Osallistu käyttäjätutkimukseen!


Ei avoimia työpaikkoja.

Rekrytointi »

Kanada Tässä numerossa esittelyssä Kanadan Habbo Hotel.

Lue palstaa »

Kysy HabboeXpertiltä!

Numero 6:n kyselyssä kyseltiin Habbon alkuaikojen paremmuudesta nykypäivään. Arpaonni suosi tällä kertaa hahmoa nimeltä Dragona!

Tuloksiin »

------------------------

Tämän numeron kyselyn aiheena on lehden teeman mukaisesti terveys!

Kyselyyn »

Ensi numerossa aiheena Musiikki!

Musiikki

Mitkä ovat tämän hetken kuumimmat hitit? Miksi ihmiset kuuntelevat musiikkia? Onko jokin bändi unohdettu täysin unholaan?

Mikäli sinulla on ajatuksia, kirjoita Heebuun! Toimituksemme ottaa artikkeleita vastaan osoitteeseen [email protected].

Ohjeita ja lähetyslomake artikkelin lähettämiseen löytyy täältä »

Huomaa myös, että olemme uudistaneet kirjoitusopastamme!

Numero 8 julkaistaan 9.5.2007 !

Kirjoituskone Erinna
keikku
Fuyrie
Jones012
-pippin-
joyko
mirska
Jusuf
Ribbon
Agneta
Ihmissyoja
Vaniljapasta
Vinoteksti

Habbowiki

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.


KOHTI PAREMPAA TERVEYTTÄ

Hymyä huuleen!

Terveys ilmenee meissä monella tapaa. Se on fyysinen olotila, jolloin tunnemme itsemme hyvinvoiviksi ja kykeneviksi fyysiseen työhön. Vähintään yhtä tärkeää terveyttä on myös mielenterveys, psyykkinen tilamme, joka yhdessä fyysisen terveyden kanssa tekee meidät toimintakykyisiksi. Reipas ja positiivinen suhtautuminen asioihin yhdessä fyysisen terveyden huoltamisen kanssa on omiaan pitämään meidät vireinä ja valmiina ottamaan vastaan päivän haasteet.

Heebu paneutuukin julkaisussaan numero 7 terveysaiheeseen perin pohjin. Sitä tarkastellaan fyysisen ja psyykkisen terveyden näkökulmasta, pohditaan terveyttä uhkaavia tekijöitä ja annetaan vinkkejä terveelliseen ja positiiviseen elämään. Mukana ovat tietysti myös perinteiset kulttuuriarvostelut, joista tällä kertaa vuorossa Agnetan musiikkiarvostelu Lovexin kappaleesta Anyone, Anymore sekä Ribbonin peliarvostelu julkaisusta Tiger Woods PGA Tour 2004.

Tomaatteja!

Terveellisiltä ja herkullisilta vaikuttavat myös lukijoidemme lähettämät ruokareseptit, joita ainakin allekirjoittanut aikoo ehdottomasti kokeilla! :9

Terveellistä ja innostavaa kevättä,
teidän Erinna

HAASTATTELUSSA HABBON SUURIMMAN SAIRAALAN POMO, MIRSKA

keikku ja mirska

Tämän lehden teeman mukaisesti haastattelutuolissa istuu tällä kertaa mirska. Mistä hänen sairaalansa on saanut alkunsa? Entä miten mirska pitää huolta terveydestään?

Omistat Habbon tunnetuimman sairaalan. Mistä ajatus lähti, ja kuinka vanha Mirskan Sairaala on?

- Olen ollut pienestä pitäen hyvin kiinnostunut lääketieteestä, ja sain sitten idean tehdä sairaalan Habboon, kun siellä oli muitakin oikeaa elämää jäljitteleviä 'leikkejä'. Ensimmäisen sairaalani perustin vuosina 2000-2001, siitä on niin kauan, etten muista kunnolla, kumman vuoden puolella se mahtoi ollakaan. Jatkoin sitten sairaalani tällä nykyisellä menestyneimmällä versiolla, joka sai alkunsa keväällä 2005.

Mitkä ovat mielestäsi Sairaalan hyvät ja huonot puolet?

- Sairaalassa saa touhuta milloin itselle sopii ja harjoitella, miten tulisikaan toimia tositilanteen tullen. Negatiivisia asioita ovat ehdottomasti peelot ja sotkijat.

Mitkä ovat Mirskan Sairaalaan joutuvien potilaiden suurimmat syyt?

- Raskauksia on ehdottomasti eniten. Toiseksi tulevat murtumat tai ampumahaavat.

Miten pidät omasta terveydestäsi huolta?

- Pidän kuntoani yllä lenkkeilemällä, pyöräilemällä, rullaluistelemalla ja uimalla. Koitan myös muistaa elää mahdollisimman tasapainoista elämää.

Entä miten suosittelisit muita habboja pitämään terveydestään huolta?

- Kun kesä tulee, raivatkaa itsenne ulos taloistanne, antakaa tietokoneiden levätä ja nauttikaa auringosta vaikkapa kävelylenkin kanssa! Mikäs sen hauskempaa kuin heitellä frisbeetä rannalla, uida ja rullailla? Muistakaa, että se on teitä itseänne varten, eikä niitä vanhempia, jotka yrittävät patistaa liikkumaan!

