HabbowikiEi avoimia työpaikkoja.

UK Tässä numerossa esittelyssä Iso-Britannian Habbo Hotel.

Lue palstaa »

Kysy HabboeXpertiltä!

Numero 5:n kyselyssä kyseltiin lemmikeistä. Voittajiksi valittiin Glamm, RamonesC ja Sebux!

Tuloksiin »

------------------------

Tämän numeron kyselyn aiheena on Habbo Hotel Kultakala!

Kyselyyn »

Ensi numerossa aiheena Terveys!

Teleskoopit

Mitä ovat hyvät elämäntavat? Entä terveellinen ruokavalio? Miten pitäisi liikkua ja kuinka pystymme kiinteyttämään itseämme? Mikäli sinulla on ajatuksia, kirjoita Heebuun! Toimituksemme ottaa artikkeleita vastaan osoitteeseen [email protected].

Ohjeita ja lähetyslomake artikkelin lähettämiseen löytyy täältä »

Huomaa myös, että olemme uudistaneet kirjoitusopastamme!

Numero 7 julkaistaan 13.4.2007 !

Kirjoituskone Erinna
keikku
-pippin-
-Moody-
Ribbon
Agneta
Ihmissyoja
Vaniljapasta

Tukiturva

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.


NOSTALGIA NYKYPÄIVÄN MIETTEISSÄ

Habbo Hotel

Vaikka Heebun oma historia ei ulotukaan vielä pitkälle, sen innoituksen kohteen, Suomen Habbo Hotelin, tarina sai alkunsa jo vuonna 2000. Matkan varrella monet asiat ovat säilyneet, toiset taas muuttuneet. Suuri prosentti Habbon nykyisistä kävijöistä ei ole ollut paikalla näkemässä vuosien takaista Habboa, joka alkujaan tunnettiin nimellä Hotelli Kultakala, mutta muisteloita hotellin ensimmäisistä askelista kuulee puhuttavan yhä hotellin käytävillä ja yksityishuoneissa.

Habbo Hotel

Oma Habbo-taipaleeni lähti lumipallon tavoin liikkeelle jo vuonna 2000. Käytössäni ei ollut kiinteää nettiyhteyttä, joten en voinut viettää hotellissa lähestulkoonkaan niin paljon aikaa kuin olisin halunnut, ja tietotaitoni habboilusta olikin varsin vähäinen. Muistan, kuinka minulla oli vaikeuksia hahmon rekisteröimisessä, niinpä tein joka vierailukerralla uuden hahmon. Myös tuoleille istuminen ja monet muut nykyään refleksinomaiset toiminnot olivat aluksi suuria kysymysmerkkejä. Habboilutapanikin oli lähinnä vieraille habboille juttelua muutaman minuutin ajan. Silti jo parin ensimmäisen vuoden aikana sain muutamia sellaisia ystäviä, joihin en ole ollut yhteydessä vuosikausiin, mutta jotka muistaisin Habbossa kohdatessani milloin vain.

Tämän numeron teema liittyy nostalgiaan, joka taas on kiinteästi yhteydessä historiaan. Luodaan silmäys wanhoihin hyviin aikoihin, kaivataan niitä, naureskellaan niille, muistellaan niitä ilolla. Aika kultaa muistot.

Erinna

HAASTATTELUSSA LADYJANE

Meillä jokaisella on omat muistomme Habbo Hotelista ja edeltäjästään Hotelli Kultakalasta. Tällä kertaa haastateltavana on ollut hyvä ystäväni, LadyJane. Millainen mahtaa olla hänen Habbo-taipaleensa?

Milloin rekisteröidyit ensimmäisen kerran Habboon?

- 14.12.2000. Habbo, silloinen Hotelli Kultakala, sijaitsi Kolumbuksen sivuilla, ja käytin kyseisen sivun hakukonetta ahkerasti. Jossain vaiheessa sitten huomasin Kultakalan, mutta uskaltauduin vasta seuraavana päivänä rekisteröitymään. Mikä kohtalokas virhe: vähään aikaan en paljon muuta tehnytkään kuin kävin Kultakassa. :P

Muistan jopa vielä, minkälaiset vaatteet valitsin ensimmäisen kerran hahmolleni. :) Violetti, V-aukollinen paita, musta, pitkä hame, ja kengät taisivat olla myös violetit ja malliltaan sellaiset hieman kulmikkaat. Hiusmalli oli punertavanruskea nuttura, ja se malli onkin sitten pysynyt muutamaa vaihtelunhaluista kautta lukuunottamatta.

