Ei avoimia työpaikkoja.

Rekrytointi »

Ranska Tässä numerossa esittelyssä Ranskan Habbo Hotel.

Lue palstaa »

Kysy HabboeXpertiltä!

Numero 7:n kyselyssä kyseltiin ihmisten terveyttä. Arpaonni suosi tällä kertaa hahmoa nimeltää AmmuttuC!

Tuloksiin »

------------------------

Tämän numeron kyselyn aiheena on teeman mukaisesti musiikki!

Kyselyyn »

------------------------

Kuvalehti Heebun Käyttäjätutkimuksen voittajat on valittu!

Käyttäjätutkimukseen »

Ensi numerossa aiheena Urheilu!

Urheilu

Millaisia erilaisia urheilulajeja on olemassa? Miksi harrasta urheilua? Miksi ylipäätänsä kannattaa urheilla?

Mikäli sinulla on ajatuksia, kirjoita Heebuun! Toimituksemme ottaa artikkeleita vastaan osoitteeseen [email protected].

Ohjeita ja lähetyslomake artikkelin lähettämiseen löytyy täältä »

Huomaa myös, että olemme uudistaneet kirjoitusopastamme!

Numero 9 julkaistaan 13.6.2007 !

Kirjoituskone Erinna
keikku
Agreeable
P!nKy!
-pippin-
Ribbon
Agneta
Ihmissyoja
Vaniljapasta
Vinoteksti

Ankkala

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.


TSUMDIDUMDUM JA PADAMPPAMPPAM...

Disco!

Musiikki on taiteenlaji, josta lähes kaikki enemmän tai vähemmän nauttivat. Eri ihmisten musiikkimaut vaihtelevat huikeasti, sillä vaikka jokin kappale olisi oman tyylilajinsa ehdotonta parhaimmistoa, saattaa kyseinen musiikkipätkä kuulostaa monen ihmisen korvissa kerrassaan kauhealta. Tämä ei liene kuitenkaan ongelma, sillä musiikkia löytyy maailmasta varmasti jokaiseen makuun, eikä oman musiikin tuottamisen mahdollisuutta kannata unohtaa. Soitto- ja lauluopinnot kehittävät tekijänsä useaa musikaalisuuden osa-aluetta, mutta musisoida voi aivan yhtä hyvin myös ilman opetusta ja juuri niin kuin haluaa ja sillä porukalla, joka miellyttävimmältä tuntuu.

Volume

Millaisia mahtavatkaan olla BUZZ! -musatietovisa ja SingStar Legends -karaokepeli? Mitä hahmot Sampsi ja dj.time kertovat omista Habbon musaryhmistään? Miltä kuulostaa Within Temptationin biisi Frozen?

Kultalevy

Nämä ja monta muuta musiikkiin ja muuhun liittyvää kysymystä saavat vastauksia ja uusia näkökantoja Heebun numero kahdeksikosta, jonka kirjoitukset johdattelevat lukijansa musiikin poluille. Minkähänlaista musiikkia tämänkertaisessa Maailmalla -palstan maassa Ranskassa kuunnellaan?

Rytmikkäästi kirjoitellen,
Erinna

HAASTATTELUSSA MOD-MILTSI

Tämänkertaisen haastattelun kohteenani on MOD-Miltsi. MOD-Miltsi on ahkera musiikin kuuntelija. Mitähän hän mahtaa kuunnella ja mitä mieltä hän on nykypäivän musiikkibisneksestä?

keikku ja MOD-Miltsi Millaista musiikkia kuuntelet?

- Musiikkimakuni on erittäin laaja ja lisäksi se vaihtelee kausittain. Tällä hetkellä kuuntelen enemmän hieman vauhdikkaampaa tanssi/clubimusaa.

Miksi tai missä tilanteissa kuuntelet musiikkia?

- Kuuntelen musiikkia lähes taukoamatta kotona ja kaupungilla liikkuessani, nykyään jopa nukkuessani asunnossa soi jokin rauhallinen musiikki.

Soitatko jotain instrumenttia? Jos et, niin miksi et?

- En soita. Ei ole koskaan tullut aloitettua.

Mihin suuntaan mielestäsi nykyajan musiikkibisnes on menossa?

- Mielestäni levy-yhtiöillä on ollut suunta hiukan hukassa Internetin kanssa. Internet on tuonut uusille artisteille monia uusia mahdollisuuksia oman tuotannon esittelyyn, ja tätä kanavaa levy-yhtiöt eivät ole osanneet täysipainoisesti hyödyntää.

Aiotko käydä festareilla ensi kesänä?

