Maailmalla-palsta

Uudella Heebun Maailmalla -palstalla on esittelyssä joka numerossa eri maa.

Tällä kertaa parrasvaloissa on Ruotsin Habbo Hotel.

Lue palstaa tästä!


Kyselyt ja kilpailut! Onnea!

Nro4:n kyselyn voittaja on SuklaaNappulaC! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Habbo Club -kyselyn kilpailun voittajat ovat darth-nihilus ja aansu! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Nro5:n kyselyn aiheena on Lemmikit! Osallistu kyselyyn täällä.Kvaak! Osallistu Heebun Ystävänpäiväkilpailuun täällä!


Kysy Ankkamankalta! Yay!

Ankkamankka vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin taivaan ja maan väliltä!

Voit lukea hänen palstaansa täällä.


Kirjoituskone
Kirjoita meille!

Haluatko antaa sanasi julki? Kirjoita Heebuun!

Seuraavassa numerossa aiheena Nostalgia (= vanhan muistelua)!

Lähetä juttusi 28.2.2007 mennessä, niin se ehtii julkaistavaksi!

Ohjeet artikkelin tekemiseen ja lähettämiseen täältä!

Nro 6 ilmestyy 7.3.2007!


Tätä lehteä olivat toimittamassa:

Erinna
keikku
X-x-Suklaa-x-X
Jones012
prompter
Zechey
Ihmissyoja
-pippin-
Ribbon
Agneta


MainostusSulakkeelta

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.

MURINAA, PURINAA JA PITKIÄ HÄNTIÄ

Nami!

Ihmisen paras ystävä on aina ihmisen paras ystävä - myös Habbossa. Habbo-lemmikit koira, kissa ja uusin tulokas krokotiili ovat lunastaneet paikkansa lukemattomien habbojen sydämissä ja tehneet lähtemättömän vaikutuksen myös moniin sellaisiin, jotka eivät syystä tai toisesta omaa hammastelijaa hahmonsa huoneeseen hanki.

Lemmikit ovat tutkitusti omistajansa ja hoitajansa mieltä selvästi rauhoittavia tekijöitä. Ja miksipä eivät olisi juostessaan ovelle vastaan häntä vimmatusti viuhtoen isännän tai palatessa kotiin. Mitä yhdestä poikki kalutusta tuolinjalasta, kuraisista tassunpainalluksista uudella sohvalla tai muutaman tunnin maratoonista 20 asteen pakkasessa lemmikin karattua ovesta omatoimiselle happihyppelylle - lemmikit tuovat elämään jotain sellaista, mitä ei voi rahalla ostaa.

Kala

Heebu heittikin pallon lukijoilleen ja haastoi teidät kertomaan omista lemmikeistänne niin Habbossa kuin oikeassakin elämässä. Monen haukkujaan, mouruajaan ja napsuleukaan olemmekin saaneet tutustua, ja nyt on aika esitellä joitakin niistä. Mitäs luulet, onkohan Kuvalehti Heebun staffillakin sanansa sanottavana lemmikeistä?

Koiran puruluut

Käpälien ja tassujen vilinää,
toivottelee Erinna

HAASTATTELUSSA URHEA KOIRANPELASTAJA BASSO

Tämän lehden teemana lemmikkeihin liittyen haastattelin hotellin kampanjavastaavaa, Bassoa. Basso on eläimiä rakastava ja hyvin energinen heppu, mutta hänen elämästään löytyy myös hurjia tapahtumia. Mutta mitä, se selviää haastattelusta.

Mitä lemmikkejä ja minkä nimisiä sinulla on Habbossa?

- Omissa huoneissani minulla on myanmarilainen minitiikeri Tikru, kääpiötabermanni Junkka ja karvianturre Jenkka. Jenkka ja Junkka on nimetty omien aikaisempien lemmikkieni mukaisesti. Junkka on nykyisen koirani lempinimi, jolla kaverini sitä kutsuvat, ja Jenkka oli pieni musta lyhytkarvainen mäyräkoira, joka minulla oli nuorempana vuoden verran hoidettavana. Uusin lemmikkini on krokotiili nimeltä Petteri, jonka nimesin työkaverini mukaan. :)

Koska toimin kampanjavastaavana Habbossa, olen myös "adoptoinut" joitakin lemmikkejä ns. kampanjahuoneista - mm. uitettu kissa Tauno, Australian Dundee ja Kelmeä Kelluja Kelmis.

keikku ja Basso Mitkä ovat mielestäsi parhaimmat koulutustaktiikat Habbo -lemmikin hoidossa?

- Paljon rakkautta ja huolenpitoa!

Voiko lemmikki kuolla nälkään tai janoon, jos sitä ei ruoki Habbossa?

- Joskus hotellissa kierrellessäni olen törmännyt onnettomiin lemmikkeihin, jotka ovat olleet nääntymäisillään nälkään ja janoon. Tällaisia tapauksia olen joskus syöttänyt ja juottanut salaa sekä leikkinyt lemmikkien kanssa hetken. :)

Onko sinulla oikeaa lemmikkiä? Jos on, niin mikä se on ja mikä sen nimi on?

- Staffordshirenbullterrieri nimeltä Taimi. Staffordshirenbullterriereitä kutsutaan lempinimellä staffeiksi, joka oli mielestäni aika hassu yhteensattuma, kun tulin Habboon töihin.

Mikä on hauskin muisto lemmikeistäsi niin Habbossa kuin oikeassa elämässäkin?