Voit kertoa terveisiä Hotellille tai Heebun lukijoille.

- Muistakaa ajatella myös itseänne. Terveydellä, mirska. ;)

keikku

HAAVOIHIN ON ARKISIA KEINOJA

Kun kävelet vaikkapa kaverisi kanssa kadulla, ja kaverisi kaatuu ja saa haavan, niin kannattaa kokeilla arkisia keinoja. Siksi kannattaa muistaa kolmen K:n tekniikka.

KKK

Ensimmäinen K tarkoittaa kohoasentoa, eli nostat jalan vaikka polvesi päälle niin, että haavakohta on ylöspäin. Toinen K vastaa kylmää, joten laitat haavan päälle jotakin kylmää, esim. lunta, vettä tai mitä löydätkään. Kolmas eli viimeinen K tarkoittaa painetta, joten kohtaa painetaan niin, että kohta saa happea, mutta ei liian kovaa! Tällä kolmen K:n tekniikalla pärjäät hyvin, kunhan vain muistat ne!

Sitron54

TUPAKKA

Tämä nykyajan nuoriso polttaa useasti tupakkaa. Tupakka ei ole suunnattu nuorille, enkä kyllä suosittelisi sitä aikuisillekaan. Nuoret saavat inspiraation alkaa polttaa tupakkaa yleensä kaveripiirissä. Nuoret kokeilevat tupakkaa, koska "kaikki muutkin" kokeilevat. Muutaman kokeilukerran jälkeen huomaa, ettei voi olla enää tupakoimatta, sillä tupakassa oleva nikotiini aiheuttaa riippuvuutta. Nikotiini myös panee sydämen lyömään nopeammin kuin tavallisesti ja supistaa verisuonia. Tupakassa on myös muita haitta-aineita: häkä ja terva-aineet.

Tupakka on paha juttu!

Tupakkaan kuolee niin nuoria polttajia kuin aikuisiakin. Vaikka et tupakoitsisikaan, voit joutua tupakoimaan passiivisesti. Passiivinen tupakointi tarkoittaa sitä, että joudut hengittämään tupakoitsijan levittämää savua. Kun tupakoit passiivisesti, altistut vasten tahtoasi tukapan myrkyille. Itse olen monesti joutunut tupakoimaan passiivisesti.
Vielä tupakan savun vaikutuksia:

- Tupakan savu heikentää niin maku- kuin hajuaistia
- Aiheuttaa myös yskää, hengenahdistusta, keuhkosyöpää sekä sydän- ja verisuonitauteja
- Se aiheuttaa myös suuhun ientulehduksia sekä värjää hampaat
- Myös päätä alkaa särkeä ja yleiskunto heikkenee

Tiivistelmä:

- Passiivinen tupakointi on sitä, että joudut hengittämään tupakan savua
- Tupakassa olevia myrkkyjä ovat häkä, terva-aineet ja nikotiini
- Tupakkaan voi kuolla
- Tupakassa oleva nikotiini on se, joka aiheuttaa riippuvuuden

Tupakoiminen ei siis kannata. Jos joku tulee tarjoamaan sinulle tupakkaa, niin kannattaa sanoa, ettei tupakoi ja ettei hänenkään kannattaisi tupakoida. Hyvää päivänjatkoa, ja muistakaa olla tupakoimatta!

Fuyrie

RAIKAS JA TERVEELLINEN SALAATTI SEKÄ SITRUSKASTIKE, SYDÄNYSTÄVÄLLINEN RUOKA

Salaatti 5 annosta

1 ruukku salaattia
2 omenaa
2 kiiviä
1 tlk säilöttyjä mandariininlohkoja

Sitruskastike

2 rkl appelsiinimehua
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippurirouhetta

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Kuori omenat ja kiivit, leikkaa ne lohkoiksi. Valuta mandariineista neste pois. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan tai lautasille. Sekoita salaatinkastike appelsiinimehusta, hunajasta ja valkoviinietikasta (etikka ei sisällä alkoholia). Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarjoile kastike salaatin kanssa tai sekoita joukkoon.

Terveellistä ruokahalua,
Jones012


PS. Tosimies syö mitä vain hänen eteensä tuodaan. 8)

HENKINEN TERVEYS ON USEIN FYYSISTÄ TERVEYTTÄ TÄRKEÄMPÄÄ

Nuoruusiässä kuljemme raskaan matkan lapsuudesta kohti aikuisuutta. Matkan aikana tapahtuu paljon muutoksia, monia asioita tulee vastaan vasta ensimmäistä kertaa, ja oman paikan löytäminen tuntuu kaikista joskus hankalalta. Nuoruusikään liittyykin usein erilaisia tunne-elämän oireita. Jo pienillä lapsilla voi olla erilaisia psyykkisiä oireita, mutta vaikeammat masennusoireet ilmaantuvat ensimmäistä kertaa vasta teini-iässä. Psyykkisiä oireita voidaan kuitenkin tutkia ja asianmukaisella hoidolla saada tilanne helpottumaan.

