:) Hubula etsii avustajia!

Onko sinulla ajatuksia? Haluaisitko kirjoittaa niistä? Kiinnostaako maailman meno, leffat, muzakki, artistit, urheilu tai ihan mikä vaan? Haluatko virtuaaliohviisin Mörön naapuriin? Anna äänesi kuulua Hubulassa ja rupea reportteriksi!

Hubula hakee joukkoonsa toimittajia tekemään yhdessä sisältöä uudistuvaan hubu.fi:hin, Hubulan ykkösmediaan.

Lue lisää tästä!
Heebu hakee toimittajaa!

Tämänkertainen toimittajahakumme on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!


Kyselyt ja kilpailut!

Nro1:n kyselyn voittaja on prompter! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.

Habbiween Speciaalin kilpailun voittaja on Vinoteksti! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Nro2:n kyselyn aiheena on turvallisuus! Osallistu kyselyyn täällä.


Kysy Ankkamankalta!

Ankkamankka vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin taivaan ja maan väliltä! Voit lukea hänen palstaansa täällä.


Kirjoituskone
Kirjoita meille!

Haluatko antaa sanasi julki? Kirjoita Heebuun! Seuraavassa numerossa aiheena pelit ja vapaa-aika!

Lähetä juttusi 30.11.2006 mennessä, niin se ehtii julkaistavaksi!

Ohjeet artikkelin tekemiseen ja lähettämiseen täältä!

Pelit

Nro 3 ilmestyy 6.12.2006!


Tätä lehteä olivat toimittamassa:

Erinna
keikku
Europe-Dragon
mirska
etc
prompter
Agneta
Ihmissyoja


Mainostus

MARRASKUU SAAPUU...

Vieläkö muistat kuukauden takaisen pohdiskeluni ilmojen viilenemisestä? Viimeisetkin lehdet ovat jo pudonneet, hämärä saapuu jo iltapäivällä ja lumipeite muistuttaa lähestyvästä talvesta.

Hiutale

Sana marras tarkoittaa kuollutta. Minusta luonto ei kuitenkaan kuole marraskuussa ja aloita kaikkea alusta keväällä. Se vain lepää kylmän ajanjakson yli jaksaakseen taas herätä täyteen loistoonsa, kun kevät jälleen koittaa. Suokaamme luonnolle oma lomansa ja nauttikaamme täysin siemauksin loppusyksyn ja alkavan talven tuomista riemuista!

Hiutale

Halloweenina juhlittiin ja pidettiin hauskaa, ja nyt on aika luoda silmäys tärkeään ja aina ajankohtaiseen aiheeseen, turvallisuuteen. Luvassa on tottakai tuttuun tapaan muun muassa haastatteluja ja suosittuja kulttuuriarvosteluja. Entä kuinka sujuivat Heebun järjestämät halloween-juhlat?

Piristäviä pakkaspäiviä,
Erinna
Hiutale

HAASTATTELUSSA TURVALLISUUDEN JA AVUN TURVAAJAT

keikku

Koska turvallisuus on Habbossa kaiken a ja o, haastattelin hotellin turvallisuusvastaavaa -Elukka-:aa, kaikkien rakastamaa MOD-nettleä ja iloista Vinotekstiä.

Mitkä ovat suurimmat turvallisuusongelmat Habbossa?

- Se, kun on niin paljon käyttäjiä, jotka eivät ymmärrä salasanan merkitystä. Päivittäin kuulen tapauksia, että joku on antanut saliksensa kaverilleen, joka sitten on vienyt tavarat. Pahimpia ovat kuitenkin huijaussivujen huijaukset, koska käyttäjät uskovat ilmaisiin tavaroihin/kolikkoihin. Huijaussivut voivat kysyä suoraan hahmon salista, tai niiltä saa keylogger -viruksen, joka paljastaa KAIKEN, mitä näppiksellä kirjoitetaan, eli salikset, mailiosoitteet, jne jne. (-Elukka-)

Kuinka turvallisena koet Habbo Hotelin?

