeen syntyyn liittyy erikoinen kertomus.

Englannissa kurpitsa tunnetaan nykyään nimellä pumpkin carvin (irvistävä kurpitsa), vaikka edelleen jotkut kutsuvat sitä Jack O'Lanterniksi. Eräs vanha kuuluisa myytti kertoo tarinan Jack -nimisestä juoposta, jonka mukaan tämä kurpitsa on nimensä saanut. Tarinan mukaan Jack teki sopimuksen pirun kanssa. Tämän molemminpuolisen lupauksen mukaan hän ei joutuisi manalaan. Kuitenkin Jackilta evättiin pääsy myös taivaan valtakuntaan. Tämän jälkeen piru antoi Jackille hohtavan hiilenpalasen, josta hän teki lyhdyn laittamalla hiilen nauriin sisään. Tästä päivästä lähtien Jack on vaellellut ympäri maailmaa etsien itselleen sopivaa levähdyspaikkaa tämän kyseisen lyhdyn valossa. Vaikka alun perin lampun tulisi olla nauris, Yhdysvalloissa vallitsevan mahtipontisuuden vuoksi nauriin tilalle on aikojen saatossa siirtynyt kurpitsa.

Kurpitsa

Kurpitsan tarina on varsinainen mysteeri, jonka totuuspohjaisuutta ei kukaan pysty selvittämään. Kukaan ei tiedä, mistä tarina on saanut alkunsa. Nykyihmiset tulkitsevat kertomuksista kuitenkin vain myyttinä, mutta mistäs sitä tietää, vaikka itse Jack O'Lantern tulisi koputtelemaan olkapäätäsi lepopaikan toivossa. ;)

Rauhatonta Habboweenia kaikille,
toivottaa Curpizza

KAUHUTARINA

pöö

Oli myrskyinen ja synkkä yö, jolloin liikkui tuntemattomia olioita, joita kukaan ei ollut vielä nähnyt. Talossa asuva poika nimeltään Eerik päätti lähteä ulos tutkimaan näitä tuntemattomia olentoja. Eerikin äiti kielsi poikaansa, mutta ei Eerik tietenkään uskonut, kun hän oli niin paljon intoa ja jännitystä täynnä. Eerik lähti kotoaan myrskyiseen ja synkkään yöhön tutkimaan, minkälaisia olioita siellä oikein liikkuu.

pöö

Eerik oli tutkinut jo kaksi tuntia jälkiä löytämättä, mutta yhtäkkiä hänen eteensä ilmestyi talonraunio. Eerik pelästyi ja loikkasi askeleen taaksepäin, kunnes huomasi, että se oli todella talon raunio. Eerik kuulee yhtäkkiä kauhean karjunnan "GGRHH" aivan vierestään, Eerik alkaa katsella ympärilleen hädissään, onko ketään hänen vieressään tai lähellä.

pöö

Eerik katsoo talonraunion joka nurkan, mutta ei mitään havaintoa. Eerik alkaa miettiä, mistä ääni kuului, kun se kuului niin läheltäkin. Eerikille tulee vähän ajan päästä päähän ajatus, että tuosta rauniosta tietenkin. Eerik hiipii hiljaa talonraunioon, ja kun hän on ovella, Eerik kurkistaa sisään ja ei näe mitään eikä kuule mitään.

pöö

Eerik astuu varovasti raunion sisälle, ja yhtäkkiä hänen taakseen ilmestyy valtava hirviö, jolla on pitkät kynnet ja terävät hampaat, lisäksi hirviöllä on siniset housut. Eerik huomaa hirviön, kun näkee hirviön varjon. Eerik kääntyy nopeasti ja alkaa huutaa. Hirviö nappaa Eerikin syliinsä aikoakseen syödä Eerikin.

pöö

Mutta sitten Eerik huomaa olleensa omassa huoneessaan. Eerik katsoo ikkunasta ja huomaa, että on synkkä yö, mutta ei myrskyinen. Eerik tajuaa pian nähneensä painajaista ja menee kertomaan vanhemmilleen tapahtumista.