Vuonna 2006 STAKESin tekemässä kouluterveystutkimuksessa haastateltiin 13-17-vuotiaita nuoria heidän terveystottumuksistaan. Vähän yli 10 prosenttia vastanneista kertoi kärsivänsä keskivaikeasta tai vaikeasta masennuksesta. Masennus siis on melko yleistä tämän päivän nuorilla, eikä sen myöntäminen tai siitä puhuminen ole nolo tai häpeämisen arvoinen asia. Jokainen meistä saattaa joskus tuntea olevansa erityisen ärtynyt tai menettävänsä mielenkiinnon asioihin, joista ennen oli erittäin kiinnostunut. Jos tällaista jatkuu, kannattaa pikimmiten kiiruhtaa terveydenhoitajan puheille. Ammattilaisen avulla saadaan kartoitettua, kärsiikö nuori todella masennuksesta, vai onko kyseessä erilaisiin elämänmuutoksiin sidoksissa olevat tunnetilat, kuten suru ja lähimmäisen menetys. Sanalla masennus saatetaankin arkikielessä tarkoittaa ohimenevä tunnetilaa.

Masennus :(

Masennus ilmenee usein monin eri tavoin, kuten tunnetilojen heittelynä, nuoren omissa ajatuksissa tai ruumiillisina oireina, kuten painon huomattavana laskuna tai nousuna. Jos oireet sopivat johonkin tuntemaasi henkilöön, ei kuitenkaan kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä, vaan antaa aina lääkärin tai terveydenhoitajan tutkia asiaa.

Masennukselle ei ole yhtä yksittäistä aiheuttajaa, eikä siihen sairastuminen ole kenenkään syy. Monenlaiset lapsuuden ja nuoruuden aikaiset tapahtumat ja muutokset voivat aiheuttaa masennuksen puhkeamiseen. Lapsena koetut laiminlyönnit, väkivalta tai hyväksikäyttö altistavat masennukselle nuoruusiässä, mutta toisaalta hyvät, turvalliset ja läheiset ihmissuhteet suojaavat masennuksen puhkeamiselta ja voivat korjata varhaisten menetysten aiheuttamia oireita. Ystäviltä ja perheeltä saatu tuki ja turva sekä ennaltaehkäisee että auttaa masennuksesta toipumisessa.

Hubuun!

Lähes aina masennuksesta pystyy parantumaan, kunhan on osannut hankkia apua ja kunhan läheisten tuki on riittävää. Masennuksella on kuitenkin tapana uusiutua, mikäli nuori kokee uusia, hänen elämäänsä suuresti mullistavia asioita. Vanhemmille ja ystäville puhuminen helpottaa usein, jos nuori tuntee ahdistuneisuutta tai jopa masentuneisuutta. Tällaiset tilanteet tulee aina ottaa todesta, sillä masennus todellakin on sairaus siinä missä mikä muu tahansa. Tukea tarjoavat myös monet auttavat puhelimet ja järjestöt, kuten Suomen Mielenterveysseura ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Näissä järjestöissä työskentelevät ammattitaitoiset ihmiset, jotka ovat erityisesti koulutettuja lasten ja nuorten ongelmien ratkomiseen. Voit reippaasti ottaa yhteyttä myös Habbo Hotelissa toimiviin Elämä On Parasta Huumetta ry:n työntekijöihin.

Mielenterveyden puolesta!
-pippin-

HERKULLINEN JA TERVEELLINEN KASVISKEITTO

Kasviskeitto 3 kpl perunoita
4 dl vettä
palsternakkaa paloiteltuna
purjoa paloiteltuna
porkkanoita paloiteltuina
kukkakaalia paloiteltuina
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
persiljaa hienonnettuna

Ohje: Kiehauta vesi, lisää kasvisliemikuutio ja paprikajauhe. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä: porkkana, palsternakka, purjo. Keitä n. 10min, lisää perunat ja keitä 5min. Lisää persilja ja keitä vielä 10min. Nauti hyvien ystävien kanssa kevään illassa höyryävän kuumana.

joyko

HYVÄ RUOKA, RIITTÄVÄ UNI – PAREMPI MIELI

Riittävä yöuni ja kunnon aamiainen takaavat jaksamisesi päivän aikana. Uni on ihmiselle elintärkeä asia. Sen aikana ihminen lepää sekä ruumiillisesti että henkisesti. Ihmisen unentarve on yksilöllistä, ja se muuttuu iän myötä. Toiset saattavat tarvita 10 tuntia unta, kun taas toisille riittää hyvin jopa 4-6 tunnin yöuni. Terve aika vuorokaudessa on kuitenkin keskimäärin 7-9 tuntia. Varsinkin nuorilla unenpuute vaikuttaa koulumenestykseen ja jaksamiseen koulussa. Myöhään valvotut yöt tietokoneen tai television ääressä koituvat rasitteeksi seuraavana aamuna, kun koulutyö ei millään jaksaisi kiinnostaa.

Aamupala on päivän tärkein ateria, sillä sen voimalla pyritään yleensä jaksamaan ruokatuntiin asti, oli sitten kyse koulusta tai työpaikasta. Runsaskuituinen aamupala pitää vatsan täynnä pitkään. Kuituja saat mm. erilaisista puuroista, muroista ja mysleistä sekä ruisleivästä. Aamupalalle kannattaakin valita aina mahdollisimman vähäsokerisia ja vähärasvaisia vaihtoehtoja. Myös hedelmät sisältävät vitamiinien lisäksi runsaasti kuituja.