- Ei ole vielä tiedossa, mutta luulisin, että joku äkkilähtö johonkin tulee. :)

Harrastatko musiikkia muuten kuin kuuntelemalla, esim. käymällä konserteissa, oopperoissa jne?

- On jäänyt vähemmälle viime aikoina.

Terveisesi Heebun lukijoille. :)

- Oikein mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille, ja muistakaa lukea Habbon sivujen turvallisuus-osio. :)

keikku

PÄÄTOIMITTAJAN HUOMIOITA STAFFIHAKUAJALTA

Jälleen yksi staffihaku on ohitse. Tämänkertainen hakemusten määrä kohosikin suuriin lukemiin, sillä pelkkiä arvostelijoiden (musiikki/elokuvat + huoneet/habbosivustot) töitä koskien saapui puolisensataa hakemusta. Olen käynyt ne kaikki tarkasti läpi ja tehnyt erilaisia huomioita, jotka katson parhaaksi esittää myös julkisesti toivoen, että mahdollisimman moni ne myös lukisi.

Siteeraan omaa kirjoitustani Heebun vieraskirjassa:

Uskaltakaa tuoda reilusti esille oma osaamistasonne. Työhakemus ei ole oikea paikka alkaa vähätellä taitojaan, joista arvelisi olevan hyötyä tulevassa toimenkuvassaan.

Lisäksi PANOSTAKAA näytetyöhönne. Näytetyö on niin ikään mahdollisimman huono paikka heittäytyä laiskaksi ja sutaista näytetyö vähän sinnepäin. Näytetyö on tärkein linkkimme osaamistasoonne! Vaikka kuinka muussa osassa staffihakemusta hakija kehuisi osaamisensa ja menestyksensä maasta taivaisiin ja ilmoittaisi olevansa asenteeltaan työhön paras mahdollinen, se kaikki jää pelkäksi sanahelinäksi, ellei hakijalla ole lyödä pöytään jotain konkreettista itse tuottamaansa materiaalia.

Vain ÄLLISTYTTÄVÄN pieni vähemmistö hakijoista liitti hakemuksensa yhteyteen pyydetyt KAKSI näytetyötä annetuista aiheista, vaikka tätä olimme selkeästi pyytäneet. Näytetyöt sisälsivät myös aivan itse kehiteltyjä aiheita, ja suuri enemmistö oli tehnyt vain yhden työn. Työhakemuksessa ei ole missään mielessä järkevää poikeita jollain lailla - tahallaan tai huolimattomuuttaan vahingossa - ylläpidon taholta annetuista ohjeista. Tämä hämmästyttävän suurella todennäköisyydellä kostautuu.

Kielioppivirheitä sattuu joskus kaikille, eikä se ole vaarallista. En silti katsonut hyvällä hakemuksia, joissa tarinoitiin kirkkain silmin "oon9 hyvä kirjotaa ja haluun heebuun ksoka mutu että täää ois kiva pleissi ja haluun kirjottaa artikkeleita ja uutisia ja sensellasita ja lisäks haluun kirjottaa ja saaha töitäni esille kun ope sanoo aina että mä oon hyvä ja no hmm kaverit on aina sanonu että oon luova!!!joten halusiin kirjottaa ja no muualla ei ollu töitä tarjolla joten siks hain tänne että kattosin että miten kauvan tässä jaksasolla ja tällast;D;DD;D;Dmmut kuitenki hain siks kuhaluun kirjotaa". Esimerkki ei ole sitaatti yhdestäkään saapuneesta hakemuksesta, mutta vastaavia löytyi - ihan oikeasti. Yksikin oman hakemuksen oikolukukerta säästää sekä päätoimittajan hermoja että parantaa huomattavasti hakemuksen positiivisen vaikutuksen mahdollisuuksia.

Kuvalehti Heebun kirjoitusopas (huom! Kaikki artikkelien tai työhakemusten lähettäjät, lukekaa opas ajatuksella, sinne on tullut myös alkukeväällä uutta materiaalia) pätee myös työhakemusten kanssa. Suurin ongelma näytetöissä oli kirjoitusoppaan "älä kirjoita päiväkirjamaisesti" -kohdan sivuuttaminen. Artikkeleissa, myös työhakemusten näytetyöartikkeleissa, ei tule käyttää ilmaisuja "tämä artikkeli kertoo...", "heippa vaan kaikki lukijat, kirjoitan...", "ajattelin kertoa teille aiheesta..." ja vastaavia. Matkakertomukset ovat asia erikseen, samoin älkää ottako mallia allekirjoittaneen pääkirjoituksista, joissa kirjoitussävyn kuuluukin olla astetta rennompi, "juttelevampi". Normaalissa artikkelissa lukijaa ei tule puhutella esimerkiksi "eikö niin?" tai "mitä sanoisit, jos..." -tyyppisillä ilmauksilla.