- Hassua oli, kun sain ensimmäisen krokotiilini Petterin. Petteri söi aluksi vain salaatinlehtiä eikä suostunut koskemaan pihveihin ollenkaan. Nyt Petterin ruokahalu on onneksi parantunut, ja kilojakin on tullut hieman lisää. Toinen, mikä on jäänyt mieleen, oli se, kun Sims Lemmikkielämää -koulutusalueella yksi Habbo koulutti suklaahiirtä kissojen ja koirien sijasta. :)

Koira ja luu - Oman koiran kohdalla mieleenpainuvin, tosin ei hauskin, muisto on jäänyt siitä, kun jouduin hyppäämään koirani perään avantoon. Koirani oli silloin vielä pieni ja oli ilmeisesti uteliaisuuttaan mennyt jään päälle seikkailemaan avannon reunalle. Kun lähdin etsimään koiraani, löysin sen kauhukseni keskeltä avantoa pärskimästä. Tiesin, ettei aikaa ollut hukattavissa ja hypähdin varovaisesti koirani viereen avantoon (kaikki vaatteet ja kengät päällä) ja punnersin meidät avannosta kuivalle maalle ja siitä suoraan lämpimään suihkuun. Selvisimme tapauksesta onneksi pelkällä pelästyksellä! Toinen kenkäni löytyi seuraavana kesänä naapurin rannasta, ja naapurit luulivat jonkun hukkuneen järveen.

Terveisiä?

- Pitäkää lemmikeistänne ja toisistanne huolta! :)

keikku

LEMMIKIT

Melkein jokaisella habboilijalla on oma Habbo-lemmikki. On kissoja, koiria ja jopa krokotiilejä. Eikö tämä virtuaalimaailma ole sinustakin ihmeellinen? Krokotiili lemmikkinä? Se voi kuulostaa vähän oudolta, mutta totta se on. Krokotiilithan tulivat vasta hiljattain myyntiin. Koirat ja kissat ovat niitä alkuperäisiä.

Pupu!

Jos sinulla olisi lemmikki, niin minkälaisen haluaisit? Minulla itselläni on koira, ja pidän siitä todella paljon. Tosin sen hoitaminen vie paljon aikaa. Lemmikeille täytyy pitää seuraa, ruokkia ja muuten vaan leikkiä.

Virtuaalilemmikit ovat siitä hyviä, että niitä voi omistaa, vaikka olisi allerginen. Meilläkään ei ole kotona mitään lemmikkiä, koska äitini on allerginen, mutta täällä Habbossa on todella kiva tulla aikaisin joka aamu ruokkimaan koiransa.

Jos sinulla ei vielä ole lemmikkiä, niin suosittelen todella paljon!

X-x-Suklaa-x-X

LASKIAISPULLARESEPTI LASKIAISEN RIENTOIHIN (8-12 KPL)

Laskiaispulla 2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa (hienonnettu!)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
50 g margariinia/voita tai 1/2 dl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Voitelu:
kananmunaa

Täyte:
1/2 dl hilloa
1 dl kermaa (vatkataan), jonka jälkeen lisätään sokeria + vanilja/vanilliinisokeria maun mukaan.

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon sokeri, suola, kardemumma ja hiiva. Lisää jauhoja hiljalleen maitosekoitukseen niin paljon, että saat siitä löysän, vellimäisen seoksen. Vatkaa taikinaa, että siihen tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot sekä alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini (vaihtoehtoja löytyy reseptistä). Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Peitä taikina vaikkapa liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pallon muotoisia pullia ja voitele ne kananmunalla. Laita uuni kuumenemaan (225°C). Paista pullia uunin keskitasolla 10-15 min.

Ota pullat pois ja anna jäähtyä. Sitten katkaise ne pullat sivulta päin katsottuna keskeltä ja täytä ne kermavaahdolla ja hillolla.

Ja nyt voit lähteä pulkkamäkeen pullien kera ja huutaa mäessä keskipohjalaiseen tyyliin hyvän sadon ensi kasvukaudelle tuottavan loitsun: "Tippuroita, tappuroita, pitkiä pellavia, meijän muorille pitkiä hamppuja!"

Laskemisiin,
Jones012

IDOLS-HUUMAA HABBOSSAKIN!

EI JATKOON

Uskon, että ainakin lähes kaikki suomalaiset tietävät huippusuositun televisiosarjan, Idolsin. Idolsia on tullut aikaisemmin kaksi tuotantokautta, ja kolmas tuotantokausi on jo aluillaan.

Myös Habbo on siirtynyt jännittävään Idols -aikaan, ja kukaan ei voi olla huomaamatta hupihuoneissa ainakin yhtä laulukisaa, joka toimii Idols -nimellä. Ja kun Idolsissa edetään finaaleihin, Habboonkin alkaa ilmestyä kaikenlaisia kannustushuoneita (joku taitaa muistaa ensimmäisen Idolsin aikaan, kun entinen navigaattori pursusi "HANNA RULAA" -huoneita, kun tämä voitti kyseisen laulukilpailun). Muita huoneita ei löytänyt silloin ollenkaan.

Itse en oikein älyä laulukilpailuja Habbossa - miten siinä nyt joku voi voittaa, kun lauluääneen ei voi vaikuttaa eikä hahmoista kuulu pihaustakaan? Kaipa biisivalinta ja oikeinkirjoitus ratkaisee, sillä kuulen usein tuomariston sanovan "kappaleesta en pitänyt".