Millainen paikka Habbo silloin oli?

Niihin aikoihin oli tietenkin paljon vähemmän kävijöitä kuin mitä nykyisin. On jäänyt sellainen mielikuva, että silloin väki olisi ollut myös vanhempaa. Yleisiä tiloja oli vähemmän, ja kaikkein suosituin oli Cafe Taivas. Suurta ihmetystä aiheuttivat ne, jotka olivat hoksanneet, että tavaroita pystyy laittamaan päällekäin. :) Hotelin alkutaipaleelta muistan myös joitakin bugeja, jotka olivat toisinaan aika hauskojakin, esim. hahmon kasvot saattoivat olla kadoksissa, käsi oli irti ja mitähän kaikkea muuta.

LadyJane ja keikku Entä nykyään?

Mainonta on tuonut Habbo Hotelin suuren kansan tietoisuuteen. Nykyään Habbossa on kaikkea enemmän: yleisiä tiloja, kamoja, vaatteita, palveluita...

Toisinaan tunnen itseni aikamoiseksi "vanhukseksi", varsinkin, jos satun menemään Habboon päivällä. :) Mutta totuushan on, että kaiken ikäisistä voi löytää mukavia ihmisiä, joiden kanssa on hauska jutustella.

Jos saisit päättää, mitä vanhaa voitaisiin Habbo Hotelin historian vuosilta palauttaa nykypäivään, mitä se olisi?

Jäin kaipaamaan pelihallia, kun se poistettiin. Ja eritoten laivanupotusta. Mutta siellähän sai pelata ilmaiseksi, joten se huone on lopullisesti historiaa. Toivon, ettei kaikki toiminnot/palvelut menisi maksulliseksi tulevaisuudessa.

Mieleenpainuvin tapahtuma tai muisto?

Olen tavannut vuosien aikana paljon ihania ihmisiä Habbossa. Se suurin, omaan elämääni vaikuttanut, asia on kuitenkin ollut se päivä, jolloin tapasin ensimmäisen poikaystäväni Habbon kautta. :) Tämä tapahtui muutaman kuukauden sisällä siitä, kun olin ensimmäisen kerran astunut Hotelli Kultakalaan. No, siinäpäs sitä menikin lähemmäs 3 vuotta kyseisen miehen kanssa, ja olemme edelleen yhteydessä toisiimme, vaikka suhde päättyi vuosia sitten. :)

keikku

DISCOSTA KALAKSI – HISTORIAN SIIPIEN HAVINAA

Hotelli Kultakala

Monikaan tämän päivän habboilijoista ei ole ollut paikalla todistamassa Hotelli Kultakalan avajaisia. Moni on varmasti kuitenkin kuullut tarinoita Mobiles Disco -nimisestä hahmochatistä, josta kaikki sai alkunsa vuoden 1999 loppupuolella. Mobiles Disco tehtiin alun perin Mobiles -nimisen bändin fanisivustoksi, jonka kävijäkunnan muodostivat aluksi vain yhtyeen jäsenten tuttavapiiri. Ajan mittaan Sampo Karjalaisen ja Aapo Kyrölän suunnittelema sivusto sai myös suuremman yleisön huomion.

Vuoden 2000 tammikuussa Mobiles Disco sai jatkoa Radiolinjan sivuilla sijainneesta Lumisota -pelistä. Lumisota kasvoi lyhyessä ajassa huippusuosituksi peliksi, jossa käyttäjät pystyivät kasaamaan joukkueita ja pelaamaan lumisotaa toisiaan vastaan. Lumisota teki myös onnistuneen comebackin Habbo Hoteliin syksyllä 2006.

Mobiles Disco

Lumisodan ilmestyttyä sen ja Mobiles Discon käyttäjät alkoivat kaivata yksityishuoneita, ja idea virtuaalihotellista lähti liikkeelle. Kolumbuksen portaalissa toiminut ensimmäinen Hotelli Kultakala avasikin ovensa elokuussa 2000. Juuri avautunut hotelli sisälsi kolme yleistä tilaa: Cafe Taivas, Malja Bar ja Pelihalli. Loppuvuodesta avattiin myös neljäs tila, Club Kastanja. Myös muutamia huonekalusarjoja ja yksityishuonepohjia oli alussa saatavilla. Huonekalut ja muut tavarat ovat pikkuhiljaa lisääntyneet, ja nykyisin Sulake Corporation Oy:tä voidaankin kutsua yhdeksi maailman suurimmista huonekalukaupoista. Toistaiseksi kaikki tavarat ovat tosin pikseleitä, mutta kuka tietää, vaikka tulevaisuudessa voisimmekin ostaa kotiin Polyfon -kaluston tai sisustaa kesämökkimme Armas -tuotesarjan huonekaluilla.