Uskoni ihmisyksilöiden oppivaisuuteen ja uuden tiedon omaksumiseen on kuitenkin suuri, joten hakemusten tarkastusvaiheessa joitakin karkeitakin virheitä päädyin katsomaan läpi sormien, mikäli kirjoittaja vaikutti potentiaaliselta.

Hienoa, että olitte näin suurella joukolla ja innostuksella mukana haussa. Hatunnosto kaikille reippaille hakijoille ja innostavaa kesän odotusta!

Erinna
Päätoimittaja

MÄ TRÄKSÄÄN, TRÄKSÄÄKS SÄ?

Traxmachine -gallup trax

Habbo Hoteliin saatiin vihdoin viimein kauan odotettua musiikkia, kun edellinen suuri päivitys oli suoritettu. Sulosoinnut kajahtelevatkin nykyisin ilmoille monista yksityishuoneista. Habboilijoiden musikaalinen luovuus on päässyt valloilleen, ja sen huomaa hyvin varsinkin monissa discoissa, jotka ovat elävöityneet huomattavasti Traxmachine -nimisen vempeleen tulon jälkeen. Mutta mitäpä mieltä habboilijat pohjimmiltaan sitten ovatkaan tästä oudonnimisestä laitteesta? Miltä se näyttää ja kuulostaa, ja onko sen käyttäminen helppoa? Entäpä onko hinta-laatu -suhde kohdallaan?

trax

90% kyselyyn vastanneista habboista pitää Traxmachinea hyvänä keksintönä, ja vain 10% :lla oli vastaan sanomista. Lähinnä mietittiin, miten laitetta voisi vielä parantaa. Sen äänenlaatua muun muassa kritisoitiin. Myös laitteen hinta puhutti. Vajaa puolet oli sitä mieltä, että se on melko halpa tai sopivan hintainen. Loput 60% taas pitävät laitetta liian arvokkaana.

trax

Ulkomuodoltaan Traxmachine on monien habbojen mielestä ihan onnistunut kokonaisuus. 80% kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että laite on ulkonäöltään ihan hieno. 20% ilmoittikin sitten eriävän mielipiteensä. "Se voisi olla enemmän oikeiden stereoiden näköinen (VeBba)". Habboilijat kaipailevat myös muita värivaihtoehtoja laitteeseen, sillä perinteinen musta vaikuttaa nyt, varsinkin kesän kynnyksellä, melko synkältä väriltä niinkin pirteän musiikin rinnalla. Tosin thegreatdevilin korvia musiikki ei juurikaan hivele: "Musiikki ei ole kovin hyvälaatuista, äänet kuulostavat lähinnä kissan kidutukselta." Noh, mielipiteensä jokaisella. Dj Fuse tosin saattaisi olla eri mieltä. ;)

trax

Helppokäyttöiseksi Traxmachinea väitti puolet vastaajista. Tosin heilläkin oli alussa jonkinlaisia vaikeuksia käytön suhteen, joskin ongelmat olivat pikaisesti kadonneet pidemmän tutkiskelun jälkeen. Vaikeakäyttöisenä laitetta piti 30% vastaajista, ja 20% ei ollut kokeillut laitetta itse vielä ollenkaan. Jokaisella kuitenkin on varmasti tulevana kesänä aikaa ja kiinnostustakin kaivaa itsestään esille pikkuinen säveltäjä, ja vaikka laitteen käyttö alussa tuntuisikin hankalalta, niin harjoittelemallahan kaikkea oppii.

trax

Traxmachine -gallupiin vastaamassa ja mukana keskustelussa olivat: babyYasmin, huubertti, basooka, jeppe1996, VeBba, thegreatdevil ja NicoleXD sekä kolme habboa, jotka tahtoivat pysyä nimettöminä.

Träksäilemisiin,
-pippin-

COKE MUSIC

Coke Music

Coke Music on Sulakkeen tekemä musiikkiaiheinen hahmochatti, joka on Englannin kielinen. Coke Music on avattu vuonna 2002. Paikan "idea" on tehdä musiikkia, soittaa sitä ja saada kolikoita, joilla voi ostaa sitten tavaraa. Katalogin valikoima on laaja, mutta sitä on hankala selata. Coke Music on täysin ilmainen.