- Tunnen oloni täällä erityisen turvalliseksi, joskin täälläkin pitää olla varuillaan joidenkin ihmisten kanssa. Koskaan ei saa antaa puhelinnumeroita tai osoittaita kenellekään! (Vinoteksti)

MOD-nettle Mitkä ovat yleisimpiä avunpyyntöjä Habbossa?

- Hmm... Se on tietenkin pikkuisen kiinni tilanteesta. Esim. uudistusten aikana tulee paljon avunpyyntöjä liittyen juuri uudistuksiin. Mutta yleisimpiä avunpyyntöjä ovat esimerkiksi kun joku kiusaa, ahdistelee tai nimittelee. Habbot ovat kiitettävän aktiivisia ilmoittamaan meille kyllä sääntöjen rikkomisista. (MOD-nettle)

Mitä Habbo eXpertin työhön sisältyy?

- Habbo eXpertin työssä lähinnä autetaan ja opastetaan uusia, ja miksei vanhojakin, habboja habboilun alkuun. Autamme myös kiperimmissä tilanteissa ja esittelemme hotellia. (Vinoteksti)

Mitä moderaattorion työhön sisältyy?

- Ensisijaisesti valvonta ja auttaminen. Asiakaspalvelun työt eivät kuulu meille. Siksi ohjaamme tietyissä asioissa aina sinne Habbo Help Tooliin. Pieni, mutta hauska osa työtä on tietenkin se, että välillä saa jutella habbojen kanssa. (MOD-nettle)

Vinoteksti Millaisissa ongelmissa habbot yleensä tarvitsevat Habbo eXpertin apua?

- Yeisesti habbot tarvitsevat apua huoneiden teossa ja tavaran ostossa. (Vinoteksti)

Mitä turvallisuusvastaavan työ sisältää?

- Päivään kuuluu moderaattoreiden asioiden hoitamista, huijareiden jäljittämistä ja muita turvallisuuteen liittyvää. Myös kaikki uudistukset pitää tarkistaa, että niissä huomioidaan käyttäjien turvallisuus jne. (-Elukka-)

Missä asioissa Habbojen tulisi olla erityisen varovaisia?

- Salasanansa kanssa! Valitettavan useaa houkuttaa ne valheelliset lupaukset ilmaisista kolikoista ja tavaroista. Toinen asia on omat henkilö- ja yhteystiedot. Niiden kertominen ja utelu kun on niin ehdottomasti kiellettyä. Moni ei tätä ehkä ymmärrä, mutta se on täysin habbojen omaksi turvaksi! (MOD-nettle)

-Elukka- Millainen on hyvä salasana?

- Siinä pitää tietenkin olla isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Mielestäni oleellinen lisä on, ettei se saa sisältää oikeaa sanaa eli Devil666 ei ole hyvä, mutta esim FlcSd9aA on hyvä. ;) (-Elukka-)

Olkaahan varovaisia,
suosittelee keikku

TURVALLISTA HABBOILUA!

Turvallisuus on erittäin tärkeää Habbossa. Habbossa voi olla paljon sinua vanhempia ihmisiä, jotka esittävät olevansa sinun ikäisiäsi, mutta siten yrittävät udella yhteystietojasi, kuten osoitetta, puhelinumeroa jne.

Jotkut taas voivat udella sähköpostiasi, syntymäpäivääsi ja salasanaa, jolla he varastaisivat Habbo-hahmosi ja voivat vielä sen lisäksi peeloilla hahmollasi.

Minua huijattiin!

Vaikka joskus Habbo Hotel voi tuntua paikalta, joka tyhjentää kokonaan kukkarosi, niin Habbo Hotel on kuitenkin turvallinen paikka chattailla, jos vain noudatat Habbon turvallisuussääntöjä.

PS. Jos et muista tai et tiedä kaikkia Habbon sääntöjä, niin voit lukea ne täältä: http://www.habbo.fi/help/habbo_way.html

Turvallista habboilua,
toivottaa Europe-Dragon :)

SOTKEMINEN

ARGH!