Mobiles Disco

Tammikuussa 2001 syntyi ensimmäinen Habbo Hotel -nimikkeen alla toimiva hotelli, kun Habbo Hotel UK (Iso-Britannia) avasi ovensa. Saman vuoden maaliskuussa Kultakalan Kuvalehti aloitti toimintansa. Myös tavalliset hotellien käytävien tallaajat pystyivät osallistumaan Kuvalehden tekoon. Jokaisesta julkaistusta jutusta palkittiin kirjoittaja kirjoituskoneella. Se lieneekin tänä päivänä pikkupokaalien ohella hotellin harvinaisimpia keräilytavaroita, joita jokainen habboilija himoitsee.

Heinäkuussa 2002 Hotelli Kultakala alkoi kokea monia uudistuksia. Etusivu uudistui, katalogiin tuli hartaasti toivottuja teleportteja ja Kultakala liittyi osaksi jo kansainvälistynyttä Habbo Hotel -ketjua. Samoihin aikoihin puistossa alkoi toimia Elämä On Parasta Huumetta ry:n huumetietobussi, Hubu, ja lopulta hotellin lisänimi Kultakala poistui käytöstä ja nykyisin tuntemamme Habbo Hotel vakiinnutti nimensä.

BETA-sängyt

Kesäkuussa 2003 koitti mullistava päivä, jolloin Habbo Club saapui hotelliin muiden uudistusten kanssa. Ensimmäinen keräilykama, ruohomatto, tuli tällöin myyntiin. Tänä päivänä tuntemamme hotelli vakiinnutti tuolloin muotonsa ja toimintansa. Siitä alkaen ovat clubilaiset saaneet nauttia erilaisista eduista ja lahjoista. Myös ”tavalliset habboilijat” ovat hyötyneet hotellin jatkuvista uudistuksista, satunnaisista keräilytavaroista sekä kilpailuista. Suomen Habbossa me saamme nykyisin kokea uudistukset ensimmäisenä. Vuoden 2006 loppupuolella habbo.fi.stä tulikin Habbo Hotelien edelläkävijä, kun käyttöön otettiin 11. versio supersuositusta hahmochatistä, virtuaalimaailmasta, joka on jaksanut kiinnostaa lukusia nuoria ympäri maailmaa jo seitsemän vuoden ajan. Jännittyneenä jäämmekin odottamaan, millaiset muutoksen tuulet hotelliimme tulevaisuudessa puhaltelevat.

-pippin-

ISKUREPLIIKKEJÄ JA ESPANJALAISIA VIERAITA

Ystisjuhla

Helmikuun 14. päivänä, joka paremmin tunnetaan ystävänpäivänä, kuvalehtemme Heebu järjesti ystävänpäiväjuhlat. Teemana oli espanjalainen ystävänpäivä, ja juontajina toimivat Mc-Tali sekä hänen apulaisensa Kaisushi. Teema näkyi selvästi esimerkiksi yhtenevän pukeutumisen kautta. Juhlassa vieraili myös ihka aito espanjalainen, Chunkito, joka kertoi Suomen habboilijoille pääosin siitä, miten Espanjassa vietetään ystävänpäivää. Monet myös halusivat ja pääsivätkin vaihtamaan muutaman sanan englanniksi Chunkiton kanssa. Myös espanjan kieltä kuultiin, kun Chunkito rohkaistui puhumaan joillekin habboille äidinkielellään.

Ystisjuhla

Juhlassa Heebu järjesti iskurepliikkikilpailun, ja anti oli mitä mainiointa. Omaperäisiä ja varmasti myös tehoavia iskurepliikkejä sateli monia, mutta parhaimmaksi staffi valitsi tällä kertaa Kaverin repliikin: ”Olisiko sinulla lainata aurinkolaseja? Kauneutesi on nimittäin niin häikäisevä.” Siinäpä vasta repliikki, joka saisi varmasti monen espanjattarenkin sydämen sulamaan!