Toivottavasti suosikkisi voittaa! Hyvää talvea kaikille!

prompter

LEMMIKIT

Ne ihanat, söpöt ja mukavat lemmikit tulivat katalogiin n. vuonna 2004. Monet ostivat niitä, vaikka ne maksoivatkin 20 kolikkoa. Alussa he olivat ihan innoissaan omista kissoistaan ja koiristaan, ruokkivat niitä ja leikkivät niiden kanssa. Ja nyt nykypäivänä monien kissat ja koirat ovat tyhjissä huoneissa ilman ruokaa. Miksi niistä ei välitetä? Sitä olen ihmetellyt vaikka kuinka kauan.

Kroko ja pihvi

Vuoden 2006 loppupuolella Habboon ilmestyivät krokotiilit. Niistä innostuttiin heti, ja monet huoneet, joissa oli krokotiili, olivat melkein listan kärjessä. Minullakin on oma krokotiili nimeltä Juuso. Siellä varastossa se on, mutta olen laittanut maahan ainakin ruokaa, vettä ja pallon. Lukijat, jos teillä on lemmikki, jolla ei ole ruokaa eikä vettä, ostakaa sille.

Lemmikeille on myös eri käskyjä. Annan kaksi esimerkkiä. Laitetaan nyt esimerkkilemmikiksi lemmikki nimeltä Miisu. Kun sanot: "Leiki kuollutta, Miisu", niin se makaa selällään. :) Kun sanot "Hyvä, Miisu", se hymyilee sinulle. :) No, siinä kaikki tältä erää. Lisää lemmikkejä luultavasti tulee Habboon.

Zechey

HEEBUN STAFFILAISET KERTOVAT LEMMIKEISTÄÄN

Heebun ystävät ja lukijat ovat olleet ahkerina ja kertoneet innokkaasti omista lemmikkieläimistään, mistä sisuuntuneena staffikin päätti kantaa kortensa kekoon ja esitellä omat lemmikkinsä. Kenen talon tasaisesta melutasosta pitää huolta kaksi papukaijaa? Entä kenen ja millaisia lemmikkejä mahtavat olla Murre ja Lillukka?

Mitä ja millaisia lemmikkejä Sinulla on?

keikku: Omistan kissan, jonka nimi on Sampo ja 3 punakorvakilpikonnaa, joiden nimet ovat Zim, Vilma ja Valma.

Erinna: Omistan kaloja, novascotiannoutaja Retun, neitokakadut Akun ja Milan sekä suomenhevosruuna Valtterin. Yhteistä näille kaikille on se, että jokainen on suuri, eloisa persoona.

Kaisushi: Minulla on 2 gerbiiliä.

Suurennuslasi: Pieniä akvaariokaloja, parin sormen paksuisia suurimmat.

-pippin-: Minulla on kaksi sekarotuista kissaa, Merri ja Tahvo. Molemmat ovat väriltään täysin mustia, veikeitä karvapalloja. :) Miau!

Vaniljapasta: Minulla on kaksi gerbiiliä, joista toisen omistaa tosin pikkusiskoni.

Ribbon: Minulla on yksi lemmikki, Jekku, joka on koira (+ pölypallerot sohvan alla).

Kuinka kauan lemmikkisi ovat Sinulla olleet?

keikku: Sampo on vasta 6 kuukautta vanha, mutta kilpikonnat ovat olleet minulla jo 12-13 vuotta.

Erinna: 6-vuotias koirani oli ensimmäinen lemmikkini, jonka jälkeen kului noin vuosi, kunnes hankin kaloja. Kiintymykseni eri eläimiä kohtaan kasvoi koko ajan, minkä seurauksena parin vuoden kuluttua perheeseeni liittyi myös papukaijapariskunta ja noin puoli vuotta sitten hevonen.

Kaisushi: Kohta 2 vuotta.

Suurennuslasi: En nyt tarkalleen muista, kauanko kalat ovat polskuttaneet tuossa purkissa, mutta veikkaisin lähempää viittä (5) vuotta.

Iihahaa! -pippin-: Merri on ollut minulla aika tarkalleen 6 vuotta ja Tahvo 4 vuotta. Molemmat olen ottanut ihan pentuna. :)

Vaniljapasta: Ne tulivat minulle n. 4-viikkoisina ja nyt ovat asustelleet terraariossaan noin kolme vuotta.

Ribbon: Jekku on ollut minulla n. 4 vuotta.

Mitä teet mieluiten lemmikkiesi kanssa?

keikku: Sampon kanssa yleensä leikin ja telmin. Kilpikonnien kanssa ei voi muuta kuin möllöttää ja harrastaa tuijotuskilpailua.

Hau hau! Erinna: Ulkoilutukseni tarpeesta huolehtivat hevonen ja koira, joista on myös paljon seuranpidollista iloa, papukaijat taas piristävät päivää hauskalla olemuksellaan, käsikesyjä kun ovat. Olen usein myös jumittunut pitkiksikin ajoiksi paikoilleni akvaarion eteen kalojen kiireetöntä polskuttelua seuraamaan. :)

Kaisushi: Pidän niitä kädessä ja silittelen, päästän vipeltämään lattialle.