Ajattelin kirjottaa yksityishuoneiden sotkemisesta, koska se on aika yleistä huoneissa, joihin annetaan oikeuksia tai niitä voi ostaa. Itse olen törmännyt sotkemiseen aivan liian usein. Minulla on sairaala, ja sinne saa ostaa oikeuksia helpottamaan liikkumista ja pitämään häiriköt kurissa. Mutta jostakin syystä osa oikeuksia ostaneista syyllistyy sotkemiseen. Herää kysymys MIKSI?. Oikeuksien hinta ei ole suuri, enkä minä ole pakottanut ketään niitä ostamaan. Haluavatko he vain mielipahaa huoneiden omistajille? Vai ovatko he ruvenneet katumaan oikeuksien ostoa? Vai sotkevatko he vain siksi, että voivat?

Oma huone sotkettuna ei ole kovin mukava yllätys. Ja taas tämä vanha viisas lause: "Mieti, miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle tehtäisiin samoin".

Ollaan kunnolla, puhutaan kiltimmin ja ollaan sotkematta. Näin habbo on taas paljon mukavampi paikka meille kaikille. =)

mirska

SALASANA

Salasana on sana, jonka pitää pysyä vain ja ainoastaan sinun tietonasi, sillä j os kerrot sen vaikka parhaalle kaverillesi, niin siinä voi olla se vaara, että ystäväsi varastaa sinulta tavaroita. Vaikka sinulla ei olisikaan tavaroita, niin salasanaa ei kannata luovuttaa kenenkään toisen tietoon.

Salasana

Salasanan ei kannata myöskään olla mikään lemmikkisi nimi, sillä sen voi arvata todella helposti vaikka ystäväsi. Hyvä salasana on yhdeksännumeroinen, joka sisältää sekä pieniä että isoja kirjaimia ja lisäksi numeroita. Hyvän salasanan saat esimerkiksi Habbo Hotelin sivulta löytyvän salasanageneraattorin avulla, joka valmistaa sinulle turvallisen ja luotettavan salasanan. Voit toki keksiä itsekin salasanan, kunhan se ei ole helposti arvattavissa!

Tässä tämä tältä erää, ja muistakaa pitää salasananne omana tietonanne, jottei koidu harmeja! :)

etc

HALLOWEENINA JUHLITTIIN

Habboween

Kuvalehti Heebu järjesti Karmiwa Habboween -juhlan 31.10.2006 klo 21-22. Paikalla oli monia habboja, ja kaikilla oli hauskaa. Paikalle saapui mitä eriskummallisimpia otuksia, mm. noitia, vampyyreja, ihmissyöjiä ja kaiken maailman kammokaisia. Juhlissa nautittiin myös upouuden kassakaapin lepakonverta, yummu!

Juhlan aikana järjestettiin kolme pukeutumiskilpailua. Jokaisessa kilpailussa oli n. 15 minuuttia aikaa pukeutua määrätyksi olioksi. Ensimmäisen kilpailun olio oli vampyyri. Sen voitti Scekt selvällä äänienemmistöllä.

Toisen kilpailun olio oli Frankenstein (tai tytöille suunnattuna Frankensteinin vaimo). Tässä kilpailussa voiton vei kotiin Syytetty.

Vampyyrit!    Frankensteinit!

Kolmannen kilpailun oliona oli zombi eli elävä-kuollut. Tässä Heebun staffilla oli vaikeuksia, koska jokainen oli löytänyt hienon idean pukuunsa. Voittajaksi äänestettiin edellisen kierroksen voittaja, Syytetty, mutta hän luovutti palkintonsa hahmolle maybee90. Voittajat voittivat Muumio -julisteet.

Zombit!

Juhlat olivat lopuillaan, mutta hauskanpito ei kun jatkui. Virallinen osuus päättyi kello 22, mutta juhlat jatkuivat vielä pitkälle yöhön...

Ensi vuonna taas uusiksi, eikö vain? ;)

keikku

VALOKUVAT – TURHIA VAI TÄYNNÄ MUISTOJA?

Habbossa on varmasti tuhansia, jopa miljoonia valokuvia. Valokuviahan tulee aina lisää ja lisää, ja niitä voi bongata monista yksityishuoneista. Valokuvat ovat joidenkin mielestä turhuuden huippuja, ja toisten mielestä ne ovat muistoja täynnä. No, kaikki osapuolet ovat oikeassa; on olemassa turhia kuvia ja vähemmän turhia kuvia. Tätä en rupea määrittelemään, sillä jokainen varmasti osaa itse määritellä, mitkä photot ovat turhia ja mitkä tarpeellisia.

Kuva

Parhaimmat muistot ovat monien mielestä vuosilta, jolloin kamerat ilmestyivät. Tuolloin oli vielä monta nyt poistettua asiaa. Toisaalta joidenkin mielestä ne parhaimmat kuvat ovat otettu silloin, kun esimerkiksi lopettanut kaveri on ollut niissä, ja tälläisethan ovat voitu "tallentaa" vaikka viime vuonna.

Mistä tälläisiä vanhoja kuvia löytää?

Vanhoja kuvia löytää laittamalla navigaattoriin hakusanaksi "valokuvia". Sen jälkeen eteesi avautuu iso valikoima erilaisia huoneita, joista voi toisista löytää kuvia vuodelta 2002, toisista vuodelta 2006. Pienenä vinkkinä myös se, että etenkin -Elukka- -hahmon huoneessa on iso valikoima erilaisia kuvia vuosien varrelta.

prompter

MUSIIKKIARVOSTELU: AGNES - I THOUGHT WE WERE LOVERS

Puolasta kotoisin oleva Agnes tuli neljänneksi Suomen Idolsin 4. joulukuuta 2005 järjestetyssä finaalissa. Agnesin erikoinen ääni on ihastuttanut monia, myös Idols-tuomariston. Agnes putosi Idolsista huonon suomen kielen taidon vuoksi yhteiskappaleessa Haaveista totta.

Agnes

Agnesin uusin single I Thought We Where Lovers taistelee tälläkin hetkellä listaykkösen arvonimestä. Kappale näyttää olevan jokseenkin suosittu niin nuorten kuin vähän vanhempienkin keskuudessa. Kappale on Agnesin oman tyylin mukaista rockia.

I Thought We Where Lovers -kappaleen musiikkivideossa Agnes on rakastunut mieheen, joka on käsitykseni mukaan Agnesista jo eronnut. Agnes sanookin hänelle kappaleessa "Minä luulin, että olemme rakastavaisia". Mies alkaa ilmeisesti ennen pitkää nähdä näkyjä ja on muutenkin murheiden murtama.

Mielestäni kappale on todella rauhallinen ja lempeä, mutta kertosäkeessä villimpi meno alkaa muodostua. I Thought We Where Lovers -kappaleen musiikkivideo on todella vaikuttava ja mieleiseni.

www.agnes.fi

Agneta

ELOKUVA-ARVOSTELU: MADAGASKAR

Madagaskar on yhdysvaltalainen lapsille suunnattu tietokoneanimaatio. DreamWorks Animationin -animaatio sai ensi-iltansa vuonna 2005. DVD'llä Madagaskar julkaistiin marraskuussa 2005.

Madagaskar

Madagaskarin pääosissa seikkailevat neljä vankeudessa kasvatettua eläintä. Toiminnallisten pingviinien yrittäessä karata eläintarhasta alkaa suuri seikkailu. Neljä ystävystämme - Alex, Marty, Melman ja Gloria - joutuvat Madagaskarille laivan haaksirikkouduttua. Alex on jo epätoivoinen kotiin pääsemisestä, mutta silti jatkaa ahkerasti pohdintaa. Melman luulee saarta autioksi, mutta hänen yllätyksekseen tämä ei ole totta. Saarelta löytyy muitakin asukkaita kuin nämä neljä.

Pidin elokuvasta ja olen katsonut sen useita kertoja läpi. Madagaskar on mielestäni erittäin mukaansatempaava elokuva. Sain siis ensi-illassa rahoilleni hyvän vastineen. Koko elokuvan kruunaa mielestäni Ma tahtoo veivaa, veivaa -musiikkivideo saaren asukkaiden esittämänä.

Madagaskar

DreamWorks Animation on luonut meille mahtavan tietokoneanimaation, joka on vienyt heiltä aikaa ja rahaa. Nyt me saamme nauttia siitä, ja se on heidän tavoitteensa, joka on mielestäni onnistunut loistavasti.

Suosittelen elokuvaa kaiken ikäisille. Huumorintajuinen, mukaansatempaava elokuva saa aikuisetkin hyppäämään Madagaskarin maailmaan. Madagaskar on erittäin selkeä elokuva, joka ei sisällä väkivaltaa, joten perheen pienimmätkin voivat sitä seurata.

Agneta

ELOKUVA-ARVOSTELU: KAUNA 2

(Lukekaa Heebun Habboween-spesiaalin Kauna-arvostelu ennen kuin luette tämän.)

Amerikkalaisen Kaunan perimmäinen idea tiivistettynä: Typerät jenkit ja pari japanilaista tyyppiä ramppaavat kirotussa talossa ja kuolevat. Lopulta edellä mainittujen sukulaiset tai tuttavat lähtevät käymään Tokiossa tutkimassa taloa ja, yllätys yllätys, hekin kuolevat. Syypäänä on Kayako -niminen naiskummitus, joka Toshio-nimisen maukuvan poikansa kanssa lähtee teurastamaan ihmisiä mitä kummallisimmilla tavoilla.

Pakko myöntää, minä pidin ensimmäisestä Kauna-elokuvasta. Se oli juuri sopivan kummallinen makuuni, ja parissa kohdassa sain hyvät naurut. Odotukseni olivat siis hyvin korkealla. Kauna 2 meinasi saada minut itkemään huonoudellaan! Miksi pitää pilata hyvät elokuvat naurettavan surkeilla jatko-osilla?

Rahan takia. Elokuvista saa rahaa, ja suosittujen, varsinkin kauhuelokuvien, jatko-osilla käärii hyvät määrät seteleitä taskuunsa. Etenkin, kun suurin osa ihmisistä menee katsomaan elokuvan odottaen saavansa samanlaisen elokuvanautinnon kuin ensimmäinen osa oli. Tästä elokuvasta paistoi selvästi elokuvan tekijöiden ahneus. Mikään idea ei ole niin hyvä, että siitä voi tehdä kuutta samanlaista elokuvaa pienen ajan sisällä. Arvoisa herra Shimizu, KEKSI UUSI IDEA!

Kauna 2

Mielestäni pahin virhe oli se, kun Kayako siunasi jatko-osan lähes jokaista kohtausta läsnäolollaan. Ykkösosassa kummittelua oli ripoteltu juuri sopiviin paikkoihin, eli kummitukset eivät hyppineet jatkuvasti silmille. Ja kaiken tämän vääryyden lisäksi Takako Fuji (Kayako Saegi) ja Ohga Tanaka (Toshio) mainittiin viimeisinä alkuteksteissä elokuvassa ehkä 5 minuuttia pyörineen Sarah Michelle Gellarin edellä. Minusta tämä on varsin epäreilua ottaen huomioon, paljonko Fujia ja Tanakaa elokuvassa nähdään.

Ainoa hyvä juttu Kauna 2:ssa oli se, ettei japaninkielistä dialogia oltu tekstitetty. Japanin kieltä opiskelevana henkilönä oli hauska katsoa, paljonko japania ymmärtää.

En suosittele tätä elokuvaa oikeastaan kenellekään. Ainainen väläyttely ja säikyttely ei pelota pitkän päälle ketään, kaikki kauhuelokuvia vähänkin katsoneet ihmiset osaavat varmasti ennakoida kovat, korvia tappavat ja "pelottavat" äänet. Eli ei mitään järin uutta ja mullistavaa.

Arvosteluasteikolla 4-10 annan 4+, japanin tekstittämättömyyden takia.

(Kauna-sarjasta on kuulemma tulossa kolmaskin osa vuoden 2008 liepeillä. Kyllä, menen aika varmasti katsomaan sen ihan vain mielenkiinnosta.)

Ihmissyoja