Kyselin myös habboilijoilta, mitkä ovat heidän uni- ja ruokailutottumuksensa.

1. Moneltako menet yleensä nukkumaan, ja montako tuntia nukut yössä?

- n. klo 22.00-8.00 eli n.10 tuntia unta yössä (Rapala.)
- 22.00-07.00, nukun n. 9 tuntia (saska-kissa)
- Menen nukkumaan n. klo 22.00 (hpsaea)
- Menen nukkumaan yleensä puoli kymmeneltä (pitka88)
- 23.00 (pete82)
- Työaamuina menen nukkumaan 21.00-22.00, muulloin 23.00-02.00 (JackBauer90)

Mielipteitä

2. Syötkö päivittäin aamupalan?

- Mikä olikaan kysymys? :D (Rapala.) (Vastauksesta päätellen hän ei syö aamupalaa)
- Tietty! (saska-kissa)
- Aina! (hpsaea)
- Kyllä (pitka88)
- Joskus (pete82)
- Yleensä (JackBauer90)

Mielipteitä

3. Montako kertaa syöt päivässä?

- :DD (Rapala.) (Vastauksesta päätellen hän syö melko epäsäännöllisesti)
- Hmm Mä syön aika usein, mutta vähän kerrallaan (saska-kissa)
- 4 kertaa päivässä (hpsaea)
- 4 kertaa (pitka88)
- Kerran päivässä (pete82)
- 2 kunnon ateriaa (JackBauer90)

Mielipteitä

4. Syötkö päivittäin vähintään 3 kourallista hedelmiä/vihanneksia, mikä on minimisuositusmäärä?

- :DD (Rapala.) (Vastauksesta päätellen hän ei syö riittävästi hedelmiä/vihanneksia)
- Joo, ylikin! Mä oon suursyömäri (saska-kissa)
- Joskus, joskus en (hpsaea)
- Kyllä (pitka88)
- Syön (pete82)
- Yleensä joo (JackBauer90)

Terveet elämäntavat kunniaan!
-pippin-

MUISTA NUKKUA!

Uni on jokaiselle tuttu asia, mutta silti siinä saattaa olla jotain, mitä et välttämättä tiedäkään.

Jokaisen ihmisen tarvitsee nukkua joka yö tietyn verran, että elimistö saa lepoa ja jotta jaksaa taas touhuta seuraavana päivänä. Lapset tarvitsevat unta enemmän kuin aikuiset. Tietysti unen tarve on jokaisella ihmisellä omansa, mutta 10-15-vuotiaat tarvitsevat unta n. 9 tuntia yössä.

Unen aikana ihminen käsittelee edellisen päivän tapahtumia, kasvaa ja oppii.

unta pukkaa! Uni koostuu eri vaiheista

Uni jakautuu n. 90 minuutin pituisiin sykleihin, jossa on kaksi päävaihetta: REM-uni, jota kutsutaan myös vilkeuneksi, ja NREM-uni (non-REM). N-REM-unessa on eri syvyysvaiheita.

Univaiheista tärkein on syväuni (N-REM:ssä). Sen aikana ihmisen aivot uusivat energiavarastonsa. Syvän unen määrä on noin viidennes koko unesta. Syväunen aikana aivotoiminta muuttuu hyvin hitaaksi ja hengitys sekä sydämen toiminta on hidasta ja säännöllistä. Vilkeunessa aivotoiminta on lähes samanlaista kuin valveilla ollessa, ja nukkujan silmät tekevät nopeita liikkeitä.

Liika valvominen ei ole hyväksi

Jos ihminen valvoo liikaa, esiintyy ärstyisyyttä, keskittymiskyky ja muisti huononevat, ihminen saattaa torkahdella ja kipukynnys alentua. 24 tunnin valvominen vastaa promillen alkoholihumalaa. Jos uni jää 4-5 tuntiin, virheidän määrä kasvaa, ja monet auto-onnettamuudet ovat johtuneet liiasta valvomisesta. Voin sanoa omakohtaisista kokemuksista, että jos uni jää alle kuuteen tuntiin, seuraavat päivät tulevat olemaan hyvin vaikeita jaksaa, etenkin, jos tulossa on kokeita tai testejä.

Univaikeuksia

Univaikeuksia on kolmenlaisia.

1. Uneen pääsyvaikeus
2. Unen jatkuvuusvaikeus
3. Liian aikainen herääminen

Niistä yleisin on ehkäpä uneen pääsyvaikeus. Unensaanti vaikeutuu, jos ihmisellä ei ole unirytmiä tai hän valvoo kauemmin kuin normaalisti. Siihen vaikuttaa myös hermostuneisuus ja stressi.

Mitä tehdä, kun uni ei tule?

Vihreällä teellä on rauhoittava vaikutus, ja monet ovat todenneet myös lämpimän kaakaon/maidon auttavan unensaantiin. Iltalenkit ja vaikkapa kuuma suihku lenkin jälkeen rentouttaa ja rauhoittaa.