Suurennuslasi: Kiusaan niitä pienellä puhdistusmagneetillä, joka on kiinnitetty akvaarion lasiin. :D

-pippin-: Meillä ei ole erityisesti mitään yhteisiä tekemisiä, mutta yleensä, kun tulen töistä kotiin, ovat "pojat" aina ovella vastassa. Ensimmäinen puolituntinen vietetäänkin aina yhdessä sohvalla keskustellen. Kisut "kertovat" aina päivän aikana touhuamansa asiat minulle. :) Molemmat kissat ovat melko itsenäisiä eivätkä juurikaan viihdy sylissä, jos ne eivät itse tule syliin. Ne kuitenkin ovat erittäin seurallisia ja hellyydenkipeitä ja kaipaavat päivittäin useita kertoja rapsutuksia ja silityksiä. Ne myös leikkivät usein yhdessä, joskus jopa melko aggressiivisesti, ja sivustakatsojasta saattaa niiden touhu vaikuttaa toisinaan jopa liiankin aggressiiviselta.

Vaniljapasta: Silittelen ja annan juoksennella pöydällä esimerkiksi tietokoneella ollessani. Olkapälläni istuskeleminen ja maailman katselu sieltä on myös gerbiilieni mielestä mukavaa. Huoneen lattiallakin tykkään niitä juoksuttaa, mutta kiinni ottaminen on aina silloin hieman hankalampaa, kun ne ovat melko vikkeliä jaloistaan. :-)

Ribbon: Peuhaan mielelläni koirani kanssa kaikenmailman hanskoja ja sukkia kädessä pitäen. =)

Mikä on yleisin kommentti, jonka kuulet lemmikkejäsi koskien?

keikku: "Sampo hajotti taas yhden mun kukkaruukuista!"

Erinna: "Papukaijoja! Osaako ne puhua? Minkä näköisiä ne on?Tuleeko ne kutsusta sun luo?" (kyllä tulevat...) ja "Oi kun on ihana polle! =)".

Piip piip! Kaisushi: "Oi kuin lutusia! Saanko ottaa käteen?"

Suurennuslasi: ”Mitä kaloja omistat?"

-pippin-: Usein muut ihmettelevät ensimmäisenä, että kumpi on kumpi. :) Ne ovat melko samannäköisiä, mustia kun ovat kumpainenkin, mutta varsinkin minä, joka olen elänyt niiden kanssa lähes niiden koko elämän ajan, erotan ne kyllä toisistaan. Tahvoa sanottiin pentuna usein "pikkukisuksi", koska se oli pienempi ja nuorempi. Nykyisin tahvo on kuitenkin ottanut elämäntehtäväkseen syömisen ja nukkumisen. :D Joten "pikkukisuksi" sitä ei enää nykyisin kutsuta. :) Merri tunsi nuorempana myös lempinimen Kannibaali, koska sillä tuntui olevan outo viehätys ihmislihaa kohtaan. :D Ei ollut päivää, jolloin en olisi mennyt kouluun molemmat käsivarret kauttaaltaan kissan kynsien naarmuttamina. Nykyisin Merri on tosin alkanut kohdistaa aggressioitaan lähinnä kanssa-asujaansa, Tahvoa, kohtaan. xD Totta kai ihmiset sanovat niitä myös suloisiksi ja ihaniksi, kuten kaikkia eläimiä yleensä sanotaan. Yksi suloisimmista kommenteista on "Ai kamala miten suloisia karvamöttösiä!

Vaniljapasta: Äidiltä varmaan kuulee useimmiten: "Vie nyt se pois, älä pidä niitä täällä keittiössä!" :D

Ribbon: Hmm... Se on varmastikin "Jekku irti!". Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä Jekun luonteesta. =D

Erinna

REPORTAASI ORAVAN GOOTTIJUHLISTA

hörr

Habbossa vietettiin goottijuhlaa 21. tammikuuta, kun Orava kutsui noin viisikymmentä habboilijaa huoneeseensa. Nämä viisikymmentä goottia eivät olleet sattumanvaraisesti arvottuja, vaan heidät oli valittu hakemusten perusteella. Valitut saivat myöhemmin sähköpostia juhlien järjestäjältä. Viestissä kerrottiin, milloin ja missä synkkiä pippaloita vietettäisiin. Huoneeseen pääsyyn tarvitsi salasanan, jota ei saanut levittää.

Juhlat alkoivat kello 18 maissa nimenhuudolla, sitten Orava toivotti vieraat tervetulleiksi ja järjesti pari arvontaa. Niiden jälkeen pöydät katosivat ja tuli tilaa tanssia! Habboilijoiden tanssi oli varsin omituista, se muistutti pientä virtuaalimoshpittia. Pienet ukkelit vain juoksivat ympäri huonetta. Jostain syystä ihmiset alkoivat myös hokea numeroa "666".

örr

Omasta mielestäni pedon luvun hokeminen ja muiden "saatanallisten" lausahdusten huutaminen vei juhlilta uskottavuuden. Myös goottijumalan palvonta ja veren roiskuttelu meni vähän överiksi. Selvästi juhlijoiden tietous gooteista oli hyvin vähäistä. Stereotypioita, jippii!

Illan jatkuessa huoneeseen alkoi valua muitakin ihmisiä kuin kutsuvieraita. Joku tai jotkut olivat ilmeisesti vuotaneet salasanan. Näihin kuokkijoihin suhtauduttiin vihamielisesti, jotkut juhlijat jopa virtuaaliteurastivat heitä. Lopulta juhlat jollain tapaa sammuivat, ja oviaukosta tuli vaihtola.