Juhlien jälkeen kyselin iloisilta juhlijoilta muutaman kysymyksen ystävänpäivän vietosta yleensä kuin myös juhlien onnistumisesta:

1. Piditkö juhlista? Mikä niissä oli parasta?
2. Mitä muuta olisit mahdollisesti toivonut juhlilta?
3. Miten muistat ystäviäsi ystävänpäivänä?


1. Ihan kivat juhlat. Parasta siellä olivat kaverit. :)
2. Hhmm... ehkä olisi voinut olla enemmän ohjelmaa siellä.
3. Askartelin ystävänpäiväkortteja ystävilleni. :D

(oltermanni)

1. Juhlat olivat hyvät, koska paikalla oli suurin osa ennalta tuntemaani väkeä. Parasta juhlassa oli ystävien kanssa jutteleminen.
2. Ei parantamisen varaa.
3. Usein lahjoilla.

(-Solifer-) Ystisjuhla

Monien muidenkin mielestä juhlat olivat onnistuneet ja vieras Espanjasta oli mukava plussa. Tanssilattia täyttyi nopeasti ystävyksistä, ja kaikilla näytti olevan todella hauskaa. Juttua tuntui riittävän niin vanhojen kavereiden kuin myös uudempien tuttavuuksien kanssa. Ensi vuonna uudestaan!

Sydämellisin terveisin,
Vaniljapasta

HABBOILUA VUONNA 2004

Tallustaessani pitkin uudenkarheita hotellin käytäviä mieleeni tulvii muistoja Habbon - tai pikemminkin silloisen Kultakalan - alkuajoilta. Tuolloin julkisten tilojen lukumäärä ei todellakaan päätä huimannut, vaan päivittäiset Kultakala-visiittini kohdistuivat lähes poikkeuksetta samoihin paikkoihin: Cafe Taivaan kautta Puistoon ja lopuksi Club Kastanjaan istuskelemaan ja jauhamaan syntyjä syviä muiden kalalaisten kanssa.

Muistelua

Ehkä mieleenpainuvin ja samalla yksi nostalgisimmista piirteistä muinaisessa Kultakalassa oli silloinen villitys värjätä hiuspehkoaan kaikilla sateenkaaren väreillä - se kun ei silloin tapahtunutkaan yhtä helposti kuin nykyisin. Näitä värikkäitä kampauksia me noviisit sitten silmät pyöreinä ihmettelimme yrittäen onkia tietoomme värjäysmenetelmää kokeneemmilta kalalaisilta. Useimmiten tuloksetta.

Myös perinteiset ovipeelot ovat ensimmäisiä mieleeni pulpahtavia seikkoja vanhasta Kultakalasta. Oli ennemmin sääntö kuin poikkeus törmätä surullisenkuuluisaan "kama niin meen" -fraasiin lähes jokaisella hotellivierailulla. Jälkikäteen ajatellen suurin osa tilanteista lähinnä huvittaa, vaikka muistankin monet kerrat kiristelleeni hampaitani jäätyäni jälleen kerran nököttämään ovipeelon selän taakse.

Suurin nostalgia-arvo kuitenkin on ehdottomasti ensimmäisellä kunnollisella, Hyrule Castleksi nimetyllä huoneellani. Muistan edelleen innostuksen ja turhautumisen sekaiset tunteet etsiskellessäni katalogista optimaalisinta värisävyä tapeteille ja sijoitellessani jakkaroita ympäri kämppää. Toki tönö on edelleen pystyssä muuttumattomana. Onhan se niitä harvoja asioita, jotka muistuttavat minua vanhoista hyvistä ajoista.

-Moody-

MENNEET JA TULEVAT KULTAKALASTELIJAT

BadGerm

Hotelli Kultakalaan, joka nykyisin tunnetaan paremmin Habbo Hotelina, on vuosien aikana rekisteröinyt tuhansia, satoja tuhansia, jopa miljoonia hahmoja eri puolelta Suomea ja muuta maailmaa. Kun Kultakala avasi ovensa syksyllä 2000, syöksyi sisään joukko innokkaita nuoria tutustumaan uudenlaiseen hahmochattiin. Hotelli on säilyttänyt suosionsa alusta asti ja laajennut kuluneiden vuosien aikana jo moniin muihinkin maihin. Mitä mieltä muutoksista ovat vanhat habboilijat, ja mitä muistoja heillä on vuosien takaa? Entäpä onko uusilla käyttäjillä ideoita Habbon uudistusten ja tulevaisuuden varalle? Otetaanpa selvää.