Nukkuva ankka

Jos uni ei tule, ei kannata hermostua, vaan ottaa vaikkapa jokin lehti tai tylsä koulukirja ja lukea sitä kaikessa rauhassa pari minuuttia ja yrittää sitten uudelleen. Jos kerta kaikkiaan mikään ei auta ja se on jatkuvaa, on hyvä mennä puhumaan vaikkapa kouluterveydenhoitajalle.

mirska

KAUNEUSIHANTEIDEN VANKINA

Nykymaailmassa pidetään tehokkaasti huolta siitä, että mikäli jotain tehdään, se tehdään kunnolla, keinoja kaihtamattakaan. Lisäksi hitaasti mutta varmasti materialisoituva maailma on muokkautumassa koko ajan vaativammaksi. Tämä näkyy ihmisten käytöstapojen ja menestyksen ihannoimisessa, mutta suurenevissa määrin myös ulkoisten seikkojen valoon asettamisessa. Kauneuden ihannointi on saapunut ja tullut jäädäkseen - mutta kuinka pitkäksi aikaa?

Elektroniikkaa täynnä olevassa yhteisössä informaation levittäminen on helppo ja tehokas keino vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin ja asenteisiin eri asioita kohtaan. Myös kauneusteollisuus käyttää tätä ajatusta mielivaltaisesti hyväkseen. Media - erityisesti lehdet ja televisio - välittää joka päivä kuvaa siitä, millaisia tavoitteita meidän tulisi ulkonäöllemme asettaa. Osa vihjauksista on piilotettu epäsuorassa muodossa esitettäviksi; Kuinka moni television katselija tuleekaan ajatelleeksi, että heidän katsomissaan vaatemainoksissa esiintyvät mallit on suunniteltu tyrkyttämään myös vallitsevia kauneusihanteita? Toisaalta media osaa jättää myös kaiken hienovaraisuutensa kokonaan pois ja tuoda julki Suomen mielipiteen siitä, millaisia ihmisiä tähän ja muihin maihin haluttaisiin. Päivittäin mainostetaan lukemattomia ja taas lukemattomia kauneudenhoitotuotteita aina hyödyllisistä tuotteista kalliisiin kiinteyttäviin voiteisiin. Sama virsi näkyy sekä lehdissä että televisiossa: Tuotteita, jotka eivät todellisuudessa vaikuttaisi tähtitieteellisistä hinnoistaan huolimatta paljonkaan toivotulla tavalla, esitellään toinen toistaan kauniimpien, nukkemaisten mallien päällä. Tämä muokkaa ihmisten ajatuksia: "Kuinka minäkin voisin olla yhtä täydellinen ulkonäöltäni?"

Miksi ihmiset sitten yleensä enemmän tai vähemmän orjallisesti noudattavat median mainostamia kauneusihanteita? Yksi syy ilmiöön voi juontaa juurensa samoille lähteille kuin kysymys siitä, miksi tarkkoja kauneusihanteita ylipäätään on. Yleinen perfektionismi, täydellisyyden tavoittelu, on nykyään monen tahon huulilla. Miksi tyytyä olemaan hoikka, kun voi olla laiha, ja miksi terveen oloisena pysymisen tarvitsisi riittää, kun mallin vartalo on vain muutaman sadan euron ja muutaman kymmenen ihmegeelipurkin päässä? Mielivaltainen mainonta saattaa tehota erityisesti esimerkiksi Amerikkaan ja jopa koto-Suomeemme. Onhan kyse kahdesta lihavaksi luokitellusta kansasta. Omantunnon kolkuttaminen on epäilemättä havaittu tehokkaaksi keinoksi saada ihmiset tavoittelemaan yleisiä kauneusihanteita: "Etkö olekin päässyt repsahtamaan niin huonoon kuntoon, ettei naapurisi ole varmasti samalla tasolla?"

True beauty?

Virheettömään ulkomuotoon tähtäämiseen kannustetaan - tai enemmänkin painostetaan - erityisesti naisia lähes kaikista ikäluokista. Naisten kohdalla vaatimukset asetetaankin hyvin korkealle. Sekä vartalon mittojen, muotojen, painon että ulkokuoren esteettisyyden tavoitteet ovat tuloksissa, joihin vain harva todellisuudessa voi ilman kauneusleikkauksia yltää. Upean vartalon lisäksi myös kasvojen kaunistamista koskeville puheille voisi varata monen tunnin ohjelma-ajan joka päivälle. "Alusvaatemallimaisuus" onkin se, mihin median kuluttajia enemmän tai vähemmän suorasti kehotetaan pyrkivän. Erilaiset satoja euroja maksavat, viimeisintä huutoa olevat muotivaatteet ja korut ajavat nekin asiansa täydellisen ulkomuodon tavoittelussa, ja pisteeksi iin päälle näemme ja kuulemme ihmisistä, jotka uhraavat terveytensä ja voimansa erilaisiin kauneusleikkauksiin osallistumalla. Mutta onko kirurgin veitsellä ja silikonilla saatu vartalo enää kaunis ollenkaan?

Miehet ovat onnistuneet välttämään pahimmat ulkonäölle asetetut paineet, sillä heille riittävän komean ulkomuodon saamiseen tarjotaan lähinnä tyylikkäitä vaatteita ja korkeintaan aivan tavallisia, perinteisiä kosmetiikkatuotteita. Onkin omituista, miksi näin on. Ellei ääriään myöten täynnä olevaa kauneusihanteiden saavia voida kumota maahan, eikö sen sisältö tulisi kuitenkin jakaa tasapuolisesti kaikille, ettei vain yksi ikä- tai sukupuoliryhmä joutuisi elämään ylettömän paineen alla?