örr

Vaikka juhlat olivatkin suhteellisen oudot, minun on pakko kehua Oravaa sisustajana. Hän oli viitsinyt nähdä vaivaa luodakseen juuri oikean tunnelman. Ilmeisesti rahaakin oli mennyt, oli huoneessa sen verran paljon gootti-tavaroita.

Juhlissa ollessani haastattelin juhlakansaa. Kysyin ihmisiltä kolme kysymystä:

1. Mitä pidit juhlista?
2. Mikä on juhlissa parasta/huonointa?
3. Oletko irl-gootti?


1. Goottijuhlissa pidän eniten goottimaisesta sisustuksesta.
2. Parhainta juhlissa on se, mitä sanoin aikasemmin, eli sisustus. Huonointa
on taas se, että kaikki henkilöt huutelevat ja tanssivat, mistä sitten tulee hirveät lagaukset.
3. En ole IRL-gootti. (Europe-Dragon)

1. Mukavat juhlat. Varmasti suunnittelu ja toteutus vienyt paljon aikaa ja rahaa, ja tuloksesta kiitokset ja onnittelut Oravalle.
2. Kaikki oli hyvää. Ehkä hieman pidempään olisi voinut kestää "virallisesti", mutta eipä sille mitään. Kamakisat olivat hyvä juttu, niin kuin juhlan roolipelillinen osakin, goottijumalien palvominen, riehuminen ja tappeleminen. Kiva oli myös saada kutsu kyseisiin juhliin.
3. Ei, en ole IRL-gootti. Ehkäpä pukeutumiseltani fruittariin päin, en tiedä. :D (@[email protected])

Ihmissyoja

ELÄINSUOJELU ON PIENIÄ TEKOJA

Eläinrakkaus on hieno asia, mutta eläinrakkauden määrää ei koskaan todista se, kuinka monta lemmikkiä sinulla on, vaan se, kuinka paljon aikaa ja vaivaa uhraat niistä huolehtimiseen. Jos tiedät, ettei sinulla olisi riittävästi aikaa omalle lemmikille, voidaan eläinrakkaudeksi lukea myös sekin, ettet tällöin hanki omaa lemmikkiä. Voit aina ottaa yhteyttä paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen tai löytökotiin ja kysyä, josko he tarvitsisivat vapaaehtoistyöntekijää. Paikallisyhdistyksissä ei koskaan ole liikaa aktiivisia ihmisiä. Pääset touhuamaan eläinten parissa päivittäin myös silloin, kun sinulla tai perheelläsi ei ole mahdollisuutta oman lemmikin hankintaan esimerkiksi allergian takia.

Kissa ja kala

Jos sinulla kuitenkin on mahdollisuus hankkia oma lemmikki, kannattaa sen hankinta aloittaa keräämällä tietoa. Tässä auttavat sinua ilomielin eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläinkodit, joista voit myös vaivatta hankkia lemmikkisi. Löytöeläinkotien eläimet ovat aina rokotettuja ja hoidettuja ja ammattilaisten käsissä kasvaneita, sekä pentuja että täysikasvuisia eläimiä. Kissojen ja koirien lisäksi löytöeläintaloista saattaa toisinaan löytyä myös erilaisia jyrsijöitä tai matelijoita niistä pitäville.

Käytännön eläinsuojelutyö alkaa jokapäiväisistä pienistä teoista. Muistathan liikkuessasi kaupungilla, ettet heitä roskia maahan tai riko pulloja. Koirien tassut ovat usein vaarassa terävien lasinsirujen lojuessa maassa. Surmanloukkuja varsinkin linnuille ovat myös juomatölkkien muoviset pidikerenkaat sekä tölkkien alumiinirenkaat, jotka saattavat helposti juuttua linnun nokan ympärille. Jo pelkästään eläinten vuoksi kannattaa kerätä ulkoa purkit, tölkit, pullot ja muoviroskat roskapönttöön. Voit myös ehdottaa, että luokkasi tai koulusi lähtee mukaan roska päivässä - liikkeeseen. Sivut löydät osoitteesta http://koti.welho.com/jpeltora/roskaliike.html. Hyviä keinoja lähiympäristön eläinten auttamiseksi ovat myös linnunpönttöjen ripustaminen ja lintujen talviruokinta, josta onkin huolehdittava tunnollisesti läpi talven. Muista neuvoa hyväksi toteamasi konstit myös muille!

Boing boing!

Jos sinulla on jo oma lemmikki, muistathan hoitaa sitä mahdollisimman hyvin, arvostaa sitä ja tarjota sille mahdollisimman paljon aikaasi ja rakkauttasi. Jos sinulla on häkissä elävä lemmikki, mieti, miten voisit parantaa sen elinolosuhteita. Lemmikkien parempi elämä alkaa useimmiten suuremman häkin hankkimisella ja puuhailumahdollisuuksien lisäämisellä. Häkkieläimen häkki ei voi koskaan olla liian suuri. Koiran tai kissan omistajana sinun tulisi antaa lemmikin olla seurassasi mahdollisimman paljon. Leikkimielisesti voit opettaa niille helppoja temppuja, ja samalla niillä on puuhaa. Varsinkin koirat nauttivat osaamisesta.