Aluksi kaikki toiminnot voivat tuntua vaikeilta, mutta kyllä ajan myötä oppii. Lisäksi Coke Musiciin meneminen on hankalaa, koska rekisteröityminen vaatii hyvän englanninkielentaidon, ja paikassa käytetään aukioloaikoja. Suomen ajassa Coke Music aukeaa vasta illalla ja sulkeutuu varhain aamulla. Älä siis yritä kirjautua päiväsaikaan.

Coke Music

Yleisiä tiloja on paljon, ja melkein kaikki ovat saaneet nimensä jonkun kaupungin mukaan. Helsinkiä tai mitään Suomen kaupunkia en löytänyt.

Coke Musicissa on myös samanlaisia toimintoja kuin Habbossa. Vaihtomaatti, viestiväline yms. Aina, kun juot Coca Colaa, saat 10 kolikkoa. Se on hauska ominaisuus. Juomia ei kuitenkaan saa ottaa monta peräkkäin.

Omasta mielestäni Coke Music on hyvä paikka, ja grafiikka on Habboa parempaa. Suomalaista juttuseuraa ei tosin tahdo löytyä, ja enää paikka ei ole kovin erikoinen, koska Habboonkin on tullut musiikki. Tosin Coke Musicin äänet ovat omasta mielestäni parempia ja niitä on enemmän.

Piipahda: www.cokemusic.com tai www.mycoke.com. Nettisivuilla on muutakin mukavaa. :)

Nähdään Coke Musicissa,
terveisin Agreeable

ERIÄVÄ MIELIPIDE COKE MUSICISTA

Kuvitelkaa tyttö istumassa tietokoneella tekemässä kuvituksia Heebuun. Hän katselee kirjoittamaansa listaa vielä tekemättömistä kuvista. "Ah, Coke Music -aiheisia kuvia. Siellä en ole käynytkään pitkään aikaan!" hän ajattelee ja kirjoittaa Internet-selaimeensa www.mycoke.com. Odotellessaan sivun latautumista päättää hän tehdä muita kuvia. Yhtäkkiä hänen tietokoneensa alkaa hidastella ja takkuilla. Tyttö klikkaa tehtäväpalkista MyCoke-sivun esille. Hänen silmillensä pläjähtää valkoinen iso popup-ikkuna, josta kuuluu omituista mölinää. Hän päättää vielä kestää tämän ja yrittää muistella tuhat vuotta vanhan käyttäjätunnuksensa salasanaa.

Kirjauduttuaan sisään tyttö yrittää etsiä vanhaa kunnon Coke Musicia. Hetken kuluttua se löytyykin. Hän menee sisään ja odottelee. Ja jatkaa odottamista. Ja odottaa vielä vähän aikaa. Latausaika on ihan uskomattoman pitkä! "Auttaisikohan, jos suljen Photoshopin?" hän ajattelee ja sulkee kuvankäsittelyohjelman. Kone alkaa takkuilla jälleen, mutta vihdoin ensimmäinen latausaika loppuu, ja hän pääsee katselemaan uudistunutta etusivua. "Jahas", hän ajattelee katsellessaan yleisiä huoneita. Yhdessä ainoassa paikassa oli ihmisiä runsaat 18 kappaletta! "No, menenpä tuonne", hän toteaa mielessään ja klikkaa itsensä sisään.

My Coke

Hän odottaa hetken ja katselee sähköpostejaan toisessa välilehdessä. Yhtäkkiä alkaa jälleen kuulua mölinää, joka on vielä pahempaa kuin se, jota hän oli kuullut alussa. "AARGH!" hän huutaa ääneen ja laittaa kaiuttimestaan äänen pois. Coke Musicissa näet voi tehdä musiikkia. Siis ihmiset, joilla ei ole mitään tajua hyvästä musiikista tai mistään muustakaan, voivat tehdä musiikkia pienistä ääniklipeistä, joita vain työnnetään jonoon. Yleensä tästä tulee kaaosta, eikä tämäkään "kappale" ole mikään poikkeus.

Tyttö tuskastuu ja ottaa esiin Coke Music -ikkunan, ja mitä yläreunassa lukeekaan: "Coke Music (ei vastaa)". Hän kiroaa ja antaa sivun olla. Ikkunaan alkaa ilmestyä liikkuvia ukkeleita, ja koko kone alkaa hidastella. Tämän takia hän oli jättänyt koko Coke Musicin alun perin kamala mölinä ja hidasteleva ja tilttaileva nettisivu. Lopulta hän ottaa yhden screenshotin ja yrittää sulkea ikkunan. Se ei sulkeudu! Hän klikkaa oikeassa yläreunassa olevaa X-merkkiä monta kertaa, ja hetken kuluttua Coke Music -ikkuna sulkeutuu. Kaiuttimet ovat vielä äänettömällä.