Toisaalta median auliisti jakamassa täydellisen ihmisen mielikuvassa on jotain hyvääkin. Hoikaksi ja terveen näköiseksi, hyvän ihon omaavaksi pääseminen vaatii hyviä ja terveitä elintapoja, eikä näiden elintapojen noudattaminen tekisi varmasti pahaa yhdelle jos toisellekaan henkilölle. Miellyttävä ulkonäkö myös lisää itsetuntoa ja sitä kautta henkistä jaksamista ja iloa, mikä ei luonnollisestikaan olisi haitaksi. Jos kauneusihanteet pysyvät fiksuissa mitoissa, voidaan olettaa niiden jopa edistävän terveyttä. Kyseessä on - valitettavasti - kuitenkin vain romantisoitu, sinisilmäinen näkökulma.

Todellisuudessa kauneuden eteen harvoin tehdään juuri mitään, mikä oikeasti ajaisi hyvää asiaa, kuten terveyttä. Paperin kääntöpuolella päätään nostavat sairaalloisen laihuuden ja tiettyjen strategisten alueiden mittojen sokea ihannointi. Tapaukset, joissa tällaiset ruumiit olisi saatu terveydestään tavallista paremmin huolehtimalla, ovat vain marginaaliset. Taustalla ovat sitä vastoin monenlaiset vieraat aineet, leikkaukset ja elintapojen rajoitukset, jotka usein johtavat käyttäjänsä mielenterveydellisiin ongelmiin ja vartalon kirjaimelliseen kuihtumiseen. Hyvänä esimerkkinä aivan hiljattain vuoden 2006 puolella sairaalassa riuduttuaan kuollut malli Ana Carolina Reston, joka menetti elämänsä anoreksialle vain 21-vuotiaana. Mallimaailma sai, mitä halusikin.

Kaiken kaikkiaan jokainen kauneusihanteita, niin hyviä kuin arveluttaviakin, täynnä olevassa maailmassa elävä ihminen tarvitsee ennen kaikkea medialukutaitoa, kriittisyyttä ja tervettä itsetuntoa, jopa kyvyn sulkea välillä silmät ja korvat täysin. Kaikki vika ei ole kuitenkaan niissä tahoissa, jotka kauneuden mittojaan meille kilvan tyrkyttävät. Kaikkein rahanahneimmankin ja piittaamattomimmankin mallitoimiston johtajan lähipiirissä on vain yksi todellinen typerys: Typerys ei ole se, joka ehdottaa, vaan se, joka myöntyy.

Erinna

AAMU ALKAA PUUROLLA!

Aamulla on usein kiire kouluun, eikä monikaan ehdi syödä riittävästi, jotta koulupäivä alkaisi mieluisasti. Aamupala ei koskaan sisällä kupillista mustaa kahvia, sanomalehteä ja tupakkaa, vaikka useat aikuiset niin tuntuvatkin luulevan. Aamupala on ruokailu siinä missä lounas tai päivällinenkin, eikä sitä tulisi jättää väliin varsinkaan koulu- tai työaamuina. Kuten jokaisella aterialla, myös aamupalalla tulisi osata hyödyntää ruokaympyrän jokaista osa-aluetta viisaasti. Ravitsevan aamupalan saat kasaan vaikkapa seuraavasti:

Kaffe - kaksi palaa ruisleipää
- päälle ohut kerros vähäsuolaista kevytlevitettä
- vähärasvaista kinkkua tai kalkkunaa
- vähärasvaista juustoa
- salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, niin paljon kasviksia kuin leivälle vain mahtuu
- kupillinen teetä, vältäthän kuitenkin liiallista sokerin käyttöä
- lasillinen tuoremehua (täysmehua, omenaa tai appelsiinia, vältä runsaasti sokeria sisältäviä mehuja)
- lautasellinen -pippin-in herkkupuuroa

Herkkupuuro a´la -pippin- (kahdelle)

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl omenamehua (voit toki valita mieluisesi mehun vähäsokerisista vaihtoehdoista tai käyttää pelkkää vettä)
1dl kaurahiutaleita
0,75dl ruishiutaleita
tarvittaessa ripaus suolaa Salaatti

Kiehauta maito koko ajan sekoittaen. Kun maito kiehuu, lisää varovasti sekaan mehu. Tämän jälkeen voit hiljalleen alkaa lisätä sekaan myös puurohiutaleita. Kun kaikki hiutaleet on sekoitettu nesteeseen, anna puuron kiehua hiljalleen n. 15-25 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Voit myös maistella puuroa, jolloin tiedät tarkalleen, milloin se on juuri sinun makuhermoillesi sopivaa. Voit lisätä valmistuksen loppuvaiheessa ripauksen suolaa, mikäli puuro sitä mielestäsi vaatii. Vältä kuitenkin liiallista suolan käyttöä. Nauti puuroa aamulla, illalla tai vaikka keskellä päivää. Puuro on aina maittavaa ja terveellistä ruokaa. Mikäli et ole suuri puuron ystävä, voit aina lisätä puuron päälle reilusti marjoja ja hedelmiä antamaan lisämakua ja voimaa tulevaan päivään.