Koiran ulkoiluttamiseen ei kannatta missään nimessä suhtautua ikävänä velvollisuutena. Se pitää sekä sinut että karvaisen ystäväsi hyvässä kunnossa, ja jos sää ei koirasi mielestä ole huono, miksi antaisit sen haitata itseäsikään? Pukeudu aina sään mukaan. Jos itselläsi ei ole koiraa etkä voi sellaista hankkia, ilmoittaudu ulkoiluttamaan lähitienoon koiria, jotka eivät muuten ehkä saisi tarpeeksi liikuntaa. Koiraa ei tulisi päästää vapaaksi luontoon varsinkaan keväällä ja kesällä, jolloin lintujen pesiä ja avuttomia eläinten poikasia on kaikkialla. Voit myös näyttää esimerkkiä muille käyttämällä kissaasi ulkona valjaissa, sillä vapaana juokseva kissa on alttiina monille vaaroille. Totutathan kissasi myös oleilemaan mahdollisimman paljon sisällä tai aivan pihapiirin tuntumassa.

Zzz...

Kissan omistajan tulisi muistaa, että kissan leikkauttaminen on yksi tärkeimpiä eläinsuojelutekoja. Kissanpentuja syntyy vuosittain montaa kertaa enemmän kuin hyviä koteja olisi tarjolla. Kodittomat ja hylätyt kissat ovat paha eläinsuojeluongelma monilla paikkakunnilla. Kodittomina kulkevista kissoista voi ilmoittaa paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle.

Myös jokapäiväisellä ostosreissullasikin voit vaikuttaa eläinten oloihin tekemällä valintoja eläinten hyväksi – tai päinvastoin. Valitse aina eläinkokeeton kosmetiikka, luomukananmunia tai luomulihaa ja painota muutenkin kotimaiseen ruokaan. Sataprosenttisesti kotimaisen ruuan tunnistat aina sinivalkoisesta joutsenlippumerkistä. Jos merkkiä ei löydy, on ruoka paras jättää ostamatta, sillä ulkomailta tuotu liha saattaa olla julmissa oloissa kasvatettua ja pitkiä matkoja kuljetettua.

Pihvit

Arkipäivän elämästä löytyy siis useita pieniä asioita, joissa voi vähällä vaivalla ottaa huomioon eläimet ja koettaa toimia niin, ettei aiheuta eläimille haittaa tai vaaraa. Ensisijaisesti kannattaa kiinnittää huomio omaan kotiin ja omiin lemmikkeihin ja niiden elinolosuhteisiin. Apu on usein lähelläkin tarpeen. Jos et omista lemmikkiä etkä ole valmis uhraamaan hirmuisesti aikaa lemmikkien hoitoon, voit aina liittyä myös jäseneksi johonkin eläinsuojelujärjestöön ja kantaa täten kortesi kekoon eläinsuojelutyössä. Jokainen meistä voi tehdä jotain omalta osaltaan. Omalla positiivisella ja myönteisellä esimerkilläsi voit osoittaa muille, että eläimiä ja luontoa kunnioittava elämäntapa on elämänlaatua parhaimmillaan.

Eläinten hyvinvoinnin puolesta
-pippin-


Lisää hyödyllisiä linkkejä:

www.animalia.fi
Eläintenoikeuksien puolesta taistelevan järjestön Suomen kotisivut

http://www.sey.fi/arkisto/habbo.html
Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kysely yhteistyössä Habbo Hotelin kanssa

www.kissaliitto.fi
Suomen kissaliiton kotisivut

http://www.kennelliitto.fi/FI/Hankinta/
Suomen kennelliiton kotisivut koirien ystäville

http://wnet.suomi.net/kotisivu/riistapirtin.kennel/www/ sivut/loytoelainhoitolat_taulukko.htm
Suomen löytöeläintalot kunnittain lueteltuna

HABBOILIJOIDEN KAIKENKARVAISET LEMMIKIT

Habbolaisilta löytyy lemmikkejä joka lähtöön sekä hotellista että sen ulkopuolelta. On krokotiilejä ja kilpikonnia sekä tietenkin perinteisiä kissoja ja koiria. Kiertelin habbolaisten keskuudessa kyselemässä heidän lemmikeistään, niiden hankinta- ja hoitotavoista ja yritin metsästää myös muutamia erikoisempien lemmikkien omistajia.

-pippin- ja Evelyn-

Evelyn- kertoo näin ystävänpäivän kynnyksellä unelmoivansa omasta vaaleanpunaisesta Habbo-krokosta. Nuo uudet söpöt ja veikeät otukset ovat hotellin lisäksi valloittaneet myös hänen sydämensä. Oikeassa elämässä Evelyn- ei kuitenkaan ole hankkimassa krokotiiliä, vaan kotiin saapuu näinä päivinä uutena perheenjäsenenä pikkuinen koiranpentu. Ilmoitus koiranpennusta bongattiin lehdestä. Tuleva lemmikki on rodultaan cavalier kingcharlesinspanieli. Evelyn- :llä on jo ennestään paljon kokemusta eläinten hoidosta, sillä hänellä on aiemmin ollut luppakorvakani sekä gerbiilejä. Hän kuitenkin muistuttaa, että vastuullisen lemmikin hankkijan kannattaa harkita kahdesti koiran tai minkä tahansa muunkin eläimen ottamista. Lemmikki on aina iso hankinta ja perheenjäsen, joka tarvitsee paljon aikaa ja huomiota.