Kaiken tämän jälkeen tyttö päättää kirjoittaa Heebuun oman mielipiteensä Coke Musicista. Hän näpyttelee tarinaa kaikessa rauhassa puolisen tuntia ja päättää sitten laittaa kaiuttimensa takaisin päälle. Tyttö kääntää volume-nappulaa ja huomaa kamalan asian: Coke Musicin korviariipivät äänet ovat jääneet soimaan, vaikka ikkuna onkin suljettu!

Ihmissyoja

HEVIRÄMINÄÄ JA TRANCEA – MUSARYHMIEN PERUSTAJAT TENTISSÄ

Habboon avautui edellisen päivityksen jälkeen mahdollisuus tehdä oma ryhmä, johon pystyi kasaamaan samanhenkisiä habboilijoita kuin mitä omat kiinnostuksen kohteet olivat. Toiset pitävät elokuvista ja näyttelijöistä, toiset kertovat ryhmissään lempi tv-ohjelmistaan tai juomista. Jotkut tuovat ryhmän kautta muille tietoisuuteen, millaista musiikkia he kuuntelevat. Tapasin muutaman fanaattisen oman musiikkityylinsä edustajan ja kyselin heiltä, mistä lähti innostus oman musatyylisen ryhmän perustamiseen ja mitä ryhmä touhuaa yhdessä. Pitävätkö hevarit kenties moshauskisoja hotellin pimeissä kellaritiloissa, ja keskittyvätkö trance-ryhmän jäsenet bilettämään yötäpäivää?

Koska perustit ryhmän ja miksi?

Sampsi: "Perustin ryhmän 28.4, koska tahdoin kokeilla, miltä tuntuu perustaa oma ryhmä. Oman ryhmätunnuksen tekeminen innosti myös ryhmän muodostuksessa."

dj.time: "Perustin ryhmän 8.3 hetken mielijohteesta. :D Ajattelin ryhmän, että saisin merkin tietoihini. Ja sitten aloin miettiä ryhmän nimeä, ja ajattelin tehdä ryhmän hevarit. En yhtään ajatellut, että siitä tulee noin suosittu."

Musaryhmät Mikä on ryhmän "idea", ja millaisia jäseniä siihen kuuluu?

Sampsi: "Ideana oli saada kaikki trance-musiikista sekä muustakin musasta pitävät ihmiset kokoon ja kertoa myöskin omasta innostuksesta muille. Uskonkin, että monet liittyneistä habboista ovat todella innostuneita trance-musiikista, mutta osa on voinut liittyä ryhmään pelkän merkinkin takia. Kaiken kaikkiaan ryhmään kuuluu ihan asiallista porukkaa. :)"

dj.time: "Ryhmän idea on koota kaikki habbon hevarit yhteen, ja ryhmään kuuluu lähinnä hevi- ja metallimusiikkia kuuntelevia habboja."

Kuka/ketkä saavat liittyä ryhmään, ja montako jäsentä siihen kuuluu?

Sampsi: "Ryhmän tiedoissakin lukee, että ryhmään saavat liittyä myös muusta tanssimusiikista pitävät. Tähän mennessä meitä on vasta vain 31 henkilöä, koska ryhmä on sen verran uusi, ettei väkeä ole vielä ehtinyt kertyä."

dj.time: "Ryhmään saavat liittyä he, jotka kuuntelevat heviä/metallia, eli raskaan musiikin ystävät, ja ryhmään kuuluu noin 700 jäsentä, jos I- ja II-ryhmät lasketaan yhteen. Ystäväni Mixeli teki Hevarit II -ryhmän, kun ensimmäinen ryhmä täyttyi. Liittymispyyntöjä tulee päivässä noin 100 kpl. Yleensä pystyn hyväksymään vain 10, sillä kaikki pyynnöt eivät ole perusteltuja tai ne on perusteltu huonosti."

Mitkä ovat ryhmän hyvät ja huonot puolet?

Sampsi: "Ryhmien hyvät puolet ovat, että ryhmän tunnusvaihtoehtoja on hyvin monenlaisia, joten ei tule sekaannuksia toisien ryhmien kanssa. Hyvää on myös se, että samanlaiset ihmiset voivat tavata toisiaan ryhmän vieraskirjassa tai muussa merkeissä. Ainoana huonona puolena pidän sitä, että ryhmillä ei ole minkäänlaisia ominaisominaisuuksia, esim. erikoisia tavaroita tai jotain bonusjuttuja, joita kertyy ryhmän merkeissä. Mitään negatiivista en oikein löydä ryhmistä. :)"

Musaryhmät dj.time: "Hyviä ja huonoja puoliakin on. Huonoja ovat ne, että liittymispyyntöjä tulee liikaa, ja kaikki eivät jaksa perustella."