Banaani

Vinkki! Jos sinulla on hirmuinen kiire aamulla, keitä vedenkeittimessä vettä ja kaada se mikrokaurapuuron kanssa termospulloon. Sekoita hyvin ja anna hetki tasaantua. Voit nauttia tuoreen puuron täten myös matkalla kouluun. Mikrokaurapuuroja on nykyään saatavilla lukusia eri makuja, joten jokaiselle varmasti löytyy oma suosikki.

Herkullisia aamupalahetkiä!
-pippin-

TERVEELLINEN RUOKAVALIO

Tänä päivänä tulee usein ajatelleeksi, syövätkö monetkaan nuoret ruokaympyrän mukaan. Sen tarkoitushan on siis saada taattua ihmisille terveellinen, monipuolinen ja riittävä ruokavalio. Mutta kuinka moni sitä todella käyttää?

Nykyaikana varmasti melko moni lyö laimin terveellisen ruokavalion ja syö terveellisen ruoan sijaan roskaruokaa, kuten hampurilaisia ja pizzoja.

Ruokaympyrä

Aika monet aikuiset noudattavat terveellistä ruokavaliota, mikä on hyvä asia. Nuorten epäterveellinen syöminen voi johtua myös murrosiästä.

Muistakaa noudattaa terveellistä ruokavaliota, johon kuuluu...

- 1/2 lautasellista salaattia tai keitettyjä kasviksia
- 1/4 lihaa, kanaa tai kalaa
- 1/4 perunoita, riisiä tai pastaa

Terveellinen ruokavalio vaikuttaa terveyteen, ja haluamme kai kaikki olla kunnossa. Haluammehan?

Jusuf

PUPUJA JA LOITSUJA – HEEBUN PÄÄSIÄISJUHLAT

Pääsiäisbileet!

Kello lähenee iltakuutta. Agneta ottaa happea ja hörppää vettä suun kostukkeeksi. Kello lyö kuusi, ja pääsiäisjuhla alkaa. Ovien avauduttua sisälle ryntää joukko iloisia pupukorvin varustettuja habboja, juhla voi alkaa.

Agneta avaa juhlat toivottamalla kaikki tervetulleiksi. Tarjolla juhlijoille on lemmenjuomaa. Hetken päästä huoneessa raikuu habbojen iloinen biletysmeteli. On aika loitsukisalle! Loitsukisassa habbojen piti keksiä yhden puhekuplan mittainen loitsu. Monia upeita loitsuja keksittiin, mutta voittajaksi valittiin Sitron54:n loitsu, joka kuului näin: "Sammakon kieli, suden mieli, synny jo suuri torahammas". Sitron54 voitti itselleen kaksi hellyttävää pupujussia.

Pääsiäisbileet

Loitsukisan jälkeen turinoitiin ja tanssittiin. Juhlan puolivälissä startattiin pukukisa. Millainen on tämän vuoden pääsiäisen paras asu? Jatkoon pääsivät Nefu, joka oli pukeutunut noidaksi, Helpert, joka oli pukeutunut herrasmiespupuksi sekä huiviotus, joka oli pukeutunut pinkiksi kanipupuksi. Yleisöäänestyksessä huiviotus voitti ylivoimaisesti! Hän sai itselleen pääsiäisen keriksen eli Taikapadan.

Juhlat lähenivät loppuaan. Virallinen osuus päätettiin kello 19, mutta juhlat jatkuivat huoneessa vielä pitkään - ties vaikka vieläkin?

Mukavaa kevättä kaikille,
toivottaa keikku

PELI-ARVOSTELU: TIGER WOODS PGA TOUR 2004

Fifa

Heipparallaa, mukavaa kevättä kaikille golfin merkeissä!

Kuten jo mainitsinkin, tällä kertaa arvostelussa on golf-peli nimeltään Tiger Woods PGA Tour 2004.

Miksikö 2004? En omista uudempaa, ja pitäähän sitä nostaa vanhoja pelejä kunniaan. Tuollaisen voikin onkia alelaarista hintaan 9e.

Tiger Woods PGA Tour 2004 on jatkoa muille samaa nimeä kantaville Ea Sportsin golf-peleille. Ensimmäinen Tiger Woodsin nimikkopeli ilmestyi vuonna 1999.

PELIN IDEA

Pelissä, kuten oikeassa golfissa, on tarkoitus lyödä pallo reikään mahdollisimman vähin lyönnein, jopa yhdellä lyönnillä, "Hole-in-one" :lla. Kun aloitat pelaamisen, on sinulla monta mahdollisuutta valittavanasi. Voit harjoitella, aloittaa "uran", pelata yksin tai kavereiden kanssa tai vaikka selata tekijöitä.

HARJOITTELUSTA ON HYVÄ ALOITTAA

Harjoittelussa valittavana on monta vaihtoehtoa, esimerkiksi puttaus, chipit tai vaikka pitkät lyönnit.

Puttauksessa pelaaja astuu viheriölle lähelle reikää ja harjoittelee puttausta. Tässä harjoituksessa on tarkoitus lyödä pallo reikään niin vähillä lyönneillä kuin suinkin mahdollista. Muista tarkastaa, onko ruohomatto kalteva vaiko tasainen. Sitten vaan puttaamaan.