Ming6 on erittäin eläinrakas habboilija. Hän on aikeissa lähipäivinä hankkia myös oman pikselilemmikin Habboon. Kohta hänen huoneessaan viilettää luultavimmin kennelinläpsykorva taikka pitkäkyntinen suurnuuskija, sillä koiran hankinta olisi edessä. Ming6 ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että koiran tilalle tulisikin krokotiili. Habbolemmikkien hoivaamisen ohella Ming6:lla on täysi työ myös hotellin ulkopuolella. Hänella on kissa, kaksi kilpikonnaa ja kaksi koiraa. Sekarotuinen ja berhandilainen pysyvät tyytyväisinä, kunhan ne muistaa ruokkia ja lenkittää, hellyyttä ja hoivaamista unohtamatta. Niitä ei myöskään tulisi jättää yksin pitkäksi aikaa, mikä toki pätee kaikkiin lemmikkeihin. Erikoisimmat lemmikit Ming6:en kotona eivät kuitenkaan ole pörröisiä eivätkä karvaisia eivätkä juokse vierellä lenkkipolulla. 15- ja 8-vuotiaat nelivarvasmaakilpikonna kaverukset ovat myös oivia lemmikkejä, vaikkakin melko hitaita. Oikean asenteen lemmikkien hoitoon omaava Ming6 on sitä mieltä, että kilpikonnat ovat melko helppohoitoisia. Pitkäikäisinä ne elävät jopa 70–80-vuotiaiksi, joten kilpikonnaa ei kannata hankkia hätiköiden. Kuka tahansa voi kuitenkin ottaa kilpikonnan siinä missä koiran tai kissankin, kunhan muistaa kantaa vastuunsa omasta lemmikistään ja valmistautua sen tuloon kunnolla jo ennen sen hankintaa.

-pippin- ja v1rv3

V1rv3 :llä ei ole vielä lemmikkiä Habbossa. Jos hän jonakin päivänä hankkisi lemmikin Habboon, olisi ostoslistan kärkipäässä luultavimmin kissa, sillä v1rv3 pitää karvaisista ja söpöistä lemmikeistä. Toistaiseksi hän on vain tyytynyt käymään silloin tällöin rapsuttelemassa muiden habbolaisten lemmikkejä, kuten esimerkiksi toimittajan omaa Tahvo-kissaa. Kotoa v1rv3ltä tosin löytyy varsin veikeä lemmikki, nimittäin fretti. V1rv3 hankki fretin, koska ei halunnut lemmikiksi mitään tavallista, kuten kissaa tai koiraa. V1rv3n fretti on väritykseltään kanelinruskea ja tottelee nimeä Sepe. Fretti on hyvä lemmikki kerrostalossa asuville, koska ne ovat hiljaisia eivätkä tarvitse paljoa tilaa. Fretit viettävät suurimman osan päivästä unten mailla, mutta illalla ne "heräävät eloon". Ehkä siksi fretti ei kuitenkaan sovellu lemmikiksi aivan perheen pienimmille, sillä sitä ei saisi häiritä sen päiväunien aikana. Frettien ruokinta onnistuu kissojen penturuualla tai eläinkaupasta hankittavilla frettien erikoisruuilla. Koiran ruokaa, maitotuotteita tai kalaa freteille ei kuitenkaan ole suositeltavaa antaa. Frettejä voi myös ulkoiluttaa valjaissa kissojen ja koirien tapaan. Niitä ei kuitenkaan kannata päästää ulkona vapaiksi, sillä ne ovat niin vikkeliä, ettei niitä saa kiinni. Jos v1rv3lle annettaisiin vapaat kädet, hän laajentaisi habbon lemmikkivalikoimaa muillakin eksoottisilla ja erikoisilla eläimillä, kuten esimerkiksi kengurulla tai perhosilla.

Pörröisin terveisin
-pippin-

HUONEARVOSTELUSSA MEHISBINGO

Oli kaunis kesäyö vuonna 2004. Tämä kesäyö ei kuitenkaan ollut tavallinen, nimittäin tänä kauniina kesäyönä syntyi Mehisbingo.

Mehisbingo

Mehisbingo on vuonna 2004 luotu peli- & seurusteluhuone, jonka hahmo JussiTapani laittoi pyörimään yhdessä kihlattunsa maribell. :n kanssa. Alkuperäinen bingo oli nimeltään Mehisbingo casino. Jo reilun viikon päästä Mehisbingon luonnista se saavutti suuren julkisuuden. Samalla julkisuuteen tuli uusi uhkapeli nimeltä bingo.

"Ilman Maria en olisi saanut bingoa pyörimään :)", kertoo Juhatapani.

Mehisbingo

Suurimpia syitä Mehisbingon suosioon on varmasti viikottainen kama-arvonta, hyvä luotettavuus peluuttajiin ja kaunis & kallis sisustus.

Eräänä päivänä kaikki muuttui: Juhatapani. sai bannit ja Mehisbingo jäi unholaan. Tämä tapahtui vuoden 2005 loppupuolella.

Uusi vuosi ja uudet kujeet: Mehisbingo teki comebackin ja palasi pelaamojen ykköshuoneeksi.

Entäs Mehisbingo nykyisin?

Nykyisin Mehisbingo on kauniin sinertävä huone, jota koristavat kauniin siniset mehiläislamput sekä Kreikkalaista tunnelmaa korostavat korinttilaiset pikselipylväät, joita päällystävät kirjoituskoneet.

Siinä mainio historiapamaus mielestäni yhdestä hotellin kauneimmista huoneista.