Ketkä kuuluvat ylläpitoon?

Sampsi: "Olen itse ainoa ylläpitäjä ryhmässä. Saatan korottaa ylläpitäjäksi ajan kuluessa hyviksi kavereiksi tulleita habboilijoita. :) Pelkona on epäluottamus muihin ylläpitäjiin."

dj.time: "Tällä hetkellä Mixeli, kwant, galois ja minä."

Järjestätkö jäsenille tapahtumia tai tapaamisia?

Sampsi: "Oikeastaan järjestän useinkin bileitä SkullCandy -vaihtiksessani. Mutta kerron siitä vain ryhmän jäsenille, jotka ovat kamulistallani, koska on vaikea olla yhteydessä muihin ryhmän jäseniin, sillä en usko, että lukevat usein vieraskirjaani."

dj.time ja kwant: "Emme ole vielä ehtineet, mutta tulevaisuudessa kyllä. Suunnitteilla on joitakin kokouksia tai juhlia."

Mitä musiikki merkitsee sinulle itsellesi?

Sampsi: "Eihän kukaan voi elää ilman musiikkia. Musiikki on yksi elämäni tärkeimmistä asioista. Suurin intohimoni on juuri tanssimusiikki. Ja oli todella mukavaa, että habboonkin tuli vihdoin musiikkia, kuuden vuoden jälkeen. Ihanaa on tehdä musiikkia nyt myös itse ja jakaa musiikin iloa toisille."

dj.time ja kwant: "Musiikki on minulle elämä, ilman musiikkia en voisi elää. Päivä ei starttaa ilman metallimusiikkia."

Terveisiä Heebun lukijoille?

Sampsi: "Todella iloisia lukuhetkiä Heebun lukijoille! :)"

dj.time ja kwant: "Älkää peeloilko, juokaa teetä ja muistakaa kuunnella heviä, mutta jättäkää Ari ja Lordi hyllyynne. :)"

Rock on!
-pippin-

MITÄ MUSIIKKI MERKITSEE IHMISILLE?

Trax!

Istun kirjoituspöydän ääressä ja teen läksyjä. Radio on auki. Siellä soi Avril Lavignen uusin hitti Girlfriend. Mutta silloin mieleeni putkahtaa ajatus: onko musiikki minulle ja muille ihmisille muutakin kuin taustamelua?

Alan miettiä. Ensin mieleeni nousee poika minun luokaltani. Hän on hoppari henkeen ja vereen. Hänelle musiikki ei ole taustamelua, hänelle se on kokonainen elämä, elämäntapa.

Sitten ajatukseni siirtyvät tyttöön naapuriluokalta. Hän soittaa pianoa, ja hän on siinä hyvä! Joskus häntä ei huvittaisi mennä pianotunnille, mutta hän menee silti. Se on osa häntä.

Sitten alan miettiä, että vaikka musiikki ei sinänsä merkitsisikään ihmiselle paljoa, se voi vaikuttaa ihmisiin. Esimerkiksi artisti nimeltä Pink yritti vaikuttaa kappaleellaan Stupid Girls kauneusihanteeseen, joka on valloillaan varsinkin Amerikassa.

Kyllä musiikki on muutakin kuin taustamelua, vaikka se merkitseekin meille ihmisille eri asioita. Joillekin se on elämä, mutta vaikkei olisikaan, se vaikuttaa silti.

P!nKy!

PELI-ARVOSTELU: SINGSTAR LEGENDAT (PS2)

Singstar

Koko perheen karaokepeli Singstar on vakiinnuttanut asemansa koti-iltojen hauskuuttajana ja bileiden buustaajana. Uudessa Singstar Legends -pelissä ollaan nyt legendojen jalanjäljillä, kun mukana on klassikkokappaleita niin kotimaan kuin ulkomaidenkin listojen kärjestä. Jokainen meistä on varmasti joskus laulanut laittaessaan ruokaa, siivotessaan, ajaessaan autoa ja useimmiten ollessaan suihkussa. Moni on varmasti kuulostellut omaa ääntään ja miettinyt: "Kyllä mä taidan osata laulaa"?. Singstar on siitä hauska pelisarja, että se kertoo meille kaikille suihkulaulajille, onko laulutaitoa jaettu lahjakkuusjonossa meille ollenkaan. Sen antamien tulosten perusteella ei ehkä kuitenkaan kannata lähteä yrittämään vaikkapa Idolsiin. Singstar -pelisarja on tarkoitettu lähinnä hauskanpitoon kaveriporukassa. Tiukkojakin kisoja on toki mahdollista saada aikaiseksi, jos löytyy riittävän kilpailuhenkisiä ihmisiä. Yksinkertaisesti toteutettu laulupeli tekee kenestä tahansa esiintyjän, TÄHDEN, tai ainakin laulajan. Vaikka laulutaito olisikin nollassa, on pelissä tärkeintä kuitenkin hyvä meininki. Tämän pelin parissa ei tarvitse hävetä laulutaitojaan, sillä asenne ratkaisee.