Chipeissä pelaaja astuu joko bunkkeriin, eli ns. hiekkikselle tai karhealle graffille, eli epätasaiselle nurmikolle tai korkeaan heinikkoon. Pelaajan on tarkoitus "chipata" pallo pois heinikosta suoraan viheriölle.

Viimeisenä esimerkkinä ovat pitkät lyönnit, joissa pelaaja asettuu pitkän suoran päähän ja pamauttaa puuysillä niin pitkälle kuin lähtee.

PELIN TEKNIIKAT JA HYÖDYLLISET OMINAISUUDET

Jokaisessa pelissä on omat herkkunsa, ja tässä pelissä mielestäni parhaat herkut ovat omavalintaiset lyöntityylit 2 vaihtoehdosta.

Fifa 1. "Laukaisu"

Kun olet valmis, vedät kursorin mailan päälle, jolloin näkyviin tulee himmeä nuoli. Sitten klikkaat hiiren vasenta näppylää, vedät hiirtä taaksepäin ja työnnät niin nopeasti ja kovaa kuin ikinä pystyt. Muista kuivat kädet, ettei hiiri lennä suoraan seinään.

2. 3-Klikkaus

Tämä tyyli on helppo, jokseenkin vaikea ymmärtää aluksi. Ensiksi vedät kursorin nuolen päälle jne. aivan kuten laukaisussakin. Sitten klikkaat, ja näkyviin tulee erikoinen mittari. Kun klikkaat toisen kerran, nuoli lähtee etenemään mittarissa vihreältä alueelta punaiselle. Kolmannen kerran klikkaat, kun nuoli on mielestäsi sopivassa kohdassa mittaria. Jos nuoli on vihreällä, on lyönti hiljainen lähes puttausmailasta riippumatta. Jos mittarin nuoli on taas punaisella, on lyöntikin kova ja golffarin pää punainen.

"Mitäs ne hyödylliset ominaisuudet sitten olis?"

Pelissä on tietysti lukuisia hyviä ominaisuuksia, mutta pinnalle nostan tällä kertaa pinnalle oman suosikkini: Oman pelaajan kustomointi. Miksikö se sitten on niin hyvä ominaisuus? Kun pelaajalla aloittaa uran, ei ole valittavana monia vaatetyylejä, koruja, mailoja, tatuointeja tai vaikka palloja. Voittamalla kisoja ja turnauksia niitä saa lisää, ja pelaajasta voi tehdä todella hienon.

LYHYET FAKTAT PELISTÄ

Sitten kurkistetaan pelin huonoihin puoliin.

- Peliin kyllästyy liian nopeasti, sillä kenttiä ei ole riittävästi
- Oikeaan hauskanpitoon tarvitaan kaveriporukka, koska tietokoneesta ei saa tekemälläkään pelikaveria
- Pienet bugit lyömisessä ärsyttävät todella
- Ura-modissa on pelattava liikaa pikkupelejä päästäkseen pelaamaan 18 reiän peliä

Fifa PLUSSAT, MIINUKSET JA MIELIPITEET

Plussaa
+ Hyvä grafiikka ja pelattavuus pelin ikää ajatellen
+ Lisäominaisuudet
+ Pelityylit ja harjoittelu

Miinusta
- Peliin kyllästyy nopeasti
- Liian vähän kenttiä
- Ura-modi mättää liikaa

TIIVISTELMÄ JA LOPPUSANAT

Tiger Woods PGA Tour 2004 on osa suurta Ea Sportsin golf-sarjaa. Pelissä riittää tekemistä toviksi, mutta se alkaa kyllästyttää nopeasti. Golf-faneille kuitenkin oiva paketti, ja alelaarista ostettuna hinta-laatu -suhde on erinomainen.

Suosittelen tätä peliä kaikille, jotka kaipaavat lepoa hermoilleen sotapeleistä, loputtomaan räiskintään kyllästyneille äideille ja vaihtelua kaipaaville pelaajille.

Mukavaa huhtikuun jatkoa kaikille
Tuomas 'Ribbon' Woods... Vai mitenkähän se menikään?


Kuvat © EA GAMES

MUSIIKKIARVOSTELU: LOVEX – ANYONE, ANYMORE

Lovex on tamperelainen englanniksi esiintyvä rock-yhtye. Yhtyeen perustajajäseniä ovat Sammy, Jason ja Vivian. Bändi esiintyy taiteilijanimillä, eikä kukaan heistä ole halunnut paljastaa oikeaa henkilöllisyyttään. Lovexin nykyiseen kokoonpanoon kuuluu 6 jäsentä: Theon, Vivian Sin'amor, Sammy Black, Jason, Julian Drain ja Christian. Yhtye sijoittui kolmanneksi Suomen euroviisukarsinnoissa vuonna 2007 laululla Anyone, Anymore.

lovex

Anyone, Anymore on Lovexin singlejulkaisu ja kappale vuodelta 2007. Anyone, Anymore olisi sopinut hyvin Suomen euroviisuedustajaksi, sen verran tarttuvaa materiaalia se on. Kappale alkaa komealla kosketinsoitinmelodialla, ja se muuttuu entistä upeammaksi, kun muut soittimet luovat sen ympärille menevää äänimaisemaa koko keston ajan. Kaiken kohokohta on kuitenkin mukaansatempaava kertosäe, jossa hoilaa melkein tahtomattakaan mukana.

Agneta