Heebu hakee staffilaisia!

Ei avoimia työpaikkoja tällä hetkellä.


Kyselyt ja kilpailut! Onnea!

Nro3:n kyselyn voittaja on Quicke! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Joulu Specialin kilpailun voittaja on Mc.Bailaaja! Onnea! Tulokset löytyvät täältä.Nro4:n kyselyn aiheena on Hayao Miyazakin anime-elokuvat! Osallistu kyselyyn täällä.Habbo Club kysely! Osallistu kyselyyn täällä!


Kysy Ankkamankalta! Yay!

Ankkamankka vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin taivaan ja maan väliltä!

Voit lukea hänen palstaansa täällä.


Kirjoituskone
Kirjoita meille!

Haluatko antaa sanasi julki? Kirjoita Heebuun!

Seuraavassa numerossa aiheena Lemmikit!

Lähetä juttusi 1.2.2007 mennessä, niin se ehtii julkaistavaksi!

Ohjeet artikkelin tekemiseen ja lähettämiseen täältä!

Lemmikit!

Nro 5 ilmestyy 7.2.2007!


Tätä lehteä olivat toimittamassa:

Erinna
keikku
Agneta
-Elukka-
Lamiah
Ihmissyoja
@[email protected]
Ribbon


MainostusSulakkeelta

Habbo®, Habbo Hotel®, Sulake ja niihin liittyvät tunnukset ovat Sulake konsernin tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tekijän-, tavaramerkki- ja muut oikeudet tämän sivuston Habbo Hotel® tai muusta Sulake konsernin omistamasta palveluista peräisin olevaan materiaaliin kuuluvat Sulake konsernille. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sulake konserni ei omista tai ylläpidä tätä sivustoa, eikä se ole osa Habbo Hotelin tai minkään muun Sulake konsernin ylläpitämän tai omistaman sivuston osa. Sulake konserniin kuuluvat yhtiöt eivät vastaa tämän sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai sivustolla esitetyistä mielipiteistä.

TERVETULOA, VUOSI 2007!

Olipa kaiken kaikkiaan hieno vuosi. Etenkin näin Kuvalehti Heebun näkökulmasta. Ensimmäisen numeron ilmestyttyä syksyllä 2006 suosio, kävijämäärät ja sitä kautta ylläpidon motivaatio kasvoivat niin kovasti, että otamme alkaneen vuoden innolla vastaan.

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan. Vaikka perusta pysyykin samana, myös Heebulla on uusia kujeita ja ässiä hihoissaan kävijöiden (ja staffin :)) iloksi. Enpä kerrokaan uudistuksista tämän enempää - ne selviävät varmasti jossain vaiheessa. ;)

Tulisika

Toivon jokaiselle antoisaa uuden vuoden alkua, pirteitä pakkaspäiviä, puuterilunta taivaalta ja sylikaupalla mukavia tammikuisia iltoja! Ja alkava vuosihan on kiinalaisen horoskoopin mukaan Red Fire Pig Year eli suomalaisittain tulisian vuosi. ;)

Kaakaota siemaillen,
Erinna

HAASTATTELUSSA DOELEE JA SAMYANI

keikku, DoeLee ja Samyani

Tämän numeron teeman mukaisesti haastattelen Singaporen ja Kiinan Community Managereitä (=yhteisömanageri) DoeLee :tä ja Samyani :a. Oli kunnia saada heiltä haastattelut! Haastattelut on suomennettu.

Kerro meille, millainen ilmapiiri Habbossanne on. Entä millaisia kilpailuja, ihmisiä ja traditioita siellä on?

DoeLee: Singaporen Habbolla on pieni ja läheinen yhteisö, joka sisältää monia kulttuureja ja kansallisuuksia. Joskus he puhuvat heidän omalla kansalliskielellään, kuten mandariinikiinalla, malaijin kielellä ja jopa tamilin kielellä, mutta kuitenkin suurin osa puhuu englantia. Meillä käy myös säännöllisesti englantia puhuvia käyttäjiä USA:n, UK:n, Kanadan ja Australian Habboista.

Hotellin henkilökuntana järjestämme useita huone- ja nettisivukilpailuja joka viikko. Lisäksi julkaisemme Habbon senhetkiset tapahtumat "Tapahtumat" -osiossa. Jokainen päivä on täynnä aktiviteetteja! Noin kaksi tai kolme kertaa viikossa meidän Infobus -yhteistyökumppanimme tulevat keskustelemaan Habbojen kanssa. Meillä on monia Infobus -yhteistyökumppaneita, jotka käsittelevät aiheinaan mm. kiusaamista, sosiaalisia ongelmista, tietoa luonnosta, nuorten seksuaalisuutta, stressiä, kissoja, koiria, kaneja, uraa teatterissa, ammatin ohjausta, ystävyyttä, yksinäisyyttä, huumeita, ihmisten taustoja ja elämistä epäonnistumisen ja vapaaehtoisuuden kanssa.