Singstar

Vaikeustasoja on kolme: Helppo, normaali ja vaikea. Jokaiselle varmasti löytyy sopivan haastava taso, joka vastaa laulajan omia kykyjä. Sanojen osaamisella tai muistamisella ei tässä karaoketyyppisessä laulupelissä ole mitään merkitystä. Aiemmissa sarjan peleissä on toki ollut oivia kappalevalintoja, mutta vasta Legendat -pelissä pääsevät myös härmäläiset perusjuntit omaan elementtiinsä laulamalla vaikkapa Yön kaunista Joutsenlaulua tai Eppu Normaalin Tahroja paperilla. 15 kotimaista kappaletta saavat laulun raikaamaan aamuyön pikkutunneille asti. Laulaminen suomenkielellä lieneekin monille paljon helpompaa kuin englanniksi laulanta, mutta kotimaisten klassikoiden joukosta löytyy muutama vieraskielinenkin megahitti, kuten Lordin Hard Rock Hallelujah ja HIMin Right Here In My Arms. Myös erilaisia laulutiloja on SingStar Legendat -pelissä useita. Sooloartistit voivat laulaa yksinään, mutta siinä ei juuri ole mitään mieltä, ellei petollisesti treenaa illan laulubileitä varten. Parhaimmillaan peli on ehdottomasti suuremman joukon kesken pelattuna. Pelissä on mahdollista kilpailla kerralla jopa kahdeksan henkilöä, eli kaksi neljän hengen joukkuetta. Peli tarkkailee jokaisen laulajan suoritusta ja pisteyttää nämä sävelessä ja tahdissa pysymisen perusteella. Pisteitä heruu nollasta kymmeneentuhanteen, ja arvostelukin tulee pisteytyksen yhteydessä aina sävelkorvattomasta aitoon SingStariin.

Singstar

Pelin voi hankkia joko mikrofonien kanssa tai ilman. Samat mikrofonit sopivat sarjan aikaisempiinkin peleihin. Jos halukas laulaja on puuhissa ensimmäistä kertaa, niin toki kannattaa ostaa mikrofonivarusteinen painos, ilman mikkejä ei laulamisesta tule juuri mitään. Mikit liitetään PS2 -konsoliin usb-liitännällä. Toinen mikki on merkitty punaisella värillä, toinen sinisellä. Tästä tunnistaa kätevästi myös laulajan suorituksen kanssalaulajan loilotuksesta.

Ei siis muuta kuin mikki käteen ja menoksi. Hyvät biisit, musavideot ja kaverien seura on harvinaisen toimiva resepti, joka saa kielenkannat irtoamaan ja riemun kattoon. Tämä ei ole karaokea, vaan pikemminkin hauskaa biletystä ja hupailua Peli on täydellinen bileiltojen kuningas.

Mikin varressa heiluen,
-pippin-
Tekijä/julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2
Pelaajia: 1-8

Kuvat © www.singstargame.com

PELIARVOSTELU: BUZZ! SUURI MUSIIKKITIETOVISA (PS2)

BUZZ!

Heipparallaa! Kohta koittaa kesä ja vapaus! Tässä jälleen peliarvostelu, jonka johdolla Sinä ja toverisi viihdytte varmasti!

BUZZ! -musiikkitietovisa on osa BUZZ! -sarjaa, johon kuuluu 3 muuta peliä (Suuri tietovisa, Urheiluvisa ja Megavisa). Peli sisältää 4 BUZZ!-summeria, 1000 musiikkileikettä ja 5000 kysymystä musiikin kuudelta vuosikymmeneltä. Peliin kuuluu 10 erilaista pelikierrosta ja keltatukkainen, hieman näsäviisas juontaja. BUZZ! -tietovisat ovat ilmestyneet vain PlayStation kakkoselle.

MITEN PELATAAN?

Peli alkaa siitä, kun ykköspelaaja valitsee pelityylin ja pelaajien lukumäärän. Sitten pelaajat valitsevat oman hahmonsa ja astuvat studioon. Peli alkaa.