Plussat ja miinukset

+ Kaunis sisustus
+ Viikottainen kama-arvonta
+ Luotettavat peluuttajat
+ Mukava tunnelma
+ Aina juttuseuraa paikalla

- Usein vain 1 peluuttaja
- Jonotuksessa voi vierähtää pitkäkin tovi
- Mehisbingon vahtikrokotiili ovipeeloilee =D

Ribbon

KIRJA-ARVOSTELU: HABBO KÄSIKIRJA

Habbo Käsikirja

Sulake Corporation julkaisi viimevuoden lopulla Habbo-käsikirjan, joka sisältää suuren määrän habbotietoa suunnattuna niin aloittelijoille kuin vähän vanhemmillekin hotellin käyttäjille.

Käsikirja on jaettu kuuteen suureen otsikkoon. Materiaali on eroteltu alaotsikoilla.

Ensimmäinen suuri otsikko on Habbon tietopankki, jossa kerrotaan Habbo Hotelin historiasta sekä haastatellaan hotellin työntekijöitä. Sivuilla 30-38 kerrotaan, mikä on Habbossa IN nykypäivinä. Eritoten haastattelut kiehtoivat minua. Haastateltaviksi on valittu Apparatus, kyrpov, ArmasK, DrKen, Retiisi, toto, Paolo, Painimies, sulka, Whatwasit, Tuu ja Cerri.

Seuraava suuri otsikko on nimeltään Habbossa tapahtuu, jossa Sulake kertoo esimerkiksi hotellin virallisista tapahtumista. Tapahtumat käsittelevät BattleBall –turnauksia, vierailuja, virallisia enkkoja, staffitärskyjä ja paljon muuta! Esittelyssä on myös muutama yksityishuone kuvauksellisine teksteineen. Kylläpä on monen tyylisiä huoneita Habbossa.

Kylläpä aika rientää. Seuraavaksi analysoimme kolmatta suurta otsikkoa nimellä Habbo Suomi. Alaotsikoista löytyy jälleen mielenkiintoista tekstiä. Ensimmäisellä aukeamalla on nippelitietoa Habbo Hotel Suomesta. Seuraavasta aukeamasta alkaen jälleen esitellään muutama henkilökunnan jäsen lyhyehköllä haastattelulla. Haastattelussa ovat tällä kertaa Cerri, Tuu, Loistovaanija, -Elukka- ja Hessuli. Haastattelujen ohella samaisen otsikon alta löytyy myös hotellin julkisia tiloja.

Lopuksi on luvassa minua ylivoimaisesti kiehtovin osio. Habbojen juttuja –otsikon alla on habbojen omia kertomuksia eri tapauksista. He kertovat mm. kuinka löysivät Habbon sekä pahimmista Habbo-mokistaan. Myös hyviä vinkkejä aloittelijoille on kerätty tämän otsikon alle.

Kirjan lopusta löytyy myös Habbo-sanasto ja katalogi. Habbo-sanastossa on kerrottu erilaisten Habbo-lyhenteiden merkitystä. Useimmat sanat ovat yleistä nettislangia. Katalogissa on listattuna kaikki tavarat, joita on Habbo Hotelissa ollut myynnissä.

Agneta

MUSIIKKIARVOSTELU: SUNRISE AVENUE - FOREVER YOURS

Sunrise Avenue

Sunrise Avenue on suomalainen pop-rock -yhtye. Yhtyeen perustivat laulaja Samu Haber ja kitaristi Janne Kärkkäinen vuonna 2002. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluu kolme jäsentä perustajien lisäksi: Raul Ruutu, Sami Osala ja Jukka Backlund. Sunrise Avenuen apulaissolisti on Teijo Jämsä.

Levy-yhtiöt eivät olleet kiinnostuneita uudesta Sunrise Avenuesta, mutta lopulta Samu Haberin hyvä ystävä laittoi omaisuutensa likoon yhtyeen puolesta. Levy-yhtiönkin kiinnostus yhtyeeseen vahvistui ajan myötä. Levy-yhtiöllä kuitenkin oli aina jotakin muutettavaa. Suomen silloiset huippubändit, HIM ja Nightwish, olivat kaikkien suosikkeja – myös levy-yhtiön. Levy-yhtiö halusi tehdä heistä samanlaisia Suomen huippuyhtyeiden kanssa. Kajaalia silmään ja mustaa tukkaan. Se ei kuitenkaan ollut bändin tarkoitus.

Forever yours –kappaleen taustalla on hyvä rumpukomppi, joka ei soi liian kovaa tai hiljaa. Itse musiikki nousee hyvin hiljaisen rummunpaukutuksen yläpuolelle. Soittimia ei käytetä liikaa, vaan harkiten. En pidä pitkistä ns. sooloista, joissa soittajat esittelevät taitojaan ränkyttämällä soittimensa hajalle.

Kappaleen musiikkivideon äänenlaatu on hyvä. Toisaalta video oli hieman sekava, sillä kuvauspaikka vaihtui useita kertoja lyhyen ajan sisällä. Sunrise Avenuen jäsenet eivät mielestäni eläytyneet soittamiseensa kovasti. Oma mielipiteeni musiikkivideoissa eläytymisestä on sama kuin livestäkin: Enemmän eläytymistä! Moni ihminen maailmassa näkee esiintyjät, jotka seisovat vain lavalla kuin tikut ja piipittävät jotakin mikrofoniinsa. Ei näin. Rohkeutta ihmiset, rohkeutta!

Agneta