Milloin kävit ensimmäisen kerran hotellissa, eli kuinka kauan olet habboillut?

- Melkein alusta asti, pari kuukautta vajaa. (BadGerm)
- Tulin hotelliin syksyllä 2001, eli 5 ja puoli vuotta olen täällä pyörinyt. (Fu3l)
- Aloitin pari vuotta sitten, vuonna 2005. (rock.girl.)
- Toisella hahmollani aloitin 2003 ja tällä 2004, molempina vuosina keväällä. (aleboy)

Fu3L Mikä on mielestäsi ollut jännittävin uudistus/muutos matkan varrella?

- En mä jännittävimmästä tiedä, mutta paras ollut hiljennysnappula. (BadGerm)
- Jännittäviä uudistuksia on monia, mutta ehkäpä hobbien vaihtuminen palkallisiksi moderaattoreiksi, jolloin paikan ”villi länsi” -meininki ja naamakerroinsysteemi poistui. (Fu3l)
- En nyt muista mitään erityistä. (rock.girl.)
- Parhaita uudistuksia on olleet nämä uusimmat. Siis Habbo Home, etusivulta osto jne. (aleboy)

Entäpä paras muistosi?

- Joskus yks kesä juteltiin yhden päivän aikana yhden tutun kanssa Metallicasta 6 tuntia. (BadGerm)
- Ehdottomasti pitkät kesäyöt hiljaisessa Habbossa kavereiden kanssa rauhassa istuskellessa, jutellessa ja pullonpyöritystä pelaillessa. (Fu3l)
- Kun oli joskus kavereiden kanssa todella hauskaa. (rock.girl.)
- Olin kipeä ja löysin Sims -habbopelistä loistavan ystävän, Europe-Dragon :in. (aleboy)

rock.girl. Mitä olet jäänyt kaipaamaan?

- Vapaaehtoisia valvojia. (BadGerm)
- Edellisen kohdan tapahtumia, eli aukioloajat pois Habbosta! (Fu3l)
- En muista, eli en varmaan mitään. (rock.girl.)
- Kaipaan kovasti vanhaa aulaa. Itse jotenkin rakastin sitä. (aleboy)

Millaisena näet hotellin tulevaisuuden esim. viiden vuoden päästä?

- Suljettu ihmisoikeuksien rikkomisen vuoksi. (BadGerm)
- Joko Habbo tulee laajenemaan vielä moniin maihin ja Sulake hyödyntää monopoliasemaansa, tai sitten Sulakkeen sisäiset ongelmat tulee kaatamaan koko järjestelmän. (Fu3l)
- En tiedä. (rock.girl.)
- Uskon, että Habbo tulee olemaan todella mahtava! En edes tiedä, mitä kaikkea hienoa on vielä tulossa. :) (aleboy)

Aleboy Lempihuoneesi hotellin alkuaikoina?

- Aina ollut Club kastanja. (BadGerm)
- Muinainen Malja Bar. Se oli mukava kaksikerroksinen tanssipaikka. (Fu3l)
- Mun oma jutteluhuone :)), mutta yleisistä huoneista pidän eniten erilaisista kahviloista. Yksityishuoneissakin kaikenlaiset kahvilat ja juttelutilat ovat kivoja, mutta discoista en liiemmin välitä. (rock.girl.)
- Minusta legendaarisin huone ja samalla myös paras on cosmo85:n omistama Risteilyalus Cosmos! Vaikka nykyään se on museolaiva, niin silti tykkään siellä käydä. (aleboy)

-pippin-

PELIARVOSTELU: GENERALLY

Wroomwroom Wroom!

Tällä kertaa arvostelussa on suomalainen freeware-peli, Generally. Generally on ikään kuin jatkoa vanhemmalle rallipelille nimeltä Slicks'n'Slide. Slicks'n'Slide on vuosikymmen sitten ilmestynyt DOS-rallipeli, joka ei enää toiminut tarpeeksi hyvin Windowsilla. Näin alettiin kehittää Generallya, uuden sukupolven versiota 2D-rallista.

Pelistä...