PELIKIERROKSET

1. Pisteidenkeräys

Helppo ja ensimmäinen kierros, jossa kerätään pisteitä vastaamalla oikein kierroksen kysymyksiin.

2. Oikea väite

Jos näet mielestäsi oikean yhteden, paina hälytintä. Muista olla tarkkana, vain nopein saa pisteitä.

BUZZ! 3. Nopein sormi

Mitä nopeammin painat hälytintä, sitä enemmän saat pisteitä.

4. Syöttö

Tällä kierroksella ei tiedetä, tällä kierroksella arvataan. Tehtävänä on syöttää kysymys sellaiselle pelaajalle, jonka luulet vastaavan väärin. Jos pelaaja, jolle syötit, vastaa oikein, saa hän pisteitä. Jos hän taas vastaa väärin, hän MENETTÄÄ pisteitä.

5. Siirrä pommi

Tällä kierroksella pitää vastata oikein liikuttaakseen pommia. Pommi siirtyy vasta, kun on vastannut johonkin kysymykseen oikein. Kysymys vaihtuu väärän vastauksen jälkeen. Se, kenen kohdalla pommi räjähtää, menettää pisteitä. Tällä kierroksella ei voi voittaa pisteitä.

6. Liipasinsormi

Tällä kierroksella kostetaan niille, jotka pettivät sinut aikaisemmin.

7. Hälytinpysäytys

Jos käsi-silmä -kordinaatiosi ja turhien faktojen tietäminen on sinulle olennaista, on tämä kierros juuri sinua varten.

8. Pikatuuli

Viimeinen kierros. Paina hälytintä nopeasti viedäksesi viime minuuttien pisteet. Hätäilemällä häviät ne!

YHTEENVETO, PLUSSA & MIINUKSET

BUZZ! -musiikkitietovisa on todella viihdyttävä seurapeli, jota jaksaa pelätä pitkällekin iltaan.

+ Paljon kappaleita
+ Laaja skaala kysymyksiä
+ Pelityylit
+ Kokonaisuus on loistava!

- Ei yksinpeliä
- Nuorille useimmat kysymykset ja kappaleet ovat vaikeita

Tätä peliä suosittelen kaikille, jotka haluavat jotain jännittävää ja viihdyttävää tekemistä minkä tahansa kokoiselle seurueelle.

Ribbon

Kuvat © www.buzzthegame.com

MUSIIKKIARVOSTELU: WITHIN TEMPTATION - FROZEN

Within Temptation on vuonna 1996 perustettu hollantilainen sinfonista metallia soittava yhtye. Yhtyeen on aikoinaan perustanut Robert Westerholt. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluu 6 jäsentä.

Within Temptation

Frozen On The Heart of Everything -albumin 3. kappale. Kappale on Within Templationin tyylin mukaisesti sinfonista metallimusiikkia. Frozen alkaa yllätyksellisesti jyrähtävällä basson ja rumpujen yhteenotolla ja rauhoittuu lempeäksi tuutulauluksi. Ei aikaakaan, kun basso ja rummut kiihtyvät taas ja laulu kerää voimaa ja nousee huomattavasti kaikkien soittimien yläpuolelle. Koko keston ajan kappale vaihtelee tuutulaulusta mahtavaan äänimaisemaan.

Agneta

KIRJA-ARVOSTELU: ILKKA REMES - PIRAATIT

Piraatit

Kirjan kirjoittanut Ilkka Remes tunnetaan lähinnä aikuisten supersuosittuna jännityskirjailijana, mutta sama jännitys ja henkeäsalpaava vauhti sopii myös nuorten romaaneihin.

Aaro Korpi ja hänen kaverinsa Niko löytävät metsästä salkun, jossa on Ocean Emerald -laivan maihinnousukortti nimellä Juliette Du Pont. Aaro päättää palauttaa kortin omistajalleen palkkion toivossa. Kun Aaro palauttaa kortin, hänelle selviää, että Juliette Du Pont ja hänen työnantajansa Philippe Delacroix ovat ammattilaisrikollisia, jotka aikovat kaapata laivan ja ryöstää matkustajat. Uteliaisuus tempaisee Aaron mukaan seikkailuun, jossa hän ja yli 1500 matkustajaa ovat hengenvaarassa.

Kirja on jaettu 3 osaan ja edelleen 3-5 sivun lukuihin, joita tässä 275 sivun kirjassa on yhteensä 44. Jokainen luku on täynnä toimintaa ja jännitystä, jotka varmistavat, ettei kirja käy missään vaiheessa pitkästyttäväksi.

Agneta

Kuva © www.ilkkaremes.com