-Caldria-

TOP3 KAUHUELOKUVAT

The Grudge - Kauna (K-15)

Elokuvan nimi on Kauna (The Grudge 2004). Kaunan japanilainen versio on nimeltään Ju-on, jonka Takashi Shimizu on ohjannut. Takashi on ohjannut sekä jenkkiläisversion kuin myös japanilaisen. Elokuva sai oivan suosion kauhuleffojen listalla, omasta mielestäni leffa on hyvin onnistunut ja mukavan pelottava! Elokuvan juoni oli yksi parhaista, mitä olen nähnyt, ja nyt voisinkin siirtyä siihen.

Juoni:

Karen Davis (Sarah Michelle Gellar) on muuttamassa poikaystävänsä Dougin (Jason Behr) kanssa amerikasta Tokioon väliaikaisesti opiskelujen vuoksi. Karen saa pyynnön töihin erääseen taloon, jossa edellinen hoitaja on jättänyt tulematta töihin. Karen pääsee hoitamaan vanhaa naista, joka omistaa ison, vanhan talon.

Kauna

Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa talossa; joku tai jokin vaanii Karenia. Talossa vaanii kirous, joka saa Karenin uteliaaksi, ja hän alka tutkia tätä. Mahtoko hän tietää, että tämä kirous tappaa yhden tai toisenkin tavalla tai toisella? Mitä hän sai selville, ja mitä tapahtui? Se jää teidän ratkaistavaksenne!


Halloween

Halloween - Naamioiden yö on menestynyt elokuva. Ensimmäinen Halloween nähtiin vuonna 1978, ja se oli kovassa suosiossa vielä 90-luvulla. Elokuva sai jatko-osia runsaasti. Vuonna 2006 julkaistiin jo seitsemäs Halloween -elokuva. Melkoinen määrä! Elokuvan on ohjannut yhdysvaltalainen John Carpenterin.

Juoni: Halloween

Ensimmäisessä Halloween - Naamioiden yö -elokuvassa 6-vuotias Michael Myers saa käteensä keittiöveitsen ja tappaa sisarensa sillä halloween-iltana. Teon seurauksena poika viedään mielisairaalaan. 15 vuotta myöhemmin hän onnistuu kuitenkin karkaamaan sieltä ja palaa kotikyläänsä Haddonfieldiin. Myersin psykiatri koettaa saada miestä kiinni, mutta voi olla jo liian myöhäistä, sillä Michael on saanut käsiinsä valkoiseksi maalatun naamarin, jota hän käyttää murhatessaan lisää väkeä.

Saadaanko murhaamiseen loppua, vai jatkuuko tämä siihen seitsemänteen Halloween -elokuvaan asti, jää teidän nähtäväksi...


Perjantai 13 - Friday the 13th (K-18)

Kohisevaa kauhua vuodelta 1981! Tästä kauhuelokuvasta ei puutu mitään. Tässä riittää jännittämistä, raakamaisuutta ja kaikkea, mitä et osannutkaan odottaa. Friday the 13th on saanut kammottavan kovan suosion kautta aikojen, elokuvalle löytyy ainakin kahdeksanteen osaan asti jatko-osia. Elokuvan on ohjannut Steve Miner. Itse suosittelen elokuvaa, sillä tämä oli todella hyvä!

Juoni: Perjantai 13

Viisi vuotta Campi Crystal Laken kaamean verilöylyn jälkeen nuorisoporukka aikoo järjestää leirin viikonlopuksi. Suunnitelmat ovat kovat, ja nuoret alkavat järjestellä paikkoja kuntoon, jotta siellä voisi pitää hauskaa viikonlopun yli.

Kesäleirin uudet ohjaajat eivät piittaa laisinkaan varoituksista, mitä heille on kerrottu. Heitä on kehotettu pysyttelemään poissa pahamaineisesta paikasta, sillä verilöyljen jälkeen eloon jäi Jason Voorheesista, joka murhasi edelliset seitsemän ohjaajaa leirillä. Nuoret eivät aavistakaan kohtaloaan, ennen kuin kavereita alkaa kadota yksi toisensa jälkeen...

kumina