Generally on ylhäältä päin kuvattu rallipeli, jonka rata näkyy kokonaan ruudulla. Pelin herkkuja ovat mm. rataeditori, autoeditori ja moninpeli. Ennen pelin alkua voit luoda omia pelaajia ja valita heille sopivat värit. Jos ei omien schumacherien teko miellytä, voi valita nimettömän pelaajan tylsine värineen.

Pelissä on valittavana 25 tuottajien, Jukka ja Hannu Räbinän, tekemää rataa, joissa riittää hetkeksi pelattavaa. Kun valmiit radat alkavat tympiä, voit joko sulkea pelin tai käynnistää rataeditorin. Netistäkin saa varsin komeita ratoja ja muita lisä-herkkuja. Ei sovi unohtaa, että autojakin on 12 formuloista rekkoihin, ja netistä löytyy lisää!

Wroom! Rataeditori

Editori on sangen yksinkertainen kapistus, jolla on hauskaa ja helppoa tehdä omia ratoja. Trackeditorin vasemmasta reunasta voi valita kaiken, mitä rataasi tarvitset. On harmaata ja mustaa asfalttia, hiekkaa, öljyä ja heinäpaaleja.

Radan tekeminen on helppoa, sinun on vain piirrettävä ja klikkailtava objekteja paikoilleen. Hyviä ominaisuuksia rataeditorissa ovat kaikki objektit, zoomaus, piirrettävän viivan viive (se, kuinka pitkältä piirrettävä viiva tulee perässä, auttaa tarkempien reittien piirtoon), checkpointtien, tietokonepelaajien reittien ja varikkotappien omavalintainen sijoittelu.

Huonoin asia rataeditorissa on varmasti kieli, sillä rataeditori on tehty vain englanniksi, eikä pienten käyttäjien kielitaito siihen riitä.

Wroom! Suomalaisten pelien helmi

Generally on selvästi suomalaisten pelien parhaimmistoa, sillä sen fyysisest ominaisuudet, grafiikka ja pelin muokkaamisen herkut ovat onnistuneita. Pelasit sitten monin- tai yksinpeliä, voit valita pelin mukavuuden lisäämiseksi monia yksityiskohtia.

Etkö halua käydä varikolla? Valitse sitten, että autosi bensankulutus on pieni. Haluatko sitten käydä varikolla? No valitse vaikkapa, että renkaasi kuluvat hetkessä. Nuo ja monet ominaisuudet parantavat pelin laatua hurjasti.

Plussat ja miinukset

+ Grafiikka
+ Monin- ja yksinpeli
+ Rataeditori
+ Lisäherkut
+ Kaveriporukassa hauska pelata
+ Paljon autoja
+ Lähes täydellinen muokattavuus

- 4 Pelaajan pelatessa samalla näppäimistöllä ei onnistu kunnolla, pelissä kosketushäiriöitä
- Tietokonepelaajien kanssa pelatessa alkaa peli nopeasti tympiä
- Peli ei käynnisty aina siirryttäessä rataeditorista itse peliin

Ribbon

MUSIIKKIARVOSTELU: APULANTA – KONEESEEN KADONNUT

Apulanta

Apulanta on yhtyeenä perustettu vuonna 1991. Alkutaipaleellaan Apulanta soitti raskasta rockia, mutta siirtyi ensimmäisillä julkaisuillaan punkiin. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluu Toni Wirtanen (laulu ja kitara), Simo Santapukki (rummut) ja Sami lehtinen (basso).

Koneeseen kadonnut –kappaleen alussa, ennen laulua, voi kokea aitoa tunnelmaa. Laulun (ennemmin kutsuisin huudoksi) alkaessa tunnelma katoaa kuin seinään, mutta edelleen voi aistia erilaisia tunnetiloja. Kappaleen lopulla tunnelma on erittäin synkkä. Musiikkivideo kertoo kaiken, sillä juuri näitä tunnetiloja oli haettukin. Musiikkivideon alussa on hienoja tunnelmallisia yleiskuvia tapahtumapaikasta. Videon perusteella laulu todellakin on huutoa. Kappaleen lopulla taivaalle kerääntyy myrskypilviä ja tunnelma on synkimmillään.

Pidin kappaleesta, vaikkakin laulu meni välillä yli hilseen. Kappaleessa oli hauskasti saatu esiin erilaisia tunnetiloja.

Agneta