Yhdessä turvallisuusvastaavan, hotellin henkilökunnan ja moderaattoreisen kanssa me painotamme Internet-turvallisuutta ja lupaamme turvallisen alustan nuorille, jotta he voisivat luoda ystävyyssuhteita ja ilmaista heidän luovuuttaan.

Samyani: Vaikka Kiinan Habbossa ei ole niin monia habboilijoita kuin muissa hotelleissa, tunnelma hotellissa on silti hyvin vaikuttava. Ensimmäinen Habbowood -palkintoseremonia on tulossa kiinalaisille habboilijoille. Habboilijat kilpailevat yhdeksästä palkinnosta tässä erityisessä tilaisuudessa, joka sisältää tuomarointia, mm. "paras murre/paras ulkomainen kieli -elokuva" ja "huonoin elokuva". Parhaan näyttelijän on näytettävä yleisölle sanaleikki hotellissa. Ensi viikolla meillä järjestetään ensimmäiset Habbon talviolympialaiset. Habboilijat ottavat osaa tähän tapahtumaan tiimeissä ja kilpailevat 11 kategoriassa (8 hotellin henkilökunnan järjestämää ja 3 habboilijoiden järjestämää). Talviolympialaisten aikana me hankimme "Habbo Media -tiimin", jonka jäsenet raportoisivat tapahtumista. Haemme myös vapaaehtoisia avustamaan tapahtumassa. Tervetuloa Habbo Hotel Kiinaan!

Habbo Hotel Singapore Kuinka vanha Habbo Hotelinne on?

DoeLee: Habbo Hotel Singapore on ollut pystyssä marraskuusta 2004 lähtien, ja sen suosio kasvaa koko ajan. Malesian Habbo Hotel liittyi samaan hotelliin kanssamme muutama kuukausi sitten.

Samyani: Habbo Hotel Kiina on lähes 6 kuukautta vanha.

Kuinka monia vierailijoita teillä on hotellissanne päivittäin?

DoeLee: Joulukuussa 2006 meillä oli enimmillään käyttäjiä samaan aikaan paikalla 1800-1900 päivässä. Määrä lisääntyy tietenkin koululaisten lomien aikana.

Samyani: Meillä on pyöreästi 1000 uniikkia kävijää joka päivä. Tilastot eivät ole merkityksellisiä, mutta ne paranevat seuraavien kuukausien aikana, kun me parannamme yhteyksiämme hotelliin.

Mikä on FOMO?

DoeLee: FOMO tarkoittaa Fear Of Missing Out eli suomeksi missaamisen pelko, joka on sosiaalinen syndrooma ja joka ilmenee, kun henkilöt eivät eivät saa itseään käyttämään "Hiljennä" -nappia hotellissa. Henkilöt, jotka kärsivät missaamisen pelosta, käyttävät väärin "Kutsu Apua" -toimintoa etsien ihmisiä, jotka rikkovat hotellin sääntöjä. Tämä syndrooma on vallitseva habboilijoilla, jotka ärsyttävät ja haastavat riitaa muiden habbojen kanssa, jotta nämä saisivat porttikiellon. Missaamisen pelosta kärsivät ovat sitä mieltä, että heidän ei edes tarvitse käyttää "hiljennä" -nappia, koska kaikkien tulee käyttäytyä siivosti.

FOMO oli hotellin laaja kampanja, jonka tarkoituksena oli rohkaista habboilijoita käyttämään "Hiljennä" -nappia, jos heitä ärsytettiin tai heitä kohtaan käyttäydyttiin ilkeästi. Voit käyttää "Hiljennä" -nappia myös estääksesi kamavaihdot.

Habbo Hotel Kiina Mitä eroja on Habbo Hotel Kiinan ja muiden hotellien välillä?

Samyani: Muuten kuin kieli, ei meillä suuria eroja muihin hotelleihin nähden ole. Jos katsomme tarkemmin, voisin sanoa, että Kiinan hotellilla voisi olla enemmän tapahtumia järjestettynä henkilökunnan puolesta, jotka ovatkin meidän jokapäiväisiä hommiamme. Kiinan hotellilla on myös virallinen Habbo-foorumi, jota muilla hotelleilla ei ole.

Terveisesi Suomen Habbo Hotelille?

DoeLee: Moikka Habbo Finland! Kuinka voit?

"Kuinka voit?" on mandariinikiinaksi "Ni Hao", malaijin kielellä "Apa Khabar" ja tamilin kielellä "Inna Samacharam".

On ollut suuri kunnia kertoa teille meidän Singaporen Habbostamme. Tulkaa ihmeessä vierailemaan aurinkoiseen Singaporeemme! Nähdään pian ja oikein hyvää uutta vuotta! Happy New Year!

Samyani: Hei Kuvalehti Heebun lukijat ja Habbo Hotel Suomen habboilijat! Toivotan teille Habbo Hotel Kiinan ja koko kiinalaisen henkilökunnan puolesta oikein iloista uutta vuotta!

Voit kertoa meille myös hotellisi fanisivuista, jos haluat.

DoeLee: Meillä on 5 hyvinkin aktiivista fanisivua. Mikään ei välty heidän huomioltaan. He omistavat paparazzi-tiimin ja reportteritiimin, lol.

Voit katsoa heidän fanisivunsa täältä: http://www.habbo.com.sg/community/fansites

Samyani: Meillä on kaksi virallista fanisivua: TV Habbo ja Habbo Boards. TV Habbo on ensimmäinen kiinalainen fanisivu, joka keskittyy Habboon liittyvään web-radioon, animaatioihin ja elokuviin. Löydät TV Habbon osoitteesta http://www.tvhabbo.cn. Habbo Board on kiinalainen/englantilainen kaksikielinen fanisivu. Se on myös virallinen Habbo Hotel USA:n fanisivu.

keikku

UUTTA HABBO CLUBISSA

Tiistaina 2. tammikuuta 2007 monet kokivat suuren yllätyksen Habbo Hotelin uudistusten osalta. Hotellin etusivun ilmoitus kertoi, että Habbo Club on uudistunut täysin. No, toki kaikki vanha jäi paikoilleen uuden materiaalin vyöryessä clubilaisten käyttöön.

HC-lahjojen joukkoon ilmestyi uusia toiminnallisia lahjoja. Nykyään lahjoja saa vielä 23. kuukauteen saakka. Uusia lahjoja ilmestyi hotelliin melkein heti uudistuksen ilmaantuessa. Tavarat kokivat heti suuren suosion. Saa nähdä, onko tämä vain alkuvillitys, jonka jälkeen arvot putoavat lattiaan.

Habbo Club

Habbo Clubilaisten käytössä on myös entistä laajempia ominaisuuksia Habbo Homessa. HC-jäsenet saavat käyttöönsä tilavamman homen, jossa tarroille, muistilapuille ja muille tavaroille on tilaa koko sivullinen. Lisäksi clubilaisilla on mahdollisuus käyttää ns. HC-teemoja Habbo Homessaan. Kyse on mm. laajennetusta taustakuvavalikosta sekä uusista vimpaintyyleistä. Habbo Clubin jäsenet voivat valita itselleen vimpaintyyliksi normaalien lisäksi HC Söpön tai HC Scifin.

Luulen, että habboilijat enimmäkseen pitävät uusista uudistuksista koskien Habbo Clubia. Tavalliset tallaajatkin voivat vaihtaa itselleen jonkin uusimmista clubilahjoista. No, mistään ei voi koskaan olla varma, joten päätin kysellä hieman habboilijoilta uusista clubiominaisuuksista.

Viime tiistaina Habbo Clubissa tapahtui aikalailla merkittäviä uudistuksia. Mitä mieltä olet olet yleisesti näistä uudistuksista?

- Minun mielestäni on oikein hieno asia, että klubilaisiakin muistetaan, ja olemme saaneet paljon mukavia klubietuja! Uudet klubikamat ovat erittäin hienoja ja mielenkiintoisia. ;) (mirska)

Olen ihan tyytyväinen, sillä ne ovat ihan hienoja. Ainakin osa. (Ribbon)

Habbo Club Uudet clubilahjat tuntuvat olevan monien suosiossa. Pidätkö itse erityisesti jostakin niistä?

- Pidän hovimestarista. Se on jotenkin niin hienostunut, ja siitä saa kuplamehua upeissa drinkkilaseissa! Pidän myös röntgenseinästä! Odottelenkin tässä, että saan sen käsiini ja teen sairaalalle röntgen-osaston. =D (mirska)

- Kirjahylly on mun oma suosikki, sain sen itse varmaankin ensimmäisenä Habbossa, ja sitä ihmeteltiin 3 tunnin ajan mun huoneessa. =D (Ribbon)

Onko uusia clubilahjoja mielestäsi hankala vaihtaa ja etsiä? Mitä tavaraa erityisesti?

- Niin pienellä prosentilla on juuri näinä parina päivänä alkanut uusi klubikuukausi ja tullut uusi klubilahja, ja niistä vielä melkein puolet ovat vanhoja kamoja, että ovat nämä uudet klubikamat vielä harvinainen näky Habbossa. Itse en niistä mitään ole yrittänyt metsästää... Sen, mitä olen kuullut, että hovimestarista tarjotaan jopa kolmea levysoitinta, on se, mitä luultavimmin on vaikein saada käsiinsä. (mirska)

Tällä hetkellä mielestäni ei ole vaikea vaihtaa mitään HC-kamoista, sillä vaihtolahuoneiden listalla ei ole montaa muuta huonetta kuin noita "HC-kamaa vaihdossa" –huoneita. Kirjahylly on mielestäni "harvinaisin". =) (Ribbon)

Aikamoisen erilaisia vastauksia tuli. Ribbon kertoo, että tavarat ovat helposti saatavilla, mirska on toisella kannalla. Mikähän on sinun mielipiteesi?

Vaihtelemisiin,
Agneta

MUUTAMA SANANEN HOTELLIN YLLÄPIDOLTA HABBO CLUBIIN LIITTYEN

Saako kultaisen HC merkin vasta 23kk:n jälkeen?

- Kultainen HC-merkki tulee kun 12 kuukautta on täynnä ja 13. kuukausi alkaa.

Minkä kierron mukaan saan seuraavan lahjan?

- Jatkossa kaikki lahjat tulevat uuden kierron mukaisena vaikka olisit ostanut lisäkuukausia jo ennen uudistusta. (Käynnistyneen kuukauden lahja on jo tullut eli seuraava tulee uuden mukaan).

Pysyykö HC-skinit ja taustakuvat Habbo Homessa kun jäsenyys päättyy?

- Skinit ja taustakuvat poistuvat inventorysta kun jäsenyys päättyy, mutta Homesta vasta seuraavan muokkauksen yhteydessä. Samoin kuten clubivaatteetkin.

Habbo Club En saanut lahjaa vaikka ostin lisää kuukausia jo eilen?

- HC lahjat tulevat 31 päivän välein eli jos olet ostanut lisää kuukausia, kun edellinen kuukausi on kesken, niin saat lahjan vasta, kun seuraava kuukausi alkaa.

Olen ollut Clubissa jo vuoden mutta voinko muuttaa saamani lahjat uusien mukaisiksi?

- Lahjat tulevat sen hetkisen kierron mukaan eikä niitä muuteta jälkikäteen.

Sain viimeksi *tavaran nimi* eikä seuraavana tullutkaan uutta tavaraa, joka kierrossa luvataan?

- Kierron muutosvaiheessa pitää katsoa kuukausia, joita on ollut jäsenenä eli vaikea sanoa, mikä lahja tulee seuraavaksi, jos ei tiedä tarkkaa jäsenkuukausien määrää.

-Elukka-

TUULAHDUS AASIASTA HABBOON

Nyt kun Heebussa otettiin puheeksi Aasia, ajattelin kertoa siitä oman mielipiteeni ja hieman faktojakin.

Aasian kulttuuri on aina kiehtonut minua, mutta iän myötä kiinnostus on vain koko ajan lisääntynyt. Aasialaiset kauniit ornamenttikuviot, kirjaimet, kuvataide, sarjakuvat ja ruoka ovat mielestäni erittäin kiinnostavia ja kiehtovia. Habbossakin on hieman näkynyt vivahteita Aasiasta.

Lohikäärme

Olipa vuodenaika talvi tai kesä, aasialaisuus tuntuu olevan aina muodissa. Ja eihän se ole ihme, koska Aasia kattaa suurimman osan koko maailman väestöstä ollen siis maailman suurin maanosa. Aasiassa elää 60% koko maailman väestöstä. Voikohan missään Habbo Hotelissa olla koskaan niin monta ihmistä samaan aikaan?

Aasialaiset kielet kuulostavat hauskoilta puheessa ja lauluissa, ainakin suomalaisella korvalla kuultuna, mutta ne ovat omalla tavallaan myös kauniita ja eksoottisia.

Aasian maiden pääuskonnot ovat islam, buddhalaisuus ja hindulaisuus. Maanosan uskonnollisilla ja filosofisilla näkemyksillä, itämaisella viisaudella, on ollut suuri vaikutus myös länsimaiden kulttuuriin ja filosofiseen ajatteluun.

Kiinalainen lohikäärme

Vaikka Aasiassa on suuria kehityksen edelläkävijöitä, löytyy sieltä myös maita, jotka ovat jääneet kehityksen jalkoihin. EU pyrkii auttamaan näitä taloudellisen ahdingon osaisia. Näin on melkein myös Habbossa, koska jotkut habbot ovat niin anteliaita, että lahjoittavat kamojaan kamattomille habboilijoille. Se on mielestäni jalo ele. Mutta huonoa on se, että lahjoittaja voi joutua useiden kaman kinuajien kohteeksi. Eikä koskaan voi olla täysin varma, onko kyseessä oikeasti köyhä vai köyhäksi tekeytyvä habboilija.

Lamiah

JOULUISTA TUNNELMAA JOULUTUVASTA

Heebun joulujuhlia vietettiin jouluaattona 24.12.2006 klo 19-21 huoneessa nimeltä Joulutupa. Juhlijoita riitti, ja kaikilla oli hauskaa!

Heebun joulujuhlat

Juhlien alkaessa porukka valui sisään rauhallisin mielin. Pian kuitenkin puheensorina valtasi huoneen ja joulutunnelma kaikkien mielet! Jutustelua jatkui noin tunnin, jonka jälkeen siirryttiin kilpailemaan. Kuka olisikaan paras tonttu tänä vuonna? Monet pukeutuivat mitä mielenkiintoisimmiksi ja hauskimmiksi tontuiksi, mutta voiton vei ylivoimaisesti -Stella? -niminen hahmo! Hän voitti itselleen joulukuusen.

Heebun joulujuhlat

Kilpailun jälkeen juhlan tunnelma oli katossa. Oli aika jakaa joululahjoja! Heebu lahjoitti onnekkaille pienet jouluiset paketit. Paketteja saivat kaiken kaikkiaan Scekt, urli, Lolika, MrDerik, Vibbeman, Europe-Dragon, Noraina, -poliz-, Katja196, .Laurah sekä EternalC.

keikku huutaa

Kello läheni iltayhdeksää, ja juhlien virallinen osuus oli päättymässä. Kaikki toivottivat toisilleen hyvää joulua, ja juhlat päättyivät... Vai päättyivätkö?

Oikein railakasta alkanutta uutta vuotta 2007!
Toivottaa keikku

GOOTIT HYÖKKÄÄVÄT HABBOON – HUONEKALUJEN MUODOSSA

Buahhahaa!

Vihdoinkin Habbollekin selvisi, mikä nuorisoa nykyaikana villitsee: gootit! Tämä vampyyrien, pimeyden ja etenkin mustan ja verenpunaisen innoittama tyylisuunta löysi tiensä kotitietokoneidemme ruuduille uusien virtuaalihuonekalujen muodossa.

Tavaroita on myynnissä tällä hetkellä yhdeksän kappaletta, suurin osa niistä on erilaisia istuimia. Niistä ainakin yksi kelpaisi itsensä kreivi Draculankin pepun alle, nimittäin iso Gothic-nojatuoli. Myös hieno kynttelikkö varmasti miellyttäisi vampyyrien kuningasta.

Goottikamat Habbossa!

Gothic-mallistoa tehdessä on selvästi panostettu yksityiskohtiin. Se on hyvä, sillä gootit ovatkin tunnettuja varsin koristeellisesta ja hienosta pukeutumistyylistään. Mielestäni parhaiten onnistunut tavara on Gothic-pöytä, josta heijastuu maahan värejä kuin värillisestä lasipöydästä konsanaan.

Valitettavasti minun on puututtava erääseen huonoon seikkaan. Nimittäin Gothic-mallisto on keskivertohabboilijalle varsin tyyris. Yhdellä kolikkokoodilla (6 kolikkoa) ei saa kuin tuolin tai suhteellisen pienen lattianpeittäjän. Minusta tämä on kohtuutonta.

Goottikamat Habbossa!

Kaiken kaikkiaan tämä goottipöllähdys oli mukava yllätys, se toi jotain vähän uutta ja erilaista Habbo Hoteliin. Tällaista saisi olla vähän useamminkin!

Gothic-tavarat ovat myynnissä 22.1. klo 10 asti.

Ihmissyoja

ONKO JAPANI-ILMIÖ TULLUT JÄÄDÄKSEEN?

Nippon!

Kadulla vastaasi kävelee katseenkääntävä tyttö tai poika. Vaatetus, kampaus ja muu ehostus viestii kulttuurista, joka ei varmasti ole ainakaan pohjolasta kotoisin. Kyseessä ei ole kuitenkaan ennenkuulumaton yhteensattuma - mikä onkaan vuosi-pari sitten Suomeenkin rantautuneen "Japani-ilmiön" tilanne nykyään?

Japanin monimuotoisen kulttuurin ihannointi näkyy suomalaisessa katukuvassa edelleen. Monen kohdalla mennyt vuosi saattoi tarkoittaa hetkisen kestävän henkisen tutkimusmatkan tekoa Japaniin ja moniin siihen liittyviin asioihin, mutta suuri osa myös ihastui hetken trendiksi tituleerattuun ilmiöön niin paljon, että jäi sille tielleen.

Viuhka

Kulttuurin ihannoijat antavat sen vaikuttaa usein todella näkyvästi ulkonäköön ja vapaa-ajanviettoon. Suosittuja tapoja ovat muun muassa hiusten erityiseen muotoon leikkaaminen ja kirkkaalla värillä värjääminen sekä silmien meikkaaminen kissamaisiksi. Perinteinen paita & farkut -pukeutuminen saa rinnalleen tai tilalleen japanilaisen koulupuvun mallin, johon esimerkiksi tytöillä saattaa kuulua lyhyt hame, valkea paita ja kravatti. Yksityiskohdat, kuten jollain tavalla Japaniin liittyvät pinssit ja kirjoitukset, viimeistelevät kokonaisuuden. Tosifanit laajentavat tyyliään jopa kielitunteihin asti.

Sushi

Japanilaisen piirretyn eli animen ja sarjakuvan eli mangan kulutus on antanut paljon myös niille, jotka eivät halua kiinnostuksensa vaikuttavan siltikään ulkonäköönsä. Suosittuja manga-sarjoja ovat muun muassa Ranma½, Tokio Mew Mew ja Naruto. Televisiokin on mediana kantanut kortensa kekoon esittämällä jo kauan huippusuosittua anime-sarjaa Pokemonia, ja omat ihailijansa ovat saaneet myös Hamtaro, vuoden 2005 aikana pyörinyt Neon Genesis Evangelion, Dragon Ball Z sekä Sailor Moon.

Geisha

Onko Japani-ilmiö tullut jäädäkseen, kietooko se pikkusormensa ympärille yhä uusia ihmisiä? Ainakaan vielä ei loppua ole näkyvissä. Ja ehkä se ei pahakaan asia. Voi olla jokseenkin mahdollista, ettei ripaus uusia vaikutteita olekaan niin läpeensä paha asia piskuiselle Suomelle kuin miltä se joidenkin tahojen silmissä näyttääkin.

Kawaii! ja sitä rataa,
Erinna

AULASSA KÄYTTÄYTYMINEN

Hotellin Aula

Ihan vaan tässä olen taas pannut merkille, että aulassa peeloileminen on lisääntynyt roimasti joulupyhien aikaan. Ihan vaan näin normaalina habbona: Ei se hirveän "nerolta" vaikuta, esim. Topiaksen ulossulkeminen, huutetelminen, floodaminen ja törkyyksien huuteleminen. Monet habbot eivät myöskään tiedä, että esimerkiksi floodaaminen ja törkyyksien huuteleminen on erittäin "bannattavaa" puuhaa. Myöskin se koko ajan huuteleminen on joidenkin habbojen mielestä erittäin häiritsevää. Jos ei ole mitään muuta tekemistä kuin aulassa rötösteleminen, niin voi yhtä hyvin pysyä poissa sieltä!

Olisi hyvä myös muistaa, että aulaa valvotaan erittäin tarkoin, ja aika useasti voi nykyään myös huomata jossain lymyävän moden, joka valvoo habbojen puuhaa aulassa.

Saisivat ne rötöstelijät vähän ryhdistäytyä ja lopettaa sen peeloilemisen, koska se tuhoaa sitä hyvää tunnelmaa ja ilmapiiriä, jotka muut habbot yrittävät luoda.

Mukavaa alkavaa uutta vuotta 2007,
terveisin @[email protected]

PELI-ARVOSTELU: DELUXE SKI JUMP 3

Mäkihyppy on aina ollut yksi suosituimmista urheilulajeista Suomessa. Monet seuraavat mäkihyppyä televisiosta, toiset taas itse paikan päältä.

Monet mäkihyppyfanit suosivat myös mäkihyppypelejä, kuten minäkin. En tiedä, olenko väärässä, mutta mielestäni lähes kaikki mäkihyppypelit ovat huonoja. Hinta on suuri, mutta laatu ei vastaa sitä. Tällä kertaa mukaan sattuu yksi sattuma: Deluxe Ski Jump!

Ski

Deluxe Ski Jump on suomalaisen Mediamond Tmi:n valmistama laadukas mäkihyppypeli. Mediamond julkaisi kolmannen osan mailmanlaajuisesti suositusta mäkihyppypelistään 31.10.2004.

Dsj3 tempaisee jokaisen vähänkin mäkihypystä kiinnostuneen mukaansa heti. Pelin idea on todella hyvä, ja ohjauskin on helppoa.

Mistä aloittaa virtuaalimäkihypyn?

Aluksi pitää valita mäki. Demo-versiosta löytyy 4 mäkeä, mutta niissäkin riittää hyppäämistä vähäksi aikaa. Kun mäki on valittu, voit luoda oman hyppääjän tai vaikka tietokonepelaajan. Kun kaikki on valmista, siirryt vain hyppytorniin ja lähdet liikkeelle.

Demo-versiossa voit valita vain 2 pelaajaa, mutta ostamalla kokonaisversion voit käyttää yli 100 pelaajaa.

Nyt sitä mennään!

Aluksi painat hiiren vasenta painiketta kerran, sitten hyppääjä lähtee laskemaan alas hyppytornista.

Ski

Hyppääminen ja lentäminen: Kun olet mielestäsi tarpeeksi lähellä ja samalla sopivan kaukana hyppyrin reunasta, painat hiiren painikkeita samanaikaisesti kerran, jolloin hyppääjä ponnistaa. (Jos et ponnista, hyppääjä lentää muutaman metrin, kunnes kaatuu ilmassa.) Kun hyppääjä on ilmassa, vedät hiirtä itseäsi kohti, kunnes hyppääjä on mielestäsi sopivassa asennossa lentoa varten. Mitä lähempänä suksien pintaa hyppääjä on, sitä paremmin se liitää. Jos hyppääjä menee liikaa "suksien alle", jää lento lyhyemmäksi.

Apua, mun pitäis päästä alaskin täältä!

Laskeutuminen: Kun hyppääjä on mielestäsi lentänyt tarpeeksi pitkälle ja ei ole aivan mäen pinnassa, voit laskeutua TELEMARK-alastulolla painamalla kerran oikeaa tai vasenta hiiren näppäintä. TASAJALKA-alastulon teet painamalla hiiren kumpaakin painiketta samanaikaisesti. Aivan kuten oikeassa mäkihypyssäkin, aina ei pysy pystyssä.

Ski

Pelaamisen voi aloittaa esimerkiksi harjoittelutilasta, jossa pääsee kokeilemaan käytössä olevia mäkiä. Muutaman minuutin harjoittelu voi venähtää tunneiksi nopeaan hiiriohjaukseen tottumattomalla.

Kilpaillessa tuomaristo jakaa pisteitä aivan kuten oikeassa mäkihypyssäkin, mutta kokonaispisteet ratkaisevat. Eli: Pisteitä saa hypyn pituudesta ja tyylipisteistä.

LYHYESTI

Deluxe Ski Jump 3 on jatkoa vuonna 2001 valmistuneelle mäkihyppypelille. Dos-versiosta on siirrytty Windows-kauteen, ja peliin on tuotu nykyaikaiset 3D-grafiikat.

HYVÄÄ

+ Yksinkertainen, mutta hyvä mäkihyppypeli
+ Päivityksiä tulee sopivin aikavälein
+ Hyvä grafiikka sharewareksi
+ Tietokonepelaajien taitotasoa voi muuttaa
+ Paljon mäkiä (kokonaisversiossa)
+ Mahdollista valita kesämäki

HUONOA

- Ei musiikkia
- Itseään toistavat maisemat

Deluxe Ski Jump 3 -pelin voit ladata pelin kotisivuilta osoitteesta www.mediamond.fi Pelin kokonaisversio maksaa 10€. Kokonaisversiossa on yli 30 mäkeä ja mahdollisuus valita useampia pelaajia.

Ribbon
Kuvat © Mediamond

ELOKUVA-ARVOSTELU: HERO (YING XIONG)

Hero

Heron on ohjannut Yimou Zhang vuonna 2002. Näyttelijöinä elokuvassa ovat Jet Li (Nimetön), Tony Leung Chiu Wai (Murtunut Miekka), Maggie Cheung (Lentävä Lumi), Zhan Ziyi (Kuu), Donnie Yen (Tuuli) ja Daoming Chen (Qinin kuningas). Elokuvan kieli on mandariinikiina.

Hero edustaa tyypillistä wuxia -genreä. Wuxia -genre on kiinalaisessa kirjallisuudessa ja elokuvassa esiintyvä tyylilaji, joka kuuluu kiinalaiseen kulttuuriin. Alku "wu" viittaa itämaisten taitelulajien taitoihin ja loppu " xia" merkitsee henkisiä arvoja. Sankari on yleensä mies, ja miljöö on fantasiamainen muinainen Kiina.

Hero

Qin on Kiinan pohjoisen kuningaskunnan valtias, joka saa alati varoa kilpailevien ruhtinaiden lähettämiä salamurhaajia. Kuninkaan kuolettavimmat viholliset, soturit Murtunut Miekka, Lentävä Lumi ja Tuuli, haluavat lopettaa sodan ja yhdistää Kiinan. Mukaan liittyy myös neljäskin soturi, jolla ei ole nimeä ja joka aikaansaa konflikteja sotureiden välillä.

Elokuvassa ollaan onnistuttu käyttämään hyvin värejä. Niitä tukevat monet eri symbolit, ja tunnelma on onnistuttu saamaan aikaiseksi, jotta elokuvan tunteet välittyisivät katsojalle mahdollisimman hyvin. Tan Dunin säveltämä musiikki viuluja ja kodo-rumpuja käyttäen on täydellinen elokuvaan. Musiikilla on pyritty välittämään sanat, ajatukset ja tunteet katsojalle, ja se on mielestäni onnistunut täydellisesti. Lavastus elokuvassa on vaikuttava, hyvinkin mystinen.

Vaikka elokuvassa onkin paljon toimintaa, rytmi on suurimmaksi osaksi hyvin hidas. Rytmiä tasapainoittaa kaunis, hidas musiikki taustalla.

Hero

Elokuvan kaunein ja vaikuttavin kohtaus on Lentävän Lumen ja Kuun taistelu kullankeltaisessa haapametsässä. Tässä kohtauksessa käytetään paljon erilaisia kameraliikkeitä, mm. tarkennusajoa, jossa tarkennuspistettä muutetaan ja sivuttaisajoa, jossa etualalla olevat kohteet liikkuvat nopeammin kuin kohteet taka-alalla. Kuvakulmia löytyy joka suunnasta. Kohtauksesta tekee kauniin se, että taistelussa ylitetään luonnonvoimat: naiset lentävät ilmojen halki, hyppivät puiden oksilta oksille ja Lentävä Lumi sinkoaa lehtiä Kuun päälle tyrmäten tämän. Lisäksi taustalla oleva rauhallinen, kaunis musiikki tekee kohtauksesta ainutlaatuisen ja erittäin tunnerikkaan.

Elokuvassa on niin monta juonta ja tapahtumaa, jotka eroavat toisistaan niin paljon, että elokuvan sanomaa on hyvin vaikea määritellä. Se voisi olla rakkaus tai ystävyys. Tai sodan ja kärsimyksen vastaisuus.

keikku

ELOKUVA-ARVOSTELU: NAAPURINI TOTORO

Totoro!

Kaksi pientä tyttöä, jättimäinen karvaturrihirviö, kissabussi ja hassu sammakko. Kuinka tämä ei voi kuulostaa ihanalta?

Tonari no Totoro, eli suomalaisittain Naapurini Totoro, sai ensi-iltansa Japanissa vuonna 1988. Suomessa se on näytetty 1990-luvun alkupuolella televisiossa, jolloin minäkin näin sen ensimmäistä kertaa. Mutta vasta yli 10 vuotta alkuperäistä ensi-iltaa myöhemmin, vuonna 2006, sai tämä useiden rakastama animaatioelokuva Suomessa "virallisen" ensi-iltansa elokuvateattereissa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Totoro!

Elokuva kertoo kahdesta tomerasta pikkutytöstä, Meistä ja Satsukista. Satsuki on aloittanut jo koulun, Mei on luultavasti noin 3-4-vuotias. Sisarukset muuttavat isänsä kanssa maalle hauskaan kummitustaloon, jossa asuu muun muassa pieniä, omituisia hiilipalleroita, joita voit bongata myös Henkien kätkemä -elokuvasta. Myöhemmin he törmäävät jos jonkinmoiseen otukseen, kissabussista metsän kuninkaaseen, Totoroon.

Elokuvaa katsellessa on hyvä muistaa, että se on lapsille suunnattu. Se on kuvattu pitkälti lapsen näkökulmasta, juuri siksi se on niin ainutlaatuinen. Aikuisten/aikuismielisten on siis turha mitään kovinkaan totista elokuvaa odottaa, vaikka allekirjoittaneelle meinasikin parissa kohtaa tulla tippa silmään.

Totoro!

Olen nähnyt Totoron yhteensä kolme kertaa koko elämäni aikana. Ensimmäisellä kerralla olin ihan napero, tuskin tajusin mitään. Ainoa muistikuva elokuvasta oli se kissabussi, joka oli mielestäni varsin pelottava. Toisella kerralla taas luonani oli pari kaveria yötä, ja katsoimme Totoron lisäksi Punaisen sian, joka on myös todella hyvä. Se on tosin enemmän aikuisille suunnattu kuin Totoro. Kolmannella kerralla kävin katsomassa elokuvan elokuvateatterissa. Jokaisella kerralla minulle on tullut hyvä mieli.

Totoro!

Hayao Miyazaki on hyvin sisäistänyt lasten maailman ja ripotellut taikaa ja japanilaista henkimaailmaa ympäri elokuvaa. Suosittelen tätä elokuvaa lämpimästi kaikille maailman lapsille ja lapsenmielisille.

Varoitus! Elokuvan alku- ja loppulaulut jäävät pyörimään päähän pitkäksi aikaa. "Arukou, arukou! Watashi wa genki!"

TONARI NO TOTTORO TOTTOORO!
Ihmissyoja

MUSIIKKIARVOSTELU: LORDI - WOULD YOU LOVE A MONSTERMAN

Lordi on suomalainen hard rock -yhtye. Yhtye tunnetaan eritoten hirviömaskeistaan ja -puvuistaan sekä pyrotekniikkaa hyödyntävistä konserteistaan. Lordi voitti ensimmäisenä Suomen edustajana Eurovision laulukilpailun Ateenassa vuonna 2006. Suurin osa Lordin kappaleista on itse yhtyeen keulahahmon, Mr. Lordin, säveltämiä ja sanoittamia. Yhtyeen puvut, konserttien lavasteet ja jopa levyjen kannet ovat itse tehtyjä.

Lordi

Would You Love A Monsterman on Lordin läpimurtohitti vuodelta 2002. Kappale julkaistiin singlenä ja musiikkivideona kesällä 2002 ja se nousi toisella viikollaan Suomen listaykköseksi. Kaikki Lordin kappaleet ovat Euroviisujen voiton jälkeen nousseet suureen kuunteluun. Would You Love A Monsterman on ehdottomasti yksi suosituimmista. Would You Love A Monsterman -kappaleesta tehtiin uusioversio vuonna 2006.

Lordin kaikki kappaleet ovat kovin energisiä ja meneviä. Euroviisukappale Hard Rock Hallelujah nousee energisyydessä kuitenkin mielestäni kaikkein korkeimmalle. Myös Lordin musiikkivideot ovat hyvin vaikuttavia. Pyrotekniikka nousee musiikkivideoissakin mahtavasti esiin.

Agneta