Heebun Joulukalenteri 2006


:) Hubula etsii avustajia!

Onko sinulla ajatuksia? Haluaisitko kirjoittaa niistä? Kiinnostaako maailman meno, leffat, muzakki, artistit, urheilu tai ihan mikä vaan? Haluatko virtuaaliohviisin Mörön naapuriin? Anna äänesi kuulua Hubulassa ja rupea reportteriksi!

Hubula hakee joukkoonsa toimittajia tekemään yhdessä sisältöä uudistuvaan hubu.fi:hin, Hubulan ykkösmediaan.

Lue lisää tästä!
Joulu lähestyy!

Heebun jouluspecial myöhästyy hieman ja se julkaistaan 21.12.2006. Pahoittelemme suuresti.


Heebu hakee graafikkoa!

Haku on ohitse! Kiitos kaikille hakeneille!

Teille ilmoitetaan lähiaikoina henkilökohtaisesti mahdollisesta pääsystänne Kuvalehti Heebuun.


Kyselyt ja kilpailut!

Nro2:n kyselyn voittaja on Shetty! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Nro3:n kyselyn aiheena on Habbon pelit! Osallistu kyselyyn täällä.


Kysy Ankkamankalta!

Ankkamankka vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin taivaan ja maan väliltä! Voit lukea hänen palstaansa täällä.


Kirjoituskone
Kirjoita meille!

Haluatko antaa sanasi julki? Kirjoita Heebuun! Seuraavassa numerossa aiheena Aasian kulttuuri!

Lähetä juttusi 3.1.2007 mennessä, niin se ehtii julkaistavaksi!

Ohjeet artikkelin tekemiseen ja lähettämiseen täältä!

Aasia

Nro 4 ilmestyy 10.1.2007!


Tätä lehteä olivat toimittamassa:

Erinna
keikku
Anna-mari
Curpizza
mr.sultaan
prompter
Agneta
Ihmissyoja


MainostusSulakkeelta

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.

KATSEET TALVEN RIENTOJA KOHTI

Ukko

Syksy on juuri kääntynyt talveksi. Onneksi olkoon, olet selvinnyt syksyn haasteista, joiden joukossa on ollut luultavasti raskaitakin päiviä. Nyt on aika kääntää katseet kohti talvea ja suoda itselleen lepotauko: Mietitään vaihteeksi vapaa-aikaa!

Ukko

Olet varmasti törmännyt varsin erilaisiin käsityksiin rentouttavasta vapaa-ajasta. Osa haluaa heittää silloin kaikki työt ja mielessä pyörivät asiat romukoppaan ja vain torkkua omissa oloissaan. Toiset taas elävät sananlaskun "rankka työ vaatii rankat huvitkin" mukaan eivätkä voisi kuvitellakaan parempaa tapaa irrottautua arjesta kuin esimerkiksi oman, vaativan lempiharrastuksen kanssa touhuaminen. Tällaiset ikiliikkujat tuntuvatkin olevan aina menossa, ja heille (tarkennan: meille :)) se suotakoon. Mikä on itsellesi mieluisinta vapaa-ajan puuhaa?

Ukko

Kuvalehti Heebu ei kuitenkaan töistä luistamista ja löhöilyä tunne, vaan on jälleen luonanne moninaisine sisältöineen. Hyppää mukaan ja ota selvää, kuinka monella tapaa vapaa-aikaansa voikaan viettää!

Ukko
Rentouttavaa joulukuuta,
Erinna

HAASTATTELUSSA ARMASK

Habbo Hotelin uusin peli, SnowStorm, on saavuttanut suuren suosion heti ilmestyttyään. Haastattelin armasK:ta, koska hän on ollut tekemässä jo vuoden 2000 lumisotaa. Millaista on ollut lumisodan ja SnowStormsin tekeminen? Mitä kulissien takana tapahtui?

keikku ja armasK Mistä idea lumisotaan syntyi?

No alun perin peli tehtiin verkkokampanjaksi silloiselle suomalaiselle puhelinoperaattorille. Kampanja promosi liittymän ominaisuuksia, jotka liittyivät yhteisöllisyyteen, ja monenpelattava verkkopeli oli varsin sopiva ratkaisu kampanjaan. Kyseessä oli myös talvikampanja, ja siitä varmaan osittain lumisota-ajatus. En muista enää, olinko edes mukana ihan ensimmäisiä mahdollisuuksia miettimässä. Huhhuh, siitähän on jo jotain 6 vuotta aikaa.

Miksi halusitte palauttaa lumisodan nykyiseen Habboomme vuodelta 2000?

Peli oli online suhteellisen vähän aikaa silloin kun se julkaistiin. Kun kampanja loppui, sivut menivät alas. Pelaajia riitti sen talven aikana, ja peli tuntui toimivalta. Tavallaan oli helppo ratkaisu tuoda lumisota myös habbo-maailmaan, koska meillä oli jo toimiva prototyyppi. Toiminnallisuuksiltaan ja idealtaan hyväksi todettu, ei tarvinnut kaikkea aivan alusta asti miettiä uudestaan.

Miksi nimeksi muutettiin SnowStorm, eikä nimenä pysynyt lumisota? Fire!!!

Nimi on nyt tollein globaalimpi, toimiihan Habbo monessa maassa.

Jos teillä oli, niin millaisia ongelmia teillä oli SnowStormia tehdessä?

Totta kai ongelmia on aina uutta tehdessä, monesti joutuu myös tekemään kompromisseja muun muassa kaikenlaisten teknisten rajoitusten takia.

Tupa Löytyikö testauksen aikana joitakin hauskoja bugeja?

Hehe, no ei ne bugit kovin paljoa naurata, jos ne tulee siinä vaiheessa esiin, kun kaiken pitäisi olla valmista. Olihan niitä kaikenlaisia juttuja, mitä piti hioa.

Mikä on paras taistelutaktiikka kaataakseen mahdollisimman paljon habboja?

Hmmm... jahas, joku toinen voisi olla parempi vastaamaan tähän kysymykseen. Meni varmaan viikko, kun peli oli avattu, ja Habbosta olisi voinut koota vaikka kuinka monta joukkuetta, jotka olisivat pieksenneet kehittäjäporukan ihan kunnnolla. ;)

Puiden takana puskajusseilu/maijailu ei kannata.

keikku

HABBO HOTELIN PELIMAAILMA

Habbo Hotel tunnetaan lukuisista erilaisista mahdollisuuksista kuluttaa vapaa-aikaa. Hotellin sisällä päätavoitteena yleisellä tasolla on ihmisten kanssa jutteleminen ja ajatusten vaihtaminen. Jotkut pitävät enemmän habbopääoman hankkimisesta, minkä vuoksi tälle "kaman vaihtamiselle" on luotu aivan oma huoneensa. Jos euroja löytyy, on myös mahdollisuus pelata erilaisia pelejä. Seuraavaksi esittelenkin lyhyesti kaikki Habbo Hotelin maksulliset ja julkiset pelit.

Snowstrom

Lumisota on monen suosikkipeli Habbon ulkopuolellakin. Mikäs sen hauskempaa kuin talven ensimmäisen pyryn tultua mennä ulos mättämään kavereita lumipalloilla! Aina ei kuitenkaan lunta tai kavereita ole lähettyvillä. Sitten vain Habboon, jossa on aina lumisota säästä riippumatta. Habbo Hotelin SnowStorm on vasta äskettäin Habboon tullut peli. Vuosituhannen vaihteessa ja Habbo Hotelin alkutaipaleella tämä peli oli täysin ilmainen, mutta nyt se on tullut takaisin, tosin maksullisena. Snowstorm on pelinä varsin toimiva kokonaisuus, varsinkin erilaisuutensa vuoksi. Ohjaus on helppoa hiirtä liikuttamalla, lunta keräämällä ja vastustajia heittämällä! Myös pelikentät ovat visuaalisesti hienon näköisiä.

SnowStorm on kuitenkin peli, ja jokaisessa pelissä on ruusujen lisäksi myös risuja. SnowStormin heikkoja puolia ovat mm. sen hitaus suurella pelaajamäärällä. Uudet koneet pyörittävät lumisotaa vallan mainiosti, mutta vanhemmat yksilöt selviävät heikosti pelin teknisistä vaatimuksista, ja tällöin peli saattaa tökkiä ikävästi. Pelin hinta on 2 polettia yhdestä pelistä.

Battle Ball

Toinen pelivaihtoehto on varmasti myös osalle lapsuudesta tuttu leikki, sarvipallo! Istutaan ison pallon päälle, otetaan sarvista kiinni ja pompitaan. Tarkemmin Habbolaiset tuntevat pelin nimellä Battle Ball. Battlebalin ideana on pomppia ruutujen päällä, ja pomppiessa saman ruudun päältä useamman kerran se muuttuu haaleamman punaisesta tai sinisestä kirkkaan punaiseksi tai siniseksi. Pelin voittaa se joukkue, jolla on pelin lopussa eniten näitä kirkkaan värisiä ruutuja. Monet pelaajat kertoivat pelin olevan hauska mm. siksi, että on hauskaa terrorisoida toisten ruutuja oman joukkueen värisiksi. Pelikentällä muille puhuminen on myös hauskaa. Pelaajien mielestä on kuitenkin ikävää se, että omat pelaajat tulevat pilaamaan omat suunnitelmat, jota on alkanut pelin alussa toteuttaa. Huonoa on myös se, että pelin aloittaja voi potkia pelaajia joukkueista. Näin on käynyt myös mm. sen vuoksi, että joku pelaajista on aloittelija, ja hänet on potkittu pois. Tällainen käytös on mielestäni erittäin ikävää ja epäsovinnaista. Muistetaanhan kunnioittaa kaikkia pelaajia pelitasosta huolimatta. :) Yksi peli maksaa 2 polettia.

Peelopaalu

Kattoterassille voi kauniina kesäpäivänä istahtaa aurinkoa ottamaan, drinkkejä juomaan. Sen lisäksi voi myös pulahtaa pieneen uima-altaaseen. Tämän kyseisen uima-altaan keskellä nököttää ihmeellisen näköinen muovista puhallettu ja veden päällä kelluva hökötys. Suomi - Habbo -sanakirjan mukaan pelin nimi on Peelopaalu. Tämä peli poikkeaa kahdesta edellisestä pelistä siten, että jokainen on omillaan. Battle Ball ja Snowstorm pelataan joukkueissa. Nyt on kyseessä 1 vs 1 -ottelu. Tarkoituksena on hahmoa tasapainottamalla, liikkumalla ja tönimällä saada vastapelaaja tippumaan hökötykseltä altaaseen. Itse kuvittelisin pelin olevan eräänlaista pukkitappelua ilman pukkia tai hiekkaista kovaa maata. Tämä on siitä "turvallisempi" versio. Pelaajat kertoivat pelin olevan hinnastoltaan ainakin mieluinen. Jos voittaa, saa jatkaa peliä. Periaatteessa voit pelata koko päivän peelopaalua maksamalla pelistä vain yhden kolikon. Tosin se tuntuu aika mahdottomalta, koska täytyisi olla todella hyvä. Aina löytyy joku parempi pelaaja, tai sitten vain itse tekee virheen. Pisteitä pelistä tulee kuitenkin isolla tasolla aika vähän, ja jos kumpikaan pelaajista ei liiku tai läpsäise toista, molemmat pelaajat tippuvat alas. Tämä on ilmiselvästi jonkinlainen turvamekanismi idlaajia vastaan. Tämä peli maksaa vain yhden poletin, ja sekin on vain paalullenousemismaksu.

Pellehyppy

Hop, hop, hop, wheeeeeeeee ja splash! Tämä on kuuluisan uimahyppypelin tarkoitus. Tämän pelin tulokset eivät mene mihinkään tilastoihin, eikä uimahypystä ole mitään kisoja. Tarkoitus on vain tehdä iso ja monipuolinen hyppy, saada muilta pelaajilta kylteillä pisteitä. Päätarkoitus on kuitenkin nauttia isosta hypystä. :) Toisaalta, eikös koko hotellin ideana ole nauttia pelaamisesta? Peli maksaa yhden kolikon, ja hyppyjä voi tehdä uima-altaalla. Omasta kokemuksestani voin sanoa uimahypyn olevan todella hauskaa. Varsinkin, jos sitä pelaa yöaikaan, kun muutenkin on jo niin väsynyt, että kaikki naurattaa jo valmiiksi! Monien mielestä uimahypyssä on myös hienointa upeiden hyppyjen tekeminen. Ei ole oikeata tapaa tehdä hyppyä, ja kaikki voivat onnistua tässä mielenkiintoisessa spektaakkelissa. Ärsyttävintä uimahypyssä ovat ehkä sellaiset pelaajat, jotka tahallaan antavat hyppääjille huonoja pisteitä ilman oikeata syytä. Ehkä heillä on huono päivä tai jotain.

Tässä tulivat kaikki pelit lyhyesti omien ja muiden kokemusten myötä. Nyt ei muuta kuin pelaamaan. :) Täytyy kuitenkin muistaa, että pelit maksavat, ja niitä tulee pelata kohtuudella. Koko viikko- tai kuukausirahaa ei sovi kuluttaa hotellin peleihin, eikä muihinkaan maksullisiin asioihin, kuten habbotavaraan. Aikuistenkin täytyy muistaa, että koko kuukausipalkasta menojen jälkeen jäävää osaa ei kannata käyttää Habbo Hotelissa. Rahaa pitä osata käyttää oikein, oli sitten kyseessä oma pussisi tai vanhempiesi rahat. Raha ei kasva puussa. Siitä huolimatta, hauskoja kohtuullisia pelihetkiä kaikille. :)

Pelikokemuksia kertoneille myös suuri kiitos (Aamushka, Moppix ja .:ak-47:.)

Curpizza

TALVEN SUOSIKIT

Hotellin aula on alkanut näin syksyn-talven mittaan tulla vielä suositummaksi. Habbo eXpertit ovat lisääntyneet aulaan, ja voit nähdä jopa moderaattoreita aulassa.

Tyyli on tietysti kaikilla erilainen, mutta eniten olen nähnyt tälläisiä tyylejä: Hame, pitkähihainen, sandaalit tai kulmikkaat kengät. Poikien tyyli on taas vähän erilainen: farkut tai housut, punainen tai ruskea paita, shortsit ja esim. jokin pinkki afro. Tyyli muuttuu yleensä joka vuodenaikana, yleensä keväällä tulee vähän kirkkaamman sävyisiä tyylejä, talvella taas lämpöisiä värejä. Kesällä taas kaikilla taitaa olla kevyet shortsit tai hame ja kunnon T-paita.

Talven suosikit

Habbo Homet ovat kaikilla hienoja ja muodikkaita. Liikkuvat kuviot ovat yleisimpiä Habbo Home-sivuilla.

Hyvää piristävää talvea!
Terveisin, Anna-mari

VAPAA-AJAN PUUHAT

Lumihiutale

Lomat ja viikonloput ovat suurta iloa varmasti kaikille ahkerille koululaisille. Viikonloppuina ja lomina on mukavaa nukkua pitkään ja päivällä vaikkapa mennä ulos potkimaan palloa. Itse olen vapaa-ajallani ulkona kavereiden kanssa hieman tuulettumassa. Myös arkipäivinä tulee ulkoiltua kovasti. Päätin ottaa selvää myös siitä, mitä muut hahmot tekevät vapaa-aikanaan niin Habbossa kuin oikeassakin elämässä!

Mitä pidät Habbo Hotelin peleistä? Mikä on mieluisin peli?

"Hmm... Onhan ne ihan kivoja, mutta en ole pahemmin kokeillut. Paras ehkä SnowStorm." (Ulosottomies13)

Lumihiutale "Habbo Hotelin kaikki pelit ovat ihan ok, mutta SnowStorm on suosikkini." (Nainen)

"Pelit ovat hyviä. Paras niistä on SnowStorm, eli tutummin lumisota. ;)" (Eoo)

Paras taktiikka siinä?

"Jaajaa... En tiedä, mutta arvaan, että täysrynnäkkö. :D" (Ulosottomies13)

"Mm. Vaikea kysymys, sillä en oikein pelaile SnowStormia enää." (Nainen)

"Huido ja heitä. :D" (Eoo)Lumihiutale

Onko sinulla monia harrastuksia?

"Onhan niitä kertynyt jonkun verran." (Ulosottomies13)

"Tanssi ja hiihto. Käyn myös koiranäyttelyissä. :)" (Nainen)

"Ei pahemmin ole. Sohvaperuna kun olen. =S" (Eoo)

Haastattelu kertoo, että tällä hetkellä habbojen suosikkina on ylivoimaisesti uusi SnowStorm. Itsellenikin se on ehkä mieluisin peli, mutta Battle Ballia on myöskin mukava pelata ystävien kesken.

Agneta

JOULU TULEE – MITÄ PUKEA?

Joulua!

Joulu tulee, ja se näkyy myös Habbossa. On joulukilpailuja, jouluhuoneita, jne. Moni pukeutuu taatusti tonttulakkiin ja punaisiin. Kannatan kaikkia olemaan oma itsensä, mutta ei joulun odotuksen aloitus kiellettyä ole!

On olemassa ainakin neljä jouluista pukeutumistyyliä. Ensimmäinen on "kokojoulu" -tyyli, eli tonttulakkia päähän ja punaiset vaatteet. Lopputulos on erittäin jouluinen.

Ennen ja Jälkeen

Toinen sopii hyvin, jos tonttuhattua ei löydy (hehe). Eli voittekin jo arvata - jos et halua eroon omasta tyylikkäästä tukastasi, voit vain muuttaa asusi väriä jouluisemmaksi. Myös lämpimän näköiset puvut ovat suosittuja. Mmmhh...

Kolmas on toisen vastakohta (mä suosittelen, jeah), eli laitat tonttulakin päähän ja normaalit vaatteet. Kyllä nyt kelpaa lähteä joulutapahtumiin mukaan, mutta jos et kerta kaikkiaan ole jouluihmisiä, niin älä pue mitään jouluista. Ei kukaan sinua pakota. :)

Luovuutta saa myös käyttää, ja voit keksiä uusia, vallattomia tyylejä itsellesi ja muille. Hauskaa joulun odotusta! :)

prompter

SHOPPAILU HARRASTUKSENA

Monet, etenkin nuoret, ilmoittavat shoppailun harrastuksekseen. Esimerkiksi vanhempiemme tai isovanhempiemme nuoruudessa ei tällaista kovinkaan usein ilmennyt. Raha oli tiukassa, eikä ruokaakaan aina välttämättä riittänyt kaikille. Miten tiukasta budjetista on yhtäkkiä, noin 50 vuodessa, hypätty yltäkylläiseen elämäntapaan?

Mistä nuoret sitten saavat rahaa? "Vanhemmilta, tietenkin!" vastaisi tavallinen teini-ikäinen tyttö tai poika. "Pappa betalar" on myös yleinen, melkein jopa kulttimaineeseen noussut lausahdus. Entä mistä vanhemmat saavat rahaa? Työpaikaltahan ne, mutta mitä vastaan? Töitä!

Nuoret vain tuhlaavat rahaa, eivätkä ajattele, kuinka paljon työtä senkin 20 euron arvoisen cd-levyn eteen on töissäkäyvä äiti tai isä tehnyt. Vasta yläasteella TETissä (työelämään tutustuminen) 1-2 työviikon jälkeen minäkin tajusin, että palkka on tiukassa, vaikkei TETistä yleensä palkkaa saadakaan.

!

Kesätyö on hyvä paikka tienata taskurahaa kesää ja tulevaa syksyä varten. Sen aikana viimeistään huomaa, etteivät setelit kasva puissa eikä kolikoita sada taivaasta. Itse ansaitulla rahalla on myös hienomman tuntuista ostaa ne uudet farkut, joista on haaveillut jo kuukausia. Samalla oppii tuntemaan rahan arvon ja osaa säädellä tuhlailemisiaan jatkossa.

Meille hyvinvointiyhteiskunnan kasvateille kesätyöpaikat ovat lähinnä luksusta. Kehitysmaissa asuville lapsille ja nuorille työ on valitettavasti arkipäivää. Ja jos luulet palkkamme olevan pieniä, vertaapa meidän 200 euron kuukausipalkkaamme jonkun kiinalaisen tehtaan lapsityöläisen 20 sentin tuntipalkkaan. Niitä samoja halvalla tuotettuja tuotteita me ostamme kalliilla hinnalla suurista kauppakeskuksista.

Matti kukkarossa?

Meitä huijataan jatkuvasti ostamaan tuotteita kalliimmalla kuin ne todellisuudessa ovat. Tavarat tuotetaan halvalla työvoimalla Aasiassa halvoista materiaaleista. Samanlaisia tuotteita tuotetaan kaiken lisäksi vielä samoissa tehtaissa, niihin laitetaan vain eri merkki. Riistoako?

Seuraavalla kerralla, kun ostat jotain, oli se sitten uudet farkut tai jonkun suositun artistin CD-levy, mietipä kaksi kertaa. Haluatko todella maksaa ahneille levy-yhtiöille täyttä hintaa levystä, jonka saa parin kuukauden päästä puolet halvemmalla? Entä haluatko tukea firmaa, joka riistää kehitysmaissa saman ikäisiä lapsia ja nuoria kuin sinä?

Ihmissyoja

UUDET IDEAT HABBOSSA – VALLANHALUA VAI EPÄITSEKÄSTÄ JAKAMISTA?

"Mä keksin ton ekana!" "Älä yritäkään matkia!" "Tulkaa tänne pelaamaan ja voittamaan, AITO ja ALKUPERÄINEN!"

Tuttuja ilmaisuja varmasti yhdelle jos toisellekin käyttäjälle. Erilaiset peli- ja leikkihuoneet kuuluvat tiiviisti Habbo Hotelin yksityishuoneiden kirjoon. Joka päivä navigaattorin täyttävät kymmenet ja taas kymmenet huoneet mitä mielikuvituksellisimpine hauskanpitoideoineen. Se on ehdottomasti hyvä asia - "Ehdottomasti sallittua on hauskanpito sekä pelaaminen ja leikkiminen", kehottavat hotellin säännötkin.

Joulua!

Jokaisen uudenlaisen pelihuoneen myötä paikalle palaa myös vanha ystävämme ja ystävämme ja vihollisemme: ajatus, joka kulkee nimellä "Miksen minä keksinyt tuota?". Eräs ihmisen tavoista oppia ja saada uusia kokemuksia on mallin ottaminen, tutummin ja vähemmän imartelevasti ilmaistuna apinointi, ja tämä ilmiö on kulkenut Habbonkin historiassa mukana jo vuosikaudet. Uuden habbomaisen leikin keksijän ideaa seurataan jo seuraavana päivänä, ja viikon päästä huonelista on täynnä samanlaisia huoneita, vaikka koko idean tuli olla aivan uusi ja ennennäkemätön. Usein tämä harmittaa pelin keksijää, ja hän saattaakin julistaa hyvinkin kovaan ääneen, että matkimista ei sallita. Tämä onkin osiltaan puolusteltavissa - kukapa ei haluaisi pyörittää monopolia uudella, koko ajan suositummaksi kasvavalla ideallaan.

MÄ KEKSIN SEN EKA!

Mielestäni tulisi kuitenkin katsoa myös paperin kääntöpuolta. Kuinka moni hyötyy yhdestä ainokaisesta huoneesta, jossa uutta peliä pidetään, kun kyseessä oleva huone ei joka tapauksessa voi olla 24 tuntia vuorokaudessa auki? Itse arvostaisin paljon enemmän ratkaisua, jossa isäntähuoneen tietoihin lisätään kenties huoneen avajaispäivämäärä ja pelin keksijä, mutta sen jälkeen annetaan muillekin vapaus levittää hyvää ideaa koko Habboon. Kunnian saaminen hyvästä, siitä ainoasta ja alkuperäisestä ideasta on vain viitseliäisyys- ja asennekysymys. Vai kuinka moni saa reippaan ja positiivisen mielikuvan habbosta, joka ei uskalla antaa peliajatuksensa levitä laajemmalle, vaan sen sijaan kailottaa kovaäänisesti "MINÄ OLEN TÄMÄN ALUN PERIN KEKSINYT, JA LISÄKSI OLEN NIIN EPÄVARMA ITSEÄNI JA MUITA KOHTAAN, ETTEN USKALLA KOHDATA IDEAANI MISSÄÄN MUUALLA KUIN OMAN TUTUN JA TURVALLISEN HUONEENI NELJÄN SEINÄN SISÄLLÄ!!!"?

Lyödään viisaat päämme yhteen ja yritetään rakentaa Habbosta entistäkin monimuotoisempi. Kateus ei kehitä ketään, yhteistyö on sen sijaan voimaa - vai olisiko Hotelli Kultakalakaan, nykyinen Habbo Hotel, aikoinaan kyennyt avaamaan oviaan ilman usean eri tahon panosta?

Näihin mietteisiin,
Erinna

HABBO HOTEL – TULEVAISUUDEN PANKKI?

Meitä Habboja ihmetyttävät nämä uudistukset, varsinkin, kun hintoja nostetaan, lasketaan ja taas nostetaan. Mutta nyt kaikelle on tullut huippunsa: kultaharkot, kolikkosäkit ja lantit ovat vallanneet Habbon. Pikku pankkiirien unelma on täyttynyt. Nyt voit vaihtaa normaalit kolikkosi esimerkiksi kultaharkoiksi, lanteiksi tai kolikkosäkeiksi, jotka taas voi vaihtaa tavaraan. Mihin tämä kaikki johtaa? Onko Habbo Hotelimme muuttumassa aivan uudenlaiseksi pankiksi, jossa voi asioida vain Internetin välityksellä? Toivottavasti näin ei käy ainakaan vielä kymmeneen vuoteen.

Rahaa! "Kolesäkist kaks kraaterii!!"

Tuossa oiva esimerkki hahmosta, joka tekee kaikkensa saadakseen osansa uutuudesta. Tämä on jälleen näitä muotivillityksiä, jonka vuoksi monet tekevät mitä vain saadakseen oman palansa uutuudesta. Onko tämä vasta alkua totaaliselle muutokselle Habbo Hotelissa? Mitä vielä on luvassa?

Seteleitä!

Huimia muutoksia on havaittu myös kävijämäärän laskiessa. Uudistusten vallitessa ja hallitessa vanhat kävijät päättävät jättää leikin kesken. Kuinka kauan kestää enää, että vanhat kävijät on heitetty kaivoon, ja uudet ja ehkä vielä vähän kokemattomat Habbot ottavat 'vallan'? Huimasta 4000 kävijästä, määrä on romahtanut noin 1500 hahmoon. Monien staffien mukaan tosin määrä on noussut. Olemmeko me sokeita, kun kävijälaskuri näyttää toista? Onko meitä vedetty nenästä? Olemmeko me uhreja?

Vaikuttaa vakavasti siltä, että kävijämäärä ei enää merkkaa mitään, nyt on vain pääasia se, että rahaa tulee JOKA IKISESTÄ luukusta.

Tässä oli omia mietteitäni Habbo Hotelia koskevista uudistuksista ja tulevaisuuden muutoksista. Muistakaa ilmaista mielipiteitänne selvästi, se on tärkeää kehityksen kannalta.

Hyvät joulut teille kaikille ahkerille lukijoille,
toivoo uunituore toimittajanne - mr.sultaan

KIRJA-ARVOSTELU: R. L. STINE - KARMIVAT PIANOTUNNIT

Yhdysvaltalaisen Robert Lawrence Stinen kirjoittamat Goosebumps-sarjan kirjat ovat jo tulleet melkoisen suosituiksi. Robert on jo lapsena kirjoittanut ystävilleen vitsi- ja sarjakuvakirjoja. Ensimmäisen teini-ikäisille suunnatun kauhukirjansa Blind Date hän kirjoitti vuonna 1986. Vuonna 1989 Robert aloitti Fear Street -sarjan ja kolme vuotta myöhemmin Goosebumps-sarjan. Guinnessin vuoden 2000 ennätyskirjan mukaan Robert Stine oli maailman myydyin nuortenkirjailija. Robert on kirjoittanut kokonaisuudessaan 38 suomennettua teosta.

Koskettimet

Jerry-poika muuttaa uuteen kotiin ja tutkii taloa. Hän löytää vanhan pölyisen pianon uuden kotinsa ullakolta ja pääsee kaupungin musiikkiopistoon käymään soittotunneilla. Jerryn pianonsoitonopettaja, professori Shreek, on kummallinen. Jerry huomaa, että Shreek kiinnittää huomiota ennemmin soittajan käsiin kuin itse soittoon. Myöhemmin Shreekin tunnit alkavat kauhistuttaa Jerryä. Myöhemmin Jerry kuulee huhun musiikkiopistosta: Huhun oppilaista, jotka menivät tunneille, mutta eivät koskaan palanneet.

En itse asiassa pitänyt kirjasta kovin paljon. Alussa kirja on mielestäni toimiva, mutta loppua kohden juonesta alkaa muodostua ehkäpä liiankin fiktiivinen. Muuten kirjan mukaansatempaava juoni on mielestäni huippulaatua. Suosittelen luettavaksi myöskin muita Goosebumps-sarjan kirjoja. Minä itse en kovasti pitänyt kirjasta, mutta toki kannustan teitä sen lukemaan ja nauttimaan sen sisällöstä.